Rejser til Villafranca di Verona

Villafranca di Verona er en flot og charmerende by, der ligger i den norditalienske region Veneto. Med sine brostensbelagte gader, historiske bygninger og venlige atmosfære tiltrækker byen besøgende fra hele verden, som kommer for at opleve den autentiske italienske atmosfære. Byen ligger sydvest for den historiske by Verona. Her kan du få skønne dage med mange gode udflugtsmål i nærheden - dette er et godt udgangspunkt for at opdage den nordøstlige del af Italien.

Seværdigheder og attraktioner i Villafranca di Verona

En af byens hovedattraktioner er slottet Scaliger, en smuk middelalderfæstning med udsigt over byen. Slottet har en imponerende arkitektur og de omkringliggende haver byder på en fin panoramaudsigt over området og er et must for historieinteresserede.

Ikke langt herfra ligger Villafranca-katedralen, en smuk gotisk bygning. Her kan du gå på opdagelse blandt kunstværker og arkitektoniske detaljer. Hvis du er interesseret i kultur og historie, er Museo Nicolis en stor oplevelse. Museet har en imponerende samling af historiske køretøjer, mekaniske instrumenter og kunstværker, som giver et spændende indblik i teknologiens og kulturens udvikling gennem de sidste mange hundrede år. Hvis naturen skal nydes, byder Villafranca di Verona på smukke parker og haver, som man kan udforske - måske sammen med en kurv med lokale specialiteter og en flaske god vin? Giardino Giusti er en velkendt have med et imponerende renæssancedesign, perfekt til at slappe af og nyde de frodige og grønne omgivelser.

Udflugtsmuligheder tæt på Villafranca di Verona

Hvis du vil opdage mere af regionen, er der flere muligheder tæt på. Et besøg i den smukke by Verona, kun 15 kilometer væk, er et must. Verona er kendt for sit historiske amfiteater Arena di Verona, som ofte bruges til opera- og musikarrangementer. Byen har en lang fortid og er jo også kendt som byen for Romeo og Julies ulykkelige kærlighedshistorie! Her kan du slentre rundt i de brostensbelagte gader, holde pauser på udendørs caféer og smage på det lokale køkken på restauranterne.

En anden nærliggende destination er Gardasøen. Dette er den største sø i Italien, som ligger omkring 20 kilometer fra Villafranca di Verona. Søen byder på smukke omgivelser, hyggelige små byer, mange vingårde og muligheder for vandsport og bådture. Hvis du vil være aktiv på din rejse, kan du også tage på vandreture i bjergene omkring søen - eller hvorfor ikke tage en cykeltur langs søbredden?

Lidt længere væk, ca. 1,5 time i bil, ligger den spektakulære by Venedig - en by, der ikke ligner nogen anden. Her er gaderne erstattet af kanaler, og den mest behagelige måde at komme rundt på er med gondol eller vaporetto (vandtaxi). Venedig har mange berømte seværdigheder, som f.eks Ponte di Rialto, Markuspladsen og naturligvis Sukkenes Bro! Glem ikke at prøve de lokale tapasretter, som de lokale kalder for chicchetti, som du kan spise i de lokale barer med udsigt over kanalerne.

Kulinariske oplevelser i Villafranca di Verona

Villafrancas kulinariske muligheder er lige så imponerende som områdets kultur og historie. Byen er berømt for sit køkken og vine, og nogle af de retter, du skal prøve er.... Bollito con la Pearà, en kødret, der serveres med en herlig sauce af brødkrummer, parmesanost, hvidløg og sort peber. Den lækre Risotto all'Amarone er også en delikatesse, der skal smages, og Amarone-vinen giver risottoen en unik og fyldig smag. Amarone-vin er en tung vin med meget alkohol - dette er en stor del af denne unikke ret fra regionen.

For vinelskere er Villafranca di Verona perfekt placeret!  Vi er i vindistriktet Valpolicella, der er berømt for sine rødvine, Amarone er kun en af de dejlige vine, man laver her. At besøge lokale vingårde og smage disse skønne vine er en stor  oplevelse. Og hvis du finder en vin, du kan lide, kan du købe den med hjem og fortsætte nydelsen derhjemme. Velbekomme og skål!

Sådan rejser du til Villafranca di Verona fra Danmark

Det er nemt at rejse til Villafranca di Verona fra Danmark. Enten finder du et fly til Verona Lufthavn (Valerio Catullo Airport) eller så er lufthavnene i Milano også en god mulighed. Fra Milano kan du rejse videre østpå med tog og bus, men den mest bekvemme måde er at leje en bil. Det giver dig  også mere frihed og gør det nemmere at tage på udflugter under dit ophold.

Hos Escapeaway kan du vælge, om du vil booke en pakkerejse med fly, hotel og eventuelt en lejebil, eller om du vil booke transport og hotel separat. Uanset hvad du ønsker, kan vi hjælpe dig med at arrangere en rejse, der opfylder dine behov.

 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Villafranca di Verona