Rejser til Vittorio Veneto

Vittorio Veneto ligger smukt for foden af Dolomitterne i Italiens nordøstlige hjørne. Byen, der blev grundlagt i 1866 ved sammenlægningen af middelalderbyerne Ceneda og Serravalle, er opkaldt efter den italienske konge Vittorio Emanuele II (1861 – 1878). Mellem de to bydele byggede man et nyt rådhus og  en ny togstation overfor. Den sidste del af byens navn, Veneto, som også er navnet på hele regionen, blev først tilføjet i 1923.

Vittorio Veneto ligger godt placeret, hvis du på rejsen også ønsker at besøge for eksempel Venedig og andre spændende byer i regionen. Da den sammenlignet med den romantiske kanalby og for eksempel Treviso og Cortina, går lidt mere under turistradaren, kan du i Vittorio opleve et mere autentisk italiensk hverdagsliv end i disse.  Kender du lidt til italienske vine, vil du også vide, at en rejse til Vittorio Veneto er en chance for at udforske de bedste Prosecco-vine, landet kan byde på.

Scene for berømt slag

Selvom bynavnet altså er forholdsvis nyt, har Vittorio Veneto dybe historiske rødder. Den romerske kejser Augustus etablerede en castrum (militærlejr) her allerede i det 1. århundrede f.v.t. Op gennem tiden har herredømmet over Vittorio Veneto skiftet hænder adskillige gange, hvilket ikke altid gik stille for sig. Det mest kendte eksempel på dette var under Første Verdenskrig, hvor Vittorio var besat af østrig-ungarske styrker. I oktober 1918 var Vittorio derfor scene for det sidste slag mellem Italien og Østrig-Ungarn under Første Verdenskrig. Den italienske sejr bidrog til afslutningen af krigen blot en uge senere.

Når du i dag går en tur rundt i de brostensbelagte gader i det hyggelige middelaldercentrum af Vittorio Veneto, hersker der naturligvis en anden fred og ro. Læg for eksempel vejen hen forbi det stemningsfulde torv Piazza Flaminio, hvis du ikke være i tvivl om byens lange historie. Vil du fordybe dig i den lokale fortid, er der flere interessante museer i byen. Af disse må især Museo della battaglia di Vittorio Veneto, som fortæller historien om det berømte slag under første Verdenskrig, fremhæves.

I dag er der omkring  30.000 indbyggere i Vittorio Veneto. Der er altså tale om mere end blot en landsby. I løbet af året er der derfor gode chancer for at opleve forskellige lokale kulturarrangementer, såsom Concorso Nazionale Corale "Trofei Città di Vittorio Veneto". Her samles de bedste kor fra hele Italien for at konkurrere. Byen er ligeledes vært for en tilbagevendende violinkonkurrence.

Der er et godt udvalg af restauranter og trattoriaer i Vittorio Veneto, især koncentreret i de ældre dele af byen. Ligeledes er her alle de dagligvarebutikker, du kan få brug for i løbet af rejsen. Der er gode tog- og busforbindelser til blandt andet Venedig og
Treviso. Vil du også udforske mindre landsbyer og vingårde, kan det dog anbefales at booke en lejebil til rejsen.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Vittorio Veneto