Rejser til Italien

Hos Escapeaway har vi en helt særlig forkærlighed for Italien som rejsemål. Landet, som har givet os både pizza, pasta, parmaskinke og 100 slags is. Italien er en af danskernes feriefavoritter, og byder på både eventyrlige landskaber, pulserende storbyer, lækre strande, skiløb i verdensklasse og aktive vulkaner. Du løber med andre ord aldrig tør for oplevelser, selvom du rejser til Italien år efter år.

Du kan rejse til Italien med fly fra Billund, Aalborg, Aarhus, København eller Hamburg - eller du kan selv stå for transport og blot booke hotel eller ferielejlighed hos os. Samtidig kan du leje en bil på destinationen til markedets bedste priser, hvis du ønsker det; vi anbefaler stort set altid at man lejer en bil i Italien, så man kan få fuldt udbytte af opholdet og indtage de smukke landskaber i eget tempo.

Fleksibilitet i afrejsedatoer og sammensætningen af din rejse, er vores specialitet, så når du booker en rejse til Italien med fly hos os, får du adgang til flybilletter fra alle de store flyselskaber - også lavprisselskaber - hvilket giver dig mulighed for at sammensætte rejser af varierende længde.

Italien har rigtigt meget at byde på; fantastiske historiske monumenter i Rom, Firenzes udprægede skønhed og renæssance-stemning, Venedigs romantiske atmosfære, Milanos stilfulde butikker, Amalfi-kystens solrige bugter, samt det rullende bakkelandskab i Toscana.

En rejse til Italien med Escapeaway

Hvem drømmer ikke om at besøge den evige stad Rom, gå gennem ruinerne i Pompeji og beskue den mægtige vulkan Etna på Sicilien? Jeg gør i hvert fald, og det er disse seværdigheder, som får mig til at rejse til Italien igen og igen.

Jeg skal med stolthed tælles med som én af de 43 millioner turister, som rejser til Italien hvert år. Der er også nok at tage fat på og udforske. Alle de 20 regioner og de store kulturbyer som Rom, Firenze, Siena, Lucca, Milano og Pisa skal nok holde min rejseaktivitet til Italien ved lige resten af mit liv, og desværre må jeg nok allerede nu erkende, at jeg aldrig kommer til at nå det hele.

Men jeg har besøgt Toscana og nydt det bakkede landskab med cypresserne , pinjetræerne og den smukke arkitektur. Jeg har oplevet Umbrien – Italiens grønne hjerte – med dens eventyrlige middelalderbyer og magiske atmosfære, og jeg har rejst fra nord til syd på utallige rejser både i min barndom, ungdom og i mit voksne liv. Men der er stadig meget, der skal ses i Italien, og ikke mindst masser af hyggelige hoteller, der skal findes.

For mig er Italien slow living, slow food og slow media. Slow living, fordi jeg kobler helt af, når jeg besøger vores hoteller rundt omkring i hele støvlelandet. Slow food, fordi jeg elsker maden, vinen og den finesse, som italienerne tilbereder og nyder maden på, og slow media fordi jeg med 100% sikkerhed altid får læst de bøger, og de artikler, som jeg med omhu har gemt til læsning på min iPad, når jeg rejser til Italien.

Billige rejser til Italien

Kunst, kultur og historie for ægte livsnydere

Italien gemmer på nogle af verdens mest betydningsfulde kulturskatte, som i høj grad har været med til at forme den vestlige civilisation, som vi kender den i dag. Mange af os kender de store italienske renæssancekunstnere, vi kender operakomponisterne og nogle af os har set de italienske film, som i deres udtryk har været med til at sætte standarden for den europæiske filmkunst.

Hvem drømmer ikke om at besøge den evige stad Rom, gå gennem ruinerne i Pompeji og beskue den mægtige vulkan Etna på Sicilien? Jeg gør i hvert fald, og det er disse seværdigheder, som drager mig til Italien igen og igen.

Vi kender den italienske kultur, hvor madkulturen, med pizza, pasta og vin nok er det, som har bidt sig hårdest fast i vores bevidsthed i forhold til italiensk kultureksport. Men netop pizzaerne, pastaen og vinen skal efter min mening opleves dér, hvor den kommer fra, og ikke mindst dér, hvor den produceres. Og da Italien består af så mange regioner og byer med kulturelle særpræg, varierer maden også fra region til region og fra by til by.

Netop variationen er noget af det, som virkelig fascinerer mig mest ved Italien. Den er der lige meget hvor, jeg kommer frem, når jeg bevæger mig fra nord til syd eller øst til vest. Den gælder for landskaberne, for maden, for vinen, for lokalbefolkningernes særpræg, vejret og for kulturarven som har en enorm spændvidde.

Italien har nok til rejser og oplevelser for et helt liv, men du skal starte eller fortsætte ét sted, og derfor har vi håndplukket en perlerække af små italienske hoteller, som kan danne base for din grande tour gennem landet.

Ligesom Italien er en mosaik af variationer, har vi gjort vores bedste for at finde så mange små forskellige små steder som overhovedet muligt, og der kommer med garanti hele tiden nye til. For én ting er sikker. Du finder ikke to ferieboliger som er ens – men du finder forhåbentligt et, som falder i lige netop din smag.

Rigtig god tur til Italien, hilsen Mikkel

 

Book din rejse online og få den billigste pris

Bestiller du din rejse til Italien online er du sikker på at få den billigste pris og det er uanset om du booker en pakkerejse med fly, hotel og evt. billeje, eller hvis du selv vil stå for transporten på din ferie og derfor kun ønsker at bestille hotelophold. Med Escapeaway Rejser kan du flyve til Italien fra Aalborg, København Kastrup, Billund og Karup lufthavn. Du kan i søgemaskinen se aktuelle priser, samt få information om alle flyruter som enten flyver direkte til lufthavne i Italien eller med et enkelt stop undervejs. Har du brug for mere information er du altid velkommen til at kontakte os for personlig service.

Bestil en billig rejse til Italien

Søg online efter de billigste priser på hoteller og ferieboliger i hele Italien. Du kan rejse i nøjagtig det antal dage du ønsker og vælge om du vil bo et eller flere steder på din ferie.

Seværdigheder og oplevelser

Der findes næppe et land i Europa der byder på flere seværdigheder end Italien. Italien har det hele: Mad, smukke strande, religion, strande, paver, malere, polenta, pizza, elskere, poeter, politik, natur, historie, vin, og man kunne blive ved. Skal du rejse til Italien, er det en kunst at udvælge hvilke seværdigheder, du ikke vil besøge, snarere end hvilke. 

Hver by og region i Italien har sine seværdigheder og man skal blot nævne byer som Rom, Venedig, Firenze, Napoli og Verona, eller regioner som Toscana, Veneto eller Umbrien før listen af seværdigheder er så godt som uudtømmelig. Firenze, vuggen for renæssancen og hovedstad i Toscana. Venedig, en by som ikke findes lige noget sted i verden, med sine mange kanaler og spændende historie. Italien er blandt de mest populære lande for danskere at rejse til og der er en million gode grunde til dette - du kan besøge Italien igen og igen og du vil aldrig nå at se alle de seværdigheder, som landet har at byde på.

Rejsemål i Italien

 • Gæstebedømmelser 8,6
  Syditalien
  509 hoteller
  I Syditalien er solen varmere, lyset mere intenst og farverne mere strålende. Samtidig er Syditalienerne et nærværende og gæstefrit folkefærd, der holder stolte traditioner i hævd. Her finder du derfor ikke blot fantastiske strande, men også ... det ægte Italien. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,6
  Norditalien
  474 hoteller
  Norditalien er som en skattekiste. Her kan du opleve krystalklare søer som iseosøen, vinregionerne Franciacorta, Valpolicella og Prosecco samt romantiske Venedig. Vælg en velplaceret indkvartering, som gør din ferie komfortabel, og rådfør dig ... med os for at planlægge en spændene rundrejse. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,3
  Toscana
  257 hoteller
  Toscana er med sine lange cypres-alléer, bølgende landskaber af vinstokke og små vingårde indbegrebet af italiensk landidyl. Samtidig er det en region, der byder på storslået renæssancekunst og udsøgt gastronomi i en perlerække af berømte kulturbyer.
 • Gæstebedømmelser 8,8
  Campania
  176 hoteller
  Napoli er et kulturelt højdepunkt i regionen, men en rejse til Campania er også en chance for at opleve den smukke Amalfikyst med nogle af Italiens mest idylliske kystbyer. Gå heller ikke glip af de mange historiske seværdigheder som Pompei og Pæstum.
 • Gæstebedømmelser 8,4
  Sicilien
  171 hoteller
  Rejs til Sicilien og oplev en unik blanding af smukke landskaber og kulturskatte. Ferien kan bruges på ren afslapning, hvor du blot nyder det gode vejr på de skønne strande, men der er også meget andet at opleve, ikke mindst i form af mad og drikke.
 • Gæstebedømmelser 8,6
  Veneto
  146 hoteller
  Af Italiens 20 regioner er der kun få, som byder på så mange og varierede oplevelser for den ferierejsende som Veneto. Det inkluderer den billedskønne natur ved Gardasøen, stemningsfulde byer som Verona og Venedig og lange badestrande langs Adriaterhavet.

Populære hoteller i Italien

Italien, Syditalien, Sicilien, Ragusa
9,5
Fabelagtigt
483 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 103 km
 • Afstand til centrum: ca. 0 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Toscana, Montecatini Terme
9,2
Fabelagtigt
593 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 45 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Sicilien, Mongiove
9,3
Fabelagtigt
525 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 171 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.2 km
 • Pool (evt. sæsonåben)

Udvalgte destinationer og rejsemål i Italien

Få lande har flere feriesteder af udsøgt kvalitet end Italien. Her giver vi en kort oversigt over nogle af de mest populære fra det nordligste til det sydligste Italien. Og et par bud på nogle "up and coming" rejsemål.

Generelt søger mange feriegæster lidt væk fra de store turistcentre og mere ud i de mindre travle landsbyer og ud på landet, hvor man får mere for pengene. Det er også typisk for sommerperioden, hvor storbyerne bliver for varme, da vinden ikke har en chance blandt de mange store bygninger.

Populære Norditalien

Torino og den omkringliggende region Piemonte er blevet mere populær. Det skyldes nok til dels, at temperaturen her er behagelig i sommerperioden - og bliver det alligevel for varmt nede i byen, kan man altid søge op i de nærliggende bjergområder.

Også i Norditalien, men på østkysten, finder du Ravenna. Byen er ikke så stor, men på trods af den beskedne størrelse er byen og oplandet hjemsted for intet mindre end otte steder på UNESCO's verdensarvsliste. At byen ligger ret tæt ved kysten, gør det ikke dårligere.

>> Se alle rejser til Norditalien her

Toscana - nu endnu mere populær

Toscana er naturligvis alle tiders favoritsted i Italien - også blandt mange danskere, der er fortryllede af middelhavsatmosfæren i denne del af Italien. Særligt er den lille by Orbetello med den fantastiske lagune blevet populær. Mange har i år fået øjnene op for denne italienske perle.

Toscana er et stort område med rigtigt mange muligheder. Selv dem, der har været der mange gange på ferie, kan finde en lille by eller et interessant område i Toscana, de ikke vidste fandtes. Det generelle niveau er bare højt overalt i Toscana.

>> Se alle rejser til Toscana her

Sicilien rykker

Et af de områder i Italien, feriegæster virkelig har fået øjnene op for på det seneste, er Sicilien. Her finder du da også nogle af verdens bedste strande for slet ikke at tale om en meget rig kulturarv og fantastisk mad.

Agrigento er et godt eksempel på en siciliansk by med en fantastisk havudsigt og historiske monumenter i den breømte Tempeldal, men i det hele taget har Sicilien mange seværdigheder af høj klasse. Er du mere til aktiv ferie og vandsport, er Trapani på Siciliens vestkyst et genialt sted at holde ferie.

>> Se alle rejser til Sicilien her

Amalfikysten

Med sine enestående kystlandskaber, der er blandt verdens smukkeste, sin forhistorie som maritim republik, og sine mange charmerende kystbyer, der byder på indbydende middelhavskøkken, rig kulturhistorie og et behageligt klima er der mange grunde til, at du skulle gøre Amalfikysten til dit næste rejsemål.

>> Se alle rejser til Amalfikysten her

Sorrento

Sorrento er en gæstfri og smuk kystby, der med sin beliggenhed med udsigt over Napolibugten, sine labyrintiske handelsgader i den gamle bydel og sin lokale kolorit blandet med kosmopolitisk atmosfære udgør et fantastisk feriested - og samtidig en god base for at udforske det omkringliggende område; mod syd, det bedste af Sorrento-halvøens uberørte natur; mod øst, Amalfikysten; mod nord Pompeji og de arkæologiske udgravninger; og i havet; den sagnomspundne ø Capri.

>> Se alle rejser til Sorrento her

Umbrien

Umbrien er Italiens skjulte perle. Gemt væk inde i den centrale del af landet, uden en kystlinje, indgår den ofte ikke i masseturismens store kataloger. Desto større grunde er der til at aflægge den et besøg. Den emmer af klassisk og traditionel italiensk kultur, smuk natur (regionen går ofte under navnet “Italiens grønne hjerte”), etruskisk charme og religiøse lidenskaber; det var her Frans af Assisi - grundlæggeren af Fransciskanerordenen og den af pave Gregory IX kårede helgen - stammede fra. Umbrien er som nævnt knap så besøgt af turister sammenlignet med Toscana, så her findes masser af albue- og ikke mindst hjerterum.

>> Se alle rejser til Umbrien

Sardinien

Sardinien ligger - ligesom Umbrien - uden for masseturismens store motorveje. Øen er Middelhavets andenstørste ø efter Sicilien og øen har flere ting til fælles med Sicilien, blandt andet den lidt afsides beliggenhed, dens smukke natur, med et væld af fantastiske kyststrækninger, og en historie, der er præget af indflydelsen fra fremmed kulturer og folkeslag, såsom fønikere, vandaler, maurere, berbere, byzantinere, romere og spaniere. Desuden er øen i besiddelse af et bemærkelsesværdigt historisk vidnesbyrd om en forsvunden civilisation; den sagnomspundne Nuragher-kultur.

Oplev Sardinien med Escapeaway. Flyv direkte fra København eller Billund og bo på et af vores håndplukkede hoteller eller i feriebolig. Sardinien er et rejsemål som byder på oplevelser for alle aldre. Sardinien er kendt for at have nogle af de smukkeste strande, ikke bare i Italien men i hele Europa.

>> Se alle rejser til Sardinien her

Gardasøen

Gardasøen har i mange år været et elsket rejsemål, og det er stadigvæk i dag et af de rejsemål hvor mange søger til og specielt i sommerferien. Foruden den fantastiske natur byder Gardasøen også på et behageligt klima, og ikke mindst ligger søen perfekt til at tage på oplevelser på egen hånd i det nordlige Italien.

>> Læs mere om rejser til Gardasøen her

Storbyer

>> Læs alt om storbyferie i Italien her

Milano - mode og gastronomi
Milano er centrum for mode, gastronomi og Opera. Byens største seværdigheder omfatter den ufærdige katedral, Sforza-slottet, domkirken og kirkepladsen, samt Galleria Vittorio Emanuele II; et af Italiens og verdens mest elegante indkøbscentre.

>> Læs mere om rejser til Milano her

Syditalien - Napoli
I Syditaliens spillevende storby Napoli finder man karakteristiske smalle gader, larmende markeder og gamle kirker, som alle er med til at gøre byen populær. Især besøgsværdige er den 800 år gamle domkirke, San Carlo Teater, den elegante Piazza Trento e Trieste, Sant’Elmo-slottet samt den charmerende fiskerlandsby Borgo Marinaro. Med bil kan du nemt udforske Toscana, Alperne og Dolomitterne, Amalfikysten samt Pompeji.

>> Læs mere om rejser til Napoli her

Italiens hovedstad Rom
Nogle af Roms vigtigste seværdigheder tæller blandt andet Septimus Severus-buen, Saturn-templet, Vestalindernes Hus, Antonius og Faustinas Tempel, Titus-buen og selvfølgelig det måske mest kendte bygningsværk i Italien, Colosseum. En fantastisk udsigt kan man få fra toppen af Palatino; en nærliggende højderyg som også er spækket med ruiner.

Pantheon er særdeles imponerende, Trevi-fontænen og Den Spanske Trappe er maleriske, og Vatikanet har en from atmosfære med den spektakulære Peterskirke og Det Sixtinske Kapel.

>> Læs mere om storbyferie i Rom her

Venedig - Italiens romantiske perle
Venedig i Italien er unik med sine endeløse kanaler og udsmykkede balkoner. Byen udforskes bedst til fods, og har mange utrolige kirker og smukke bygninger. Canale Grande udspringer fra den uforglemmelige Markusplads, som kan imponere med Kampanile, Dogepaladset og Basilikaen. Sukkenes Bro er populær blandt forelskede par, mens Rialto-broen og Accademia-broen egentlig er mere imponerende.

>> Læs mere om rejser til Venedig her

Information og fakta

Her kan du læse kort information om rejser til Italien.

Regioner

Italien er inddelt i 20 regioner, hvoraf fem har en sær-status, der giver dem større autonomi end de øvrige italienske regioner. Disse regioner er Aostadalen, Friuli-Venezia Giulia, Sardinien, Sicilien og Trentino-Alto Adige. De fem regioners særlige status betyder, at de har større økonomisk selvstændighed end de øvrige og større kompetence indenfor lovgivning og forvaltning. De 20 italienske regioner er opdelt i 106 provinser, som så igen er opdelt i 8.100 kommuner.

Sprog

Italiensk, der oprindeligt er en florentinsk variant af toscansk (lingua toscana), er det primære officielle sprog i Italien. Der tales dog en række andre sprog i Italien og nogle af dem har status som officielt sprog ved siden af italiensk i en række områder i landet, herunder fransk i Valle d´Aosta; tysk i Sydtyrol; ladin i Trentino, mens slovensk er officielt anerkendt i Trieste, Gorizia, og Udine i Friuli Venezia Giulia. I disse områder er officielle dokumenter, vejskilte m.m. tosprogede (med undtagelse af Valle d´Aosta).

Herudover findes en række regionale og lokale sprog, der endnu tales i forskellige grader i bestemte områder i Italien, selvom italiensk med tiden har overhalet dem i både udbredelse og graden af brug, såsom sardisk, occitansk, alemannisk, siciliansk, napolitansk, venetiansk, bayersk etc.

Natur

Med over 300.000 kvadratkilometer fordelt på en lang halvø - kaldet den italienske halvø - og en række øer, hvoraf de to største er Sardinien og Sicilien, er Italien i besiddelse af en højst varieret natur. På grund af de store øer og den italienske halvøs lange udstrækning har landet en forholdsvis lang kyststrækning på 7.600 kilometer, der grænser op til tre have; Adriaterhavet, det Ioniske Hav og det Tyrrhenske Hav.

Landet er også i besiddelse af store bjergkæder, først og fremmest Alperne og Appenninerne. Appenninerne er en 1200 kilometer lange bjergkæde, der går tværs ned gennem landet fra Ligurien i nord til Calabrien i syd, hvoraf en del af den er vulkansk, blandt andet dén del, der rummer den kendte vulkan Vesuv sydøst for Napoli i regionen Campania. Alperne udgør det meste af Italiens nordlige grænse og indbefatter også landets højeste - og nok mest berømte - bjerg, Mont Blanc, på 4810 meter.

Italien har også en række bemærkelsesværdige floder og søer, der har sat deres store præg ikke bare på landets landskaber, men også på landets økonomi og historie. Blandt de mest kendte og mest betydningsfulde floder er floden Po, Italiens længste på 650 kilometer, der løber fra Alpernes vestlige del (ved grænsen mod Frankrig) og hele vejen ud til Adriaterhavet nær Venedig. Po-floden har givet navn til Po-sletten, der også er landets vigtigste industriområde. Blandt de vigtigste søer i landet er Garda-søen, Maggiore-søen (der deles med Schweiz), Como-søen og Trasimeno-søen.

Desuden har Italien 14 vulkaner, hvoraf de fire - Etna, Stromboli, Vulcano og Vesuv - er aktive. Det er kun Vesuv i Campania-regionen, der befinder sig på fastlandet.

Bølgende marker, dramatiske kystlinjer, høje bjerge og dybe søer, Italien har det hele. Drømmer du om en naturferie med store oplevelser, kan du derfor næsten ikke vælge noget bedre rejsemål. 

Italiens meget varieret natur byder på en bred vifte af friluftsaktiviteter, både for dem som søger et adrenalinkick og dig, som heller vil udforske naturen på mere rolig vis. Derudover er Italien både et populært vinterrejsemål med mange skidestinationer i bjergene, men tiltrækker også om sommeren naturentusiaster fra hele verden, som kommer for at nyde den unikke kombination af smuk natur og kulturelle seværdigheder.

Du kan for eksempel bruge en naturferie i Italien på at udforske en af landets 22 nationalparker og mere end 300 naturparker, hvor du udover flora og fauna, har mulighed for at opleve traditionelle landsbyer og ikke mindst billedskønne landskaber. Det kunne for eksempel være en tur til nationalparken Cinque Terre sydøst for Genova, hvor du kan vandre på ældgamle stier mellem fem idylliske kystbyer, som klynger sig til bjergskråningerne med udsigt over det azurblå hav.

Næsten lige meget hvilken del af Italien du rejser til på din naturferie, er der således masser af muligheder for at tage på spændende udflugter. Efter en dag med oplevelser i det fri, er der ikke noget bedre end at vende tilbage til et hotel, hvor du føler dig hjemme og kan slappe af. Det kan du på vores håndplukkede hoteller og ferieboliger i Italien, som desuden er en chance for at opleve den ægte italienske atmosfære.

Religion

Italienerne sværger stadig til katolicismen, selvom katolicismen ikke længere er officiel statsreligion i landet, idet dens monopol blev afskaffet i 1985. Der er dog ingen tvivl om, at det stadig er katolicismen, der har bedst tag i italienerne. Således identificerer næsten 88% af dem sig som katolikker, hvoraf ca. en tredjedel af disse beskriver sig selv som værende aktive medlemmer af den katolske kirke. I alt 91% af alle italienere beskriver sig selv som værende kristne i den ene eller anden betydning, mens knap 6% beskriver sig som værende ikke-troende, og lige under 2% som muslimer. Andre religioner, såsom hinduisme, buddhisme etc, har en andel på under 0,4% af befolkningen.

Katolicismen spiller stadig en meget stor rolle i det italienske samfund, hvilket naturligvis skærpes betydeligt af den omstændighed, at hovedstaden Rom er sæde for Paven (dvs. den romersk-katolske kirkes øverste biskop), Den Hellige Stol (dvs. bispesædet i Rom og den øverste embedsfunktion i den katolske kirke) og Vatikanet-staten (et enevældigt valgmonarki, hvor den siddende pave bor og regerer).

Vejr og klima

På grund af landets størrelse og lange udstrækning fra Alperne i nord til Sicilien i syd har Italien et meget varieret klima med flere forskellige klima-zoner. I de fleste af de nordlige og centrale regioner varierer klimaet fra fugtigt subtropisk klima over fugtigt kontinental-klima til kystklima (også kaldet oceanisk klima). Især klimaet i Po-dalen er for det meste kontinentalt, med hårde vintre og varme somre.

De kystnære områder i Ligurien, Toscana og det meste af den sydlige del af landet har et såkaldt middelhavsklima, som er en variant af subtropisk klima, og som generelt er karakteriseret ved ret varme somre og forholdsvis milde vintre. Både nedbørsmængde og temperaturer kan dog variere meget selv inden for et middelhavsklima.

De klimatiske forhold varierer også meget mellem kystområderne og de indre dele af landet, især i vintermånederne, hvor de højere beliggende områder i landet har en tendens til at være kolde, regnfulde eller dækket af sne, mens kystområderne som nævnt generelt har et mildere vinter-klima. Selvom de indre dele af landet i reglen er køligere end kystområderne med middelhavsklima kan lavlandets dale i den indre del af landet dog være ganske varme om sommeren.

Møntfod

Italien brugte den berømte lira siden 1861, og også i en kort periode mellem 1807 og 1814, men udskiftede den med euro i 2002 efter at have tilsluttet sig euro-zonen i 1999 (den sene udskiftning skyldtes, at der ikke forelå euro-sedler og mønter ved indtrædelsen i euro-zonen i 1999).

Nationale helligdage

1. januar (nytårsdag)
6. januar (Hellig Trekongers Aften)
Påskedag 
Anden Påskedag 
25. april (Befrielsen)
1. maj
2. juni (Italiens nationaldag)
15. august (Mariæ Himmelfærd, og sommerfest almindeligt kendt som "Ferragosto")
1. november (Allehelgensdag)
8. december (Mariæ undfangelse)
25. december 
26. december

Foruden disse nationale helligdage findes der også lokale helligdage for skytshelgener m.m. rundt omkring i de forskellige regioner, provinser og byer. På helligdage er alle forretninger normalt lukkede; dog plejer museer at være åbne.

Hvad siger gæsterne i Italien?

8,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 6896 anmeldelser