Rejser til Vicenza

Elegant og kosmopolitisk midt i Veneto

Beliggende i hjertet af Veneto med smukke bjerge i baggrunden har du i Vicenza ideelle muligheder for at få en mindeværdig ferie.

Medens alle har hørt om Venedig og Verona, så er det de færreste, som kender til Vicenza, og det er en skam.

Vicenza er Italiens tredje rigeste by og det oplever du ved at gå på opdagelse i dens smukke gader prydet med flotte bygninger fra Renæssancen. Der er ikke så meget fra hverken Antikken eller Middelalderen i Vicenza som i Verona, men til gengæld er byen et sandt festfyrværkeri af bygninger fra tiden mellem 1400- og 1700-tallet.

Central placering

Med sin centrale placering i Veneto-regionen i Norditalien, med kort køretid til Padova, Venedig, Verona og Gardasøen, skulle man mene, at byen ville være meget besøgt. Lægger man dertil byens pragtfulde bygninger og harmoniske stemning, bliver dens stilfærdige tilværelse endnu mere uforståelig.

Kort over Vicenza 

Klik på kortet herunder for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Er du på udkig efter en god feriebolig i Vicenza? I søgemaskinen her på siden finder du vores udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i og omkring denne hyggelige norditalienske by. 

Når du angiver datoer og antal personer får du hurtigt en oversigt over de tilgængelige ferieboliger. Det er den letteste måde at finde den perfekte bolig til din næste drømmeferie i Italien.

Transport

Nærmeste lufthavn til Vicenza er Verona Lufthavn.  Næsten i samme afstand ligger dog også den større Venedig Lufthavn, et vigtigt knudepunkt i Norditalien, som har direkte flyforbindelser fra Danmark. 

I de fleste tilfælde vil billeje være den nemmeste måde at komme videre fra lufthavnen til din feriebolig. Desuden er det lettere at komme omkring til regionens mange seværdigheder i løbet af ferien, når man har en lejebil til rådighed.

Planlægger du at køre fra Danmark, skal du regne med en tur på godt 1.600 km. Der kan særligt i sommerhøjsæsonen være meget trafik ned gennem Europa, men alligevel er det en overkommelig tur for de fleste, eventuelt med en overnatning undervejs. 

Hvad enten du er på ferie i Italien med egen bil med eller lejer en i lufthavnen, giver den dig betydeligt mere frihed til at følge dit eget tempo i ferien og udforske Italiens mange unikke seværdigheder - også dem uden for alfarvej som ikke er med i guidebøgerne.

Gode tips til kør-selv ferie

Restauranter og shopping

En meget stor del af byens centrum er veritabelt bilfrit område, og de mange eksklusive butikker, smukke caféer og dejlige restauranter gør ethvert besøg en stor oplevelse.

Der er således nok spisesteder til at prøve noget nyt til hvert måltid i ferien og det lokale køkken byder da også på mange spændende kulinariske oplevelser. 

Udover det brede udvalg af interessante butikker, er der ligeledes et fint udvalg supermarkeder i byen, hvis du ønsker at tilberede din egen mad i ferien.

Udflugter fra Vicenza 

Byens centrale beliggenhed i Veneto giver dig frit valg fra alle hylder, når det gælder interessante udflugtsmål. 

Du kan for eksemple bruge nogle dage på at udforske kulturhistoriske seværdigheder og nyde atmosfæren i byer som Padova, Venedig eller Verona. Andre dage kan du bruge på at opleve nogle af de smukkeste  landskaber og naturområder i denne del af Italien som Dolomitterne eller Gardasøen. 

Holder du af god vin? Du befinder dig i Vicenza heller ikke langt fra spændende vindistrikter. Følger du for eksempel vinruten gennem Valpolicella vindistriktet får du rig mulighed for at besøge vingårde, hvor du kan komme helt tæt på produktionen af de berømte vine og eventuelt gøre et godt køb.

Lokale links

Vicenzas officielle turistside finder du her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Vicenza