Rejser til Santa Maria

Santa Maria ligger ved en bugt på sydspidsen af Sal, en af Kap Verdes ni beboede øer. Det er øgruppens mest populære rejsemål, og her du finder det bedste udvalg af hoteller og resorts samt gyldne sandstrande i en klasse helt for sig.

Det er primært disse fantastiske, kilometerlange strande og det solsikre klima, man rejser til Santa Maria for. Uanset sæsonen kan du her altid finde din egen uforstyrret plads ved det krystalklare, turkisblå Atlanterhav. Nærmest byen, hvor vandet typisk er mest roligt, er der mulighed for at leje solsenge og parasoller. Her er der heller ikke ret langt op til barer og spisesteder, når du trænger til en forfriskning.

Et afslappet surferparadis

Når du bevæger dig længere ud ad kysten mod pynten vest for byen blæser det typisk lidt op og bølgerne får hvide toppe. Her vil du ofte se talrige kite- og windsurfere blotre sig ude på vandet. De gode vindforhold til surfing ved Santa Maria er berømte, og tiltrækker surfere fra hele verden. Trods byens forholdsvis beskedne større har den derfor adskillige surfbutikker med udstyr til både profferne og nybegyndere. Vil du for første gang prøve kræfter med surfing, er der flere steder, som tilbyder undervisning. På grund af vinden og bølgerne er stranden ikke så velegnet til børn. Der er dog flag, som advarer i tilfælde af høje bølger og strøm.

Udover surfbutikker finder du oppe langs de brostensbelagte hovedgader mellem de pastelfarvede huse også et godt udvalg af restauranter, caféer og souvenirbutikker. Gå også gerne en tur hen til molen, hvor de lokale, små fiskerbåde ligger til med dagens fangst. I dag lever man i Santa Maria primært af turismen, men du fornemmer flere steder stemningen fra tiden, hvor saltsydning og fiskeri var nogle af de få indtægtskilder på Kap Verde.

Rejser du til Santa Maria, har du med andre ord alt, hvad du kan ønske dig til en afslappende ferie inden for kort afstand. Selvom du har din base på helt nede på sydspidsen af Sal, har du på en rejse hertil en oplagt mulighed for at udforske resten af øen. Du vil opleve, at til trods for at Sal på langs kun er 30 kilometer, er der stadig rig mulighed for at opleve helt autentisk landsbyliv.

Rejser til Kap Verde

Læs mere om Kap Verde og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Kap Verde her

Hoteller i Santa Maria

Populære hoteller i Santa Maria

Kap Verde, Santa Maria
9,3
Fabelagtigt
1633 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 18 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Kap Verde, Santa Maria
9,5
Fabelagtigt
991 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 19 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Kap Verde, Santa Maria
  • Nærmeste lufthavn: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Internetadgang/Wi-Fi

Seværdigheder og aktiviteter

Herunder har jeg kort beskrevet nogle af de mange oplevelser, som venter dig på en rejse til Santa Maria. Hvis du vil læse om byen og attraktionerne på resten af Kap Verde, anbefaler jeg dig at besøge vores rejseblog, hvor du kan finde masser af inspiration til din næste ferie. God fornøjelse og god rejse!

Strandliv og vandsport ved Santa Maria

Den brede og adskillige kilometer lange strand ved Santa Maria, er den smukkeste på øen. Dens fine, gyldne sand og det klare blå hav er byens ubestridte hovedattraktion. Stranden og det solsikre klima gør da også Santa Maria perfekt, hvis det primære formål med din rejse, er at nyde det afslappende strandliv. Byens liv er det meste af året koncentreret nede på stranden, hvor der er mange muligheder for at dyrke vandsport. Det inkluderer alt fra dykning til (og især) kitesurfing.

Der afholdes jævnligt store mesterskaber i kitesurfing på Sal, men den stabile vind og den behagelige havtemperatur tiltrækker ikke kun profferne. Har du selv lyst til at surfe på det turkisblå vand, er der flere surfskoler, som tilbyder undervisning af både nybegyndere og mere erfarne surfere samt udlejning af det nødvendige udstyr. Der er også mulighed for at tage på guidede dykkerture til nogle af de spændende skibsvrag, som ligger omkring øen.

I den vestlige ende af byen, hvor de største hoteller ligger, finder du Ponta Preta stranden. Den er med sin stærkere vind og lidt større bølger er en favorit blandt surfere, men også kendt for sine sandklitter. De er perfekte, hvis ungerne skal brænde lidt energi af. Fra toppen af dem kan du se langt ned ad kysten og måske blive inspireret til lidt længere udflugter.

Vidtstrakte ørkener og udslukte vulkaner

Med dens overskuelige størrelse er det oplagt at udforske øen Sal på to hjul. Vil du en dag opleve noget andet end stranden, kan du leje en cykel for at søge lidt væk fra det mest turistede område. Nu til dags tilbyder udlejerne også el-cykler, så uanset form kan alle få meget fornøjelse af en cykeltur fra Santa Maria. Med el-motorens hjælp og de brede ballondæk kommer du nemt omkring både langs kysten og ind i baglandet.

Hvad enten du for egen kraft, i taxi eller på en udflugt med guide bevæger dig ind i baglandet fra Santa Maria, finder du et fascinerende, goldt landskab, som nok er ulig noget andet, du har oplevet før. Ørkenerne er vidtstrakte, men du finder også små oaser og sovende vulkaner. Læg gerne vejen forbi den lille landsby Pedra Lume, hvor du i bunden af en lille udslukt vulkan kan se den saltudvinding, der har lagt navn til Sal. I dag har turismen langt større betydning for økonomien, så saltet udvides kun til lokalt brug, men det er alligevel interessant at se processen med egne øjne. Der er en vandrerute omkring saltbassinerne på omkring 4 kilometer. Der er sågar mulighed for at bade i et saltbassin og opleve, hvordan man ligesom i Det Døde Hav let flyder ovenpå. Medbring eget badetøj og -sko. Der er brusere til rådighed mod betaling. Salinas de Pedra de Lume ligger omkring 25 kilometer fra Santa Maria.