Rejser til Italien

Hos Escapeaway har vi en helt særlig forkærlighed for Italien. Landet, som har givet os både pizza, pasta, parmaskinke og 100 slags is. Italien er danskernes absolutte feriefavorit, og byder på både eventyrlige landskaber, pulserende storbyer, lækre strande, skiløb i verdensklasse og aktive vulkaner. Du løber med andre ord aldrig tør for oplevelser, selvom du rejser til Italien år efter år.

Du kan rejse til Italien med fly fra Billund, Aalborg, København eller Hamburg - eller du kan selv stå for transport og blot booke hotel eller ferielejlighed hos os. Samtidig kan du leje en bil på destinationen til markedets bedste priser, hvis du ønsker det; vi anbefaler stort set altid at man lejer en bil i Italien, så man kan få fuldt udbytte af opholdet og indtage de smukke landskaber i eget tempo.

Fleksibilitet i afrejsedatoer og sammensætningen af din rejse, er vores specialitet, så når du booker en rejse til Italien med fly hos os, får du adgang til flybilletter fra alle de store flyselskaber - også lavprisselskaber - hvilket giver dig mulighed for at sammensætte rejser af varierende længde.

Italien har rigtigt meget at byde på; fantastiske historiske monumenter i Rom, Firenzes udprægede skønhed og renæssance-stemning, Venedigs romantiske atmosfære, Milanos stilfulde butikker, Amalfi-kystens solrige kyster samt det rullende bakkelandskab i Toscana, her kan du læse lidt mere om de mange muligheder på en rejse til Italien.

Top 5 rejsemål i Italien

Der findes mange populære rejsemål i Italien, men det er nok ikke nogen hemmelighed at rejsemål som Toscana og Sicilien ligger i top 5.

Toscana

Hvem kender ikke de smukke billeder fra Toscana med vingården der ligger i de bølgende bakker. Toscana er og bliver rejsemål nr. 1 for os danskere når vi holder ferie i Italien, og hos In-italia finder du ikke mindre end små 400 udvalgte hoteller og ferieboliger i programmet.

>> Læs mere om rejser til Toscana her

Sicilien

En ferie på Sicilien byder på alt, natur, kultur, historie, maden og ikke mindst masser af sol. Sicilien er Middelhavets største ø, og her bor ca. det samme antal mennesker som i Danmark. Derfor er der også stor forskel på hvor du vælger at bo i din ferie.

>> Læs mere om rejser til Sicilien her

Rom

Storbyen Rom, Italiens hovedstad behøver nok ikke den store beskrivelse, men det er blot at konstatere at det er en fantastisk by og derfor også en af de mest besøgte storbyer i hele verden. Rejser du med In-italia på storbyferie til Rom, så kan du ikke kun vælge at bo på hotel, men i en af de mange ferielejligheder som ligger i centrum.

>> Læs mere om rejser til Rom her

Gardasøen

Gardasøen har i mange år været et elsket rejsemål, og det er stadigvæk i dag et af de rejsemål hvor mange søger til og specielt i sommerferien. Foruden den fantastiske natur byder Gardasøen også på et behageligt klima, og ikke mindst ligger søen perfekt til at tage på oplevelser på egen hånd i det nordlige Italien.

>> Læs mere om rejser til Gardasøen her

Sorrento

Sorrento er vel et af de rejsemål man aldrig kan få helt nok af, her finder du den smukkeste natur og så en blandning af alt det Italien er så kendt for, maden, kulturen, "storbylivet", og ikke mindst italienerne selv. Sorrento ligger tæt på Amalfikysten og storbyen Napoli og er et perfekt udgangspunkt for oplevelser i Italien.

>> Læs mere om rejser til Sorrento her

Bestil en billig ferie i Italien

Søg online efter de billigste priser på hoteller og ferieboliger i hele Italien. Du kan rejse i nøjagtig det antal dage du ønsker og vælge om du vil bo et eller flere steder på din ferie.

Seværdigheder og oplevelser

Der findes næppe et land i Europa der byder på flere seværdigheder end Italien. Italien har det hele: Mad, smukke strande, religion, strande, paver, malere, polenta, pizza, elskere, poeter, politik, natur, historie, vin, og man kunne blive ved. Skal du rejse til Italien, er det en kunst at udvælge hvilke seværdigheder, du ikke vil besøge, snarere end hvilke. 

Hver by og region i Italien har sine seværdigheder og man skal blot nævne byer som Rom, Venedig, Firenze, Napoli og Verona, eller regioner som Toscana, Veneto eller Umbrien før listen af seværdigheder er så godt som uudtømmelig. Firenze, vuggen for renæssancen og hovedstad i Toscana. Venedig, en by som ikke findes lige noget sted i verden, med sine mange kanaler og spændende historie. Italien er blandt de mest populære lande for danskere at rejse til og der er en million gode grunde til dette - du kan besøge Italien igen og igen og du vil aldrig nå at se alle de seværdigheder, som landet har at byde på.

Hoteller i Italien

Udvalgte destinationer

Få lande har flere feriesteder af udsøgt kvalitet end Italien. Her giver vi en kort oversigt over nogle af de mest populære fra det nordligste til det sydligste Italien. Og et par bud på nogle "up and coming" rejsemål.

Generelt søger mange feriegæster lidt væk fra de store turistcentre og mere ud i de mindre travle landsbyer og ud på landet, hvor man får mere for pengene. Det er også typisk for sommerperioden, hvor storbyerne bliver for varme, da vinden ikke har en chance blandt de mange store bygninger.

Populære Norditalien

Torino og den omkringliggende region Piemonte er blevet mere populær. Det skyldes nok til dels, at temperaturen her er behagelig i sommerperioden - og bliver det alligevel for varmt nede i byen, kan man altid søge op i de nærliggende bjergområder.

Også i Norditalien, men på østkysten, finder du Ravenna. Byen er ikke så stor, men på trods af den beskedne størrelse er byen og oplandet hjemsted for intet mindre end otte steder på UNESCO's verdensarvsliste. At byen ligger ret tæt ved kysten, gør det ikke dårligere.

Toscana - nu endnu mere populær

Toscana er naturligvis alle tiders favoritsted i Italien - også blandt mange danskere, der er fortryllede af middelhavsatmosfæren i denne del af Italien. Særligt er den lille by Orbetello med den fantastiske lagune blevet populær. Mange har i år fået øjnene op for denne italienske perle.

Toscana er et stort område med rigtigt mange muligheder. Selv dem, der har været der mange gange på ferie, kan finde en lille by eller et interessant område i Toscana, de ikke vidste fandtes. Det generelle niveau er bare højt overalt i Toscana.

Sicilien rykker

Et af de områder i Italien, feriegæster virkelig har fået øjnene op for på det seneste, er Sicilien. Her finder du da også nogle af verdens bedste strande for slet ikke at tale om en meget rig kulturarv og fantastisk mad.

Agrigento er et godt eksempel på en siciliansk by med en fantastisk havudsigt og historiske momumenter i den breømte Tempeldal, men i det hele taget har Sicilien mange seværdigheder af høj klasse. Er du mere til aktiv ferie og vandsport, er Trapani på Siciliens vestkyst et genialt sted at holde ferie.

Sorrento og Amalfikysten er det næste store

Amalfikysten og Sorrento har i århundreder været et foretrukket rejsemål for de rige og berømte og for kunstnere og andre kreative sjæle. Sådan er det stadig, men Sorrento og Amalfikysten er også blevet et meget tilgængeligt sted for en familieferie eller måske en romantisk ferie for par, der ønsker at komme lidt væk fra dagligdagens trummerum.

Sorrento og Amalfikysten bliver - gætter vi på - et stort hit de kommende år. Området har simpelthen alt, hvad men kan ønske sig på en ferie i Italien. Og så er der usigeligt smukt og inspirerende.

Storbyer

Milano - mode og gastronomi

Milano er centrum for mode, gastronomi og Opera. Byens største seværdigheder omfatter den ufærdige katedral, Sforza-slottet, domkirken og kirkepladsen, samt Galleria Vittorio Emanuele II; et af Italiens og verdens mest elegante indkøbscentre.

>> Læs mere om rejser til Milano her

Syditalien - Napoli

I Syditaliens spillevende storby Napoli finder man karakteristiske smalle gader, larmende markeder og gamle kirker, som alle er med til at gøre byen populær. Især besøgsværdige er den 800 år gamle domkirke, San Carlo Teater, den elegante Piazza Trento e Trieste, Sant’Elmo-slottet samt den charmerende fiskerlandsby Borgo Marinaro. Med bil kan du nemt udforske Toscana, Alperne og Dolomitterne, Amalfikysten samt Pompeji.

>> Læs mere om rejser til Napoli her

Italiens hovedstad Rom

Nogle af Roms vigtigste seværdigheder tæller blandt andet Septimus Severus-buen, Saturn-templet, Vestalindernes Hus, Antonius og Faustinas Tempel, Titus-buen og selvfølgelig det måske mest kendte bygningsværk i Italien, Colosseum. En fantastisk udsigt kan man få fra toppen af Palatino; en nærliggende højderyg som også er spækket med ruiner.

Pantheon er særdeles imponerende, Trevi-fontænen og Den Spanske Trappe er maleriske, og Vatikanet har en from atmosfære med den spektakulære Peterskirke og Det Sixtinske Kapel.

>> Læs mere om storbyferie i Rom her

Venedig - Italiens romantiske perle

Venedig i Italien er unik med sine endeløse kanaler og udsmykkede balkoner. Byen udforskes bedst til fods, og har mange utrolige kirker og smukke bygninger. Canale Grande udspringer fra den uforglemmelige Markusplads, som kan imponere med Kampanile, Dogepaladset og Basilikaen. Sukkenes Bro er populær blandt forelskede par, mens Rialto-broen og Accademia-broen egentlig er mere imponerende.

>> Læs mere om rejser til Venedig her