Rejser til Kap Verde

Kap Verde der også kendes som Cabo Verde, er en tidligere portugisisk koloni og et faktastisk rejsemål. Snart vil du hos Escapeaway finde et godt udvalg af hoteller og pakkerejser til øerne vest for afrikas kyst. Tilmeld dig nyhedsbrevet eller hold øje på Facebook og få besked, når vi åbner for salget af rejser til Kap Verde.

Inspiration og fakta

En rejse til Kap Verde er kort fortalt en oplagt mulighed for at "trække stikket ud" og bruge dagene på gåture langs de lange strande, afslapning med en bog under palmerne eller tage på spændende udflugter. Du skal naturligvis også huske at tage badetøjet med for i vintermånederne se frem til vandtemperaturer på mellem 22 og 24 grader, mens lufttemperaturen kan nå op omkring behagelige 27 grader.

Dette lille ø-paradis, som består af 9 beboede øer og nogle andre småøer, ligger i Atlanterhavet ud for Afrikas vestkyst. Der er omkring 1.000 km mod nord til Kanarieøerne og knap 500 mod øst Senegals kyst på det afrikanske kontinent. Det er derfor ikke forkert at betegne Kap Verde som meget isoleret. Inden for øgruppen kan du dog opleve stor variation med alt fra frodige, grønne Santo Antão til de store sandklitter på Sal og Maio. Den afsides beliggenhed langt ude i Atlanten har desuden givet øerne en række endemiske plantearter, det vil sige arter som kun findes her.

Du finder Kap Verdes hovedstad Praia på den store ø Santiago, men strandene og det solrige vejr har også gjort mindre øer som Sal til populære rejemål.

Historie

Da portugiserne ankom til øerne i 1456, var de ubeboet. I dag har Kap Verde omkring 540.000 indbyggere, hvoraf hovedparten taler det kreolsprog crioulo også kendt som kabuverdianu, der efter sigende er en kombination af portugisisk og flere afrikanske dialekter. Portugisisk er dog stadig det officielle sprog, som benyttes i regeringsapparatet, selvom øgruppen opnåede uafhængighed i 1975.

Historisk set har Kap Verde især spillet en rolle for søfarten takket være sin beliggenhed langt ude i Atlanterhavet. Opdagelsesrejsende som Vasco de Gama og Columbus har således lagt til her for at få friske forsyninger. Ligeledes lagde den 22-årige Charles Darwin til her i 1832, da han var ombord på The Beagle på den rejse, der skulle vise sig afgørende for hans epokegørende teori. Kap Verde har dog også spillet en mindre flatterende rolle som en mellemstation for slavehandlere, hvilket i en periode førte til en vis velstand i øgruppen. En stor del (ca. 70 procent) af befolkningen er efterkommere af blandede ægteskaber mellem slaver og portugisere.

Kap Verde er set med europæiske briller et fattigt land, men sammenlignet med det afrikanske kontinent som helhed, skiller den lille øgruppe sig ud som et stabilt land både politisk og økonomisk. Det er i mange sammenhænge mere nærliggende at sammenligne Kap Verde med de andre øer i Makaronesien: Azorerne, Madeira og De Kanariske Øer. 

Økonomisk set har den største udfordring for Kap Verde været manglen på naturlige resourcer og det tørre klima. Over 90 procent af fødevarerne importeres. I mange år har det lille samfund derfor været afhængig af støtte ude fra, hvor især Portugal har doneret mange millioner euro årligt. Dertil kommer, at næsten alle på Kap Verde har familie i udlandet, som sender penge hjem. Svære tørkeperioder i det forrige århundrede tvang således en stor del af befolkningen til at emigrere, så der i dag faktisk lever flere kap verdianerne i udlandet end på øerne. I dag oplever Kap Verde fremgang på mange fronter og i stedet for at miste indbyggere til udlandet, modtager øgruppen nye beboere. Det er ikke mindst en stærk vækst i turismen, som bidrager til den økonomiske fremgang, omend den endnu langt fra tåler sammenligning med den på de andre øer i Makaronesien.

Vejr og klima

Er det en solsikker vinterferie, du er på udkig efter, er Kap Verde perfekt.  I vintersæsonen kan du således nyde en gennemsnitstemperatur om dagen på ca. 24 grader. Det regner således næsten aldrig om vinteren eller ret meget resten af året for den sags skyld. Dertil kommer en gennemsnitstemperatur, der hele året ligger over 20 grader (i de varmeste måneder op mod de 30). Havet indbyder desuden hele året til badning med sit lune, krystalklare vand.

I stedet for fire årstider inddeler man på Kap Verde året i Tempo das Brisas (vindtiden) og Tempo das chuvas (regntiden). Førstnævnte varer fra oktober til midt i juli, mens regntiden typisk ligger i august til september, der også er det varmeste tidspunkt, hvor du kan opleve kraftige regnbyer. Resten af året falder kun sjældent regn i nævneværdig grad. På nogle øer, Sal, Boa Vista og Maio, regner det næsten aldrig. Santiago, Fogo og Santo Antao er mest frodige.

Oplevelser og aktiviteter

Drømmer du om lange hvide sandstrande, azurblåt hav og klar sol, har du valgt det rigtige rejsemål. På ørkenøen Sal kan du for eksempel nemt bruge ferien med lune morgendukkerter i det lune Atlanterhav efterfulgt af en dejlig morgenmad i palmernes skygge, mens du planlægger dagens program, som blot kan bestå i at læse en god bog på stranden. 

Det solrige vejr indbyder da også især til afslappende badeferier, men Kap Verde er også kendt for sine mange muligheder for at holde en mere aktiv ferie. De unikke vulkanske landskaber indbyder til vandreture, hvor du for eksempel på Santiago, Fogo og Santo Antao kan bestige vulkaner, bevæge dig gennem dybe kløfter og langs dramatiske kyster. Eller hvad med en romantisk ridetur eller en hæsblæsende buggy-tur gennem de store sandklitter? Det er desuden ikke kun på land, at Kap Verde byder på store naturoplevelser. Under havoverfladen kan du med snorkel eller på dykkerture opleve mange spændende skibsvrag, farverige fisk, koraller, skildpadder og delfiner. På nogle tider af året er der også chance for at møde havets kæmper på en hvalsafari. 

Mad og drikke

Du kan godt begynde at glæde dig til feriens kulinariske oplevelser! I de fleste større byer er der således et godt udvalg af spisesteder, hvor der serveres både lokale kreolske retter og portugisiske specialiteter. I de mest populære ferieområder er der desuden et bredt udvalg af barer, hvor der i weekenderne er musik til langt ud på natten. På de små øer må du forvente at udvalget af restauranter er begrænset. 

På menukortet finder du ikke overraskende ofte alt godt fra havet. Selvom der også er mulighed for at få mere "almindelige" internationale retter, vil det være en skam ikke at udnytte chancen for at smage på de mange lækkerier, du ikke kender hjemmefra. Det kunne for eksempel være øernes nationalret, gryderetten Cachupa. Ingedienserne i denne lidt tunge ret inkluderer moste majs, løg, grønne bananer, maniok, squash, yams, søde kartofler, tomater, kål og eventuelt kød i forrm af for eksempel oksekød, svinekød eller fisk. Retten er delikat krydret med laurbærblade, hvidløg og allehånde.

Mange varer skal importeres fra udlandet, og prisniveauet på daligdagsvarer er derefter. Lokalt producerede varer, heriblandt lækre bananer, mango og papaya, er dog billigere. Ligeledes er der ofte gode chancer for at finde gode tilbud på lokalt kunsthåndværk, hvor især kombinationen af fletværk og ler er populær.

Korte fakta

Tidsforskel: Ved vintertid: -2 timer. Ved dansk sommertid: -3 timer.

Valuta: Kap Verde Escudo (CVE). Tjek den aktuelle dagskurs hos dit pengeinstitut. Du kan kun købe Escudos på Kap Verde. Vil du have kontanter med, anbefales det derfor at medbring euro, som så veksles på destinationen. I større byer og ferieområder findes banker og hæveautomater. På de fleste restauranter og i butikker tager man imod kreditkort.

Transport: Det nemmeste er at komme omkring med taxi, som der er mange af i de større byer og ferieområder. Det er en god ide at aftale en pris for turen før afgang. Der kører dog også lokale busser, som dog ofte kan være ganske overfyldte. Mellem øerne er det nemmeste at flyve, omend der også sejler færger til nogle øer uden lufthavn (Santo Antão og Brava).

>> Læs også om rejser til Gran Canaria
>> Læs også om rejser til Lanzarote

For mere information om Kap Verde kan du også besøge Wikipedia

Rejsemål på Kap Verde

 • Santa Maria
  16 hoteller
  Santa Maria er det mest populære rejsemål på Sal, en af Kap Verdes ni beboede øer. Byen ligger helt ned på øens sydspids ved en kilometerlang, gylden sandstrand. Her kan du let finde din egen plads ved det turkisblå hav for at nyde den gavmilde sol.

Populære hoteller på Kap Verde

Kap Verde, Santa Maria
 • Nærmeste lufthavn: 17 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • I by eller landsby
Kap Verde, Santa Maria
8,7
Meget godt
371 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 17 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
Kap Verde, Santa Maria
9,0
Fabelagtigt
1278 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 19 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Pool (evt. sæsonåben)