Storbyferie i Venedig

Oplev utrolige Venedig på en forlænget weekend

Tag på storbyferie i Venedig med Escapeaway - se Venedig og lev! Få en uforglemmelig oplevelse på en forlænget weekend i Venedig.

“Se Venedig og dø!” sang Gasolin og Lone Kellermann i sin tid. Det er en forvanskning af en gammel, italiensk talemåde: “Se Napoli og dø.” Men har man først set Venedig, bliver lysten til at dø ikke større end hidtil. Tværtimod har man mere lyst til at leve end nogensinde, for i en verden, hvor noget så smukt som Venedig kan eksistere, må det være værd at blive hængende.

Med Escapeaway kan du bo centralt, charmerende og komfortabelt i Venedig, og benytte dig af vores ekspertise før og under din rejse.

Venedig fortryller sine besøgende igen og igen

Når Lone Kellermann synger “Se Venedig og dø!”, henviser hun nok til, at byen er så storslået, unik og vidunderlig, at når man først har besøgt den, kan man aldrig igen opleve noget så fuldkomment - og så blegner resten af livet i sammenligning. Det er måske nok at stramme den, vil selv vi, der elsker Venedig, indrømme. Men det er jo også bare en sang.

Hvad der derimod er en realitet, er, at Venedig i årtusinder har haft en fortryllende effekt på rejsende fra hele verden. Det har den stadig den dag i dag, selvom der er perioder, hvor antallet af turister er dobbelt så stort som antallet af indbyggere! Det kunne da tage charmen ud af enhver rejsedestination, skulle man tro. Men nej - ikke Venedig. Byens skønhed overstråler enhver fornemmelse af, at man blot er “en turist i flokken af turister”. Når mange mennesker vælger at besøge Venedig, må man også huske på, at det er der nogle rigtigt gode grunde til - ligesom der er gode grunde til, at mange vælger at rejse tilbage til byen igen og igen.

Storbystemning på ferien i Venedig: Samtidskunst og livlige vinbarer
Hvad der også er vigtigt at huske om Venedig er, at du altid blot skal en sidegade og en bro væk for at opleve en helt anden, uberørt by. Her vil du føle dig langt fra turismen. Udforsk dette “hemmelige” Venedig på din storbyferie, og opdag for eksempel en by, der ikke bare er fyldt med klassiske kunstskatte, men også rummer en vibrerende nutidig kunstscene. Det ser man selvfølgelig tydeligt i forbindelse med kunstbiennalen hvert andet år - i 2015 løber den til og med d. 22. november - hvor Venedig forvandles til én stor, udendørs udstilling af den mest spændende samtidskunst, der findes. Men også ud over biennalen er samtidskunsten overraskende godt repræsenteret i Venedig, med mange små, interessante gallerier.

Selvom du ikke er kunstinteresseret, vil du ikke fortryde at bevæge dig ned ad en lille sidegade mod en lidet kendt “campo” (plads) og nyde en forfriskning på en livlig, lokal vinbar.

Venedigs mystiske fortid
Venedigs fjerneste fortid fortaber sig næsten helt i de tåger, der ofte på smukkeste vis lægger sig over byen, især i vinterhalvåret. Ingen ved præcis, hvornår Venedig blev grundlagt, og hvem de første indbyggere var. Noget tyder dog på, at det var flygtninge fra de nærliggende romerske byer i landdistrikterne, der søgte ly på de 118 øer, som i dag udgør Venedig. De flygtede fra blandt andre germanerne og hunnerne, der kunne invadere forholdsvis frit, da denne del af det romerske imperium ikke blev forsvaret nævneværdigt. Der eksisterer ikke mange skriftlige vidnesbyrd om disse mennesker, men der findes dog kilder, der omtaler dem som “lagune-beboerne”.

Man regner oftest byens officielle grundlæggelse fra indvielsen af dens ældste kirke, San Giacomo di Rialto, der blev indviet i år 425. Kirken eksisterer stadig.


Tag på efterårsferie eller vinterferie i Venedig
Venedig er magisk og tillokkende på enhver tid af året. Antallet af feriegæster er højest om sommeren, og lidt lavere forår og efterår. Om foråret og om efteråret er temperaturen dog mere behagelig end om sommeren, og ikke mindst efteråret har en helt særlig charme i Venedig. Overvej, om din efterårsferie næste år skal tilbringes på en storbyferie i Venedig - med lidt held vil det stadig være så lunt, at du kan sidde udendørs på restaurantens terrasse og nyde din aftensmad.

En overset og fantastisk sæson i Venedig er dog vinteren. Du skal klæde dig på til køligt vejr, men til gengæld kan du få et relativt billigt hotelværelse, og på unik vis opleve, hvordan venetianerne tager deres by tilbage. Tågen lægger sig jævnligt over Venedig om vinteren, men dette tilføjer kun en mystisk stemning, der gør oplevelsen endnu mere særlig.

Seværdigheder på storbyferien i Venedig

Venedig bugner med interessante seværdigheder, og hele byen er i sig selv den største seværdighed af dem alle. Det er med god grund, at den står på UNESCO’s verdensarvsliste.

Lad dine øjne forføre af Orsonis uforlignelige mosaikker
Det er svært at prioritere mellem de mange ting, man med fordel kan opleve i Venedig. Men vi vil blandt andet anbefale et besøg på Venedigs sidste fungerende glassmelteri, Orsoni Mosaici, hvor udsøgte mosaikker og bladguld er blevet produceret siden år 1888. At det, der produceres her, i sandhed er af udsøgt kvalitet, bekræftes af, at mosaikkerne og bladguldet er i brug i nogle af verdens smukkeste og vigtigste kirker. Herunder Sankt Pauls Katedral i London og Sagrada Familia i Barcelona. Du kan ringe i forvejen, hvis du ønsker en guidet tur. Noget af det mest fascinerende ved Orsonis guidede ture er det afsluttende besøg i “farvebiblioteket”, hvor rækker af farvede glasplader i alle tænkelige nuancer står opstillet som bøger på reoler.

Orsoni ligger tæt på den gamle jødiske ghetto, som også er et besøg værd.

Bliv overvældet af majestætiske Santa Maria della Salute på din storbyferie i Venedig
Denne mægtige kirke, der dominerer Canal Grande, som er Venedigs hovedkanal, er en lokal favorit blandt venetianerne. De omtaler den kærligt som blot “la Salute”. Den blev bygget i 1681 for at markere, at La Serenissima - kælenavnet for Venedig; det betyder “den mest fredfyldte” - overlevede den frygtelige pestepidemi (dog med store menneskelige tab) der hærgede Italien i 1600-tallet. Dette majestætiske mindesmærke over Venedigs ukuelighed er et imponerende syn både udefra og indvendig. Nyd synet af kuplen, der rejser sig over Canal Grande, når du kommer roligt glidende hen over vandet med gondol, og udforsk de mange betydningsfulde kunstværker, der gemmer sig i kirkens rum.

Isola di San Giorgio Maggiore - øen med Venedigs mest fantastiske panoramaudsigter
Venedig består, som tidligere nævnt, at hele 118 forskellige småøer, forbundet af broer og kanaler. Den ø, hvorfra du kan se Venedigs absolut smukkeste panoramaudsigter - og det siger ikke så lidt - er Isola di San Giorgio Maggiore. Herfra kan du med fryd skue ud over den bjergtagende Canal Grande, og du kan se Dogepaladset, som er nabo til Markuskirken.

På San Giorgio Maggiore ligger ligeledes en spændende kirke, som du ikke må gå glip af. Tag elevatoren op i kirkens klokketårn for 5 Euro, og sug til dig af underskønne Venedig, der ligger for dine fødder.

Korte storbyrejser til Venedig

Har du ikke en hel uge, du kan rive ud af kalenderen? Intet problem - en forlænget weekend i Venedig med Escapeaway vil være et skønt lille break fra hverdagen. Lad romantikken få nyt liv med en forlænget weekend i Venedig sammen med din partner, eller tag hele familien med og nyd nogle fantastiske dage sammen.

Du kan bruge din forlængede weekend på at nå omkring et par af Venedigs talrige unikke seværdigheder, smage på lækker lokal mad og vin og gå mange ture, hvor du bare suger stemningen og skønheden til dig. Husk også turen i gondol, uden hvilken ingen tur til Venedig er komplet. At lade sig glide mageligt afsted hen over vandoverfladen i en af disse ikoniske både er en skøn måde at opleve byen på.

Stil dig midt på Markuspladsen og tag dens travle storbystemning og dens imponerende, detaljerede bygningsværker ind. Her kan du se hele tre af Venedigs største seværdigheder: Dogepaladset, Markuskirken og Torre dell’Orrologio, et klokketårn bygget mellem år 1496 og år 1506.

Mad og drikke på din storbyferie: Venedigs vidunderlige køkken venter på dig

Alle regioner og byer i Italien har sine egne udgaver af den verdensberømte italienske cuisine, og Venedig er ingen undtagelse. Dog har der traditionelt været en tendens til, at maden i Venedig blev lidt for målrettet turismen, med et fokus på kvantitet frem for kvalitet og autencitet. Dette har ændret sig på det seneste, og venetianerne gør i dag mere ud af at bruge lokale råvarer og kredse om kvaliteten af maden. Du kan sagtens finde et godt måltid til omkring 15 Euro, og specielt ved frokosttid er det muligt at spise godt for få penge.

Som tidligere nævnt er der stadig overraskende mange hjørner af Venedig, der forekommer nærmest uberørte af turisme. Et af disse hjørner finder du for enden af Via Girabaldi, hvor en af de sidste både i Venedig, der sælger frugt og grønt, ligger. Lige foran båden ligger Trattoria Alla Rampa, og dette familiedrevne trattoria er et af de bedste spisesteder, hvis du vil opleve uforfalsket venetiansk stemning og gastronomi til budgetvenlige priser.

Om aftenen bør du prøve cicheti, venetianske tapas, sammen med et godt glas vin på en af Venedigs talrige charmerende og travle barer.

Få en uforglemmelig storbyferie eller forlænget weekend i Venedig med Escapeaway.

>> Læs mere om storbyferie

Kort over Venedig

Populære hoteller i Venedig

Italien, Norditalien, Veneto, Venedig
9,4
Fabelagtigt
217 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 15 km
  • Afstand til centrum: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Norditalien, Veneto, Venedig
9,5
Fabelagtigt
4828 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Afstand til centrum: ca. 1 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Norditalien, Veneto, Venedig
9,6
Fabelagtigt
694 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Afstand til havet: ca. 5 km
  • Internetadgang/Wi-Fi