Rejser til Dubrovnik

Dubrovnik i Kroatien er blevet kendt som Adriaterhavets perle på grund af dens skønhed, rige historie og masser af autentisk charme. Du kan her vandre i gaderne i den gamle bydel og føle dig hensat til en anden tid, udforske den smukke kroatiske kyst og prøve en af byens mange lækre fiske- og skaldyrsretter. Hvis du leder efter en strandferie med karakter, er Dubrovnik oplagt som ferie-base, fordi du her har historie og kultur omkring hvert gadehjørne.

 • Tilbring en eller flere dage med at udforske Dubrovniks gamle gamle bydel, omgivet af stenmure fra 1500-tallet.
 • Tag til Lapad-bugten for at nyde en middag med alt godt fra havet, mens du beundrer Dubrovniks solnedgang.
 • Dubrovnik er et af de steder, hvor Game of Thrones er optaget. Tag en gåtur i gaderne og hold udkig efter de steder, du genkender fra serien.

Velkommen til Dubrovnik med Escapeaway, vi er specialister i pakkerejser til kroatien hvor du bor på nøje udvalgte hoteller med de bedste bedømmelser. Vælg selv hvordan du vil rejse, bestil hotel only hvis du selv vil arrangere din rejse til Dubrovnik, eller book en billig pakkerejser inkl. fly, hotel, og evt. billeje eller transport fra lufthavne til dit hotel tur/retur.

Inspiration og fakta

Her har jeg samlet lidt informationer og fakta til dig der skal besøge rejsemålet Dubrovnik.

 • Lokalt sprog: Kroatisk.
 • Valutaen: Euro
 • Lokal tid: Dubrovnik har samme tid som i Danmark
 • Flyv til: Dubrovnik Lufthavn (DBV), omkring 20 km sydøst for Dubrovniks centrum.
 • Flyvetid fra Danmark: ca. 2 timer.
 • Den bedste tid at rejse: Forår og efterår.

Vejret

Foråret i Dubrovnik er mildt med temperaturer, der normalt ligger mellem 20 grader og midten af 20'erne. Sommermånederne juli og august giver dig op til 13 timers solskin om dagen og varmt vejr. Efterårsvejret i Dubrovnik vil normalt have noget lavere temperaturer, men vil stadig være mildt og med blå himmel.

Strande

En af de mest populære strande i Dubrovnik er Banje-stranden, hvor du kan leje en solseng i et privat område fhvis du vil opnå den ultimative ro. Hvis du derimod trænger til lidt vandsportsaktivitet kan du sejle i kajak rundt om Lokrum ø, hvilket tager et par timer. Du kan eventuelt gøre et stop ved en af områdets huler for at snorkle, hvilket er en fantastisk måde, hvorpå du kan udforske Dubrovniks skønhed under havet.

Maden og drikke

Dubrovniks gamle gader og autentiske livsstil giver dig masser af unikke oplevelser. Besøg en af de små barer, der ligger på klippen uden for byens mure, hvilket er et ideelt sted at slappe af med et glas vin efter en lang dag med sightseeing. Dubrovnik er også kendt for sine mange lækre fiskeretter, såsom østers fra Mali Ston, der er dejligt friske. Foråret er det bedste tidspunkt for foodies at tage på ferie i Dubrovnik på, da det er starten på turistsæsonen og restauranterne her begynder at intensivere jagten på friske ingredienser.

Kulturlivet

Dubrovnik har masser af spændende historie, som du kan se ved at slentre rundt i den gamle bydel. Men hvis du gerne vil dykke dybere ined i Dubrovniks fortid, har byen et væld af spændende museer, blandt andet det etnografiske museum, hvor du kan se et spændende udvalg af gammel beklædning, gamle husholdningsgenstande og gamle kunstværker fra området. Hvis du foretrækker at se noget historisk arkitektur, huser det dominikanske kloster masser af gotisk arkitektur og smukt anlagte haver. Det er ingen overraskelse, at Dubrovniks magiske, middelalderlige atmosfære blev set som den perfekte kulisse for dele af Game of Thrones.

Transport

Med bus: Den mest populære måde at komme rundt på er at hoppe på en af Dubrovniks busser. De er billige, kører ofte og kan tage dig til enhver del af byen, hvilket giver dig masser af frihed.

Med taxi: Taxaer er til rådighed når som helst på dagen eller natten i Dubrovnik, hvilket er fantastisk, hvis du vil opleve byens natteliv. Det er den nemmeste måde at komme fra A til B på, hvis du har travlt, og priserne er overraskende lave.

Til fods: Du kan nå de fleste områder i Dubrovnik til fods, så sørg for at tage nogle behagelige sko med dig på rejsen.

Rejser til Kroatien

Læs mere om Kroatien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Kroatien her

Hoteller i Dubrovnik

Populære hoteller i Dubrovnik

Kroatien, Dalmatien, Dubrovnik
9,3
Fabelagtigt
11418 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 21 km
 • Nærmeste strand: ca. 150 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Kroatien, Dalmatien, Dubrovnik
9,3
Fabelagtigt
3189 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 24 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Kroatien, Dalmatien, Dubrovnik
8,8
Meget godt
1872 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 23 km
 • Nærmeste strand: ca. 1 km
 • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Dubrovnik?

8,8
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 24 anmeldelser