Rejser til Lopud

 Den lille havnelandsby Lopud og resten af øen af samme navn, er perfekt til en fredfyldt ferie med familien eller for par, som ønsker sig en romantisk pause fra hverdagen. Hele øen, som er bilfri, har kun omkring 200 faste beboere. De fleste bor i Lopud, øens eneste egentlige by. Herfra er der om sommeren bådforbindelse flere gange dagligt til Dubrovnik på fastlandet og naboøerne. Det er dog ikke sikkert, at du overhovedet vil have lyst til at forlade dette lille ferieparadis.

Øen i midten

Lopud er ikke større end at du til fods kan nå rundt til alle dele af øen. Der er en kort sandstrand ved siden af den lille havn, men det kan også anbefales at følge stien hen over øen til Šunj. Lejer du en cykel, tager det trods en bakke midtvejs ikke mange minutter at nå over til denne bugt. Her finder du øens længste og bedste sandstrand, hvor du nemt kan bruge det meste af en dag på blot at dase i vandkanten.

På cykel- eller vandreture, hvor du ikke behøver at holde øje med biltrafik, kan du også udforske resten af øens grønne landskaber ad mindre stier. Der er flere interessante seværdigheder i form af kirker fra det 15. og 16. århundrede, klostre og resterne af en borg. Det er desuden ikke kun oppe på land, at du kan tage på opdagelse. Det er også muligt at tage på sejlture, for eksempel i kajak, rundt langs øens kyst.

Lopud er den midterste af de tre øer,  Kolocep, Lopud og Sipan, som er de største af Elafitiøerne. Talrige kirker og prægtige villaer var engang strøget ud over Lopud, som på sit højdepunkt formentlig havde op mod 2000 beboere. I dag er det kun et fåtal af kirkerne og villaerne, som står tilbage. Selvom øen i dag har forholdsvis få faste beboere, er Lopud den af indlysende årsager blevet et populære rejsemål. Den flotte strand, som er øgruppens bedste, er naturligvis en hovedattraktion. Men på en rejse til Lopud, har du derudover chancen for at nyde den særlige, tilbagelænede stemning, der er på disse små, idylliske øer. I Lopud by finder du et begrænset, men godt udvalg af både hoteller og restauranter. Der er desuden et par mini-markeder, hvor du kan få de fleste nødvendigheder.

Det er med andre ord ikke nødvendigt at forlade dit lille ferieparadis. Men hvis du på et tidspunkt får lidt ø-kuller, eller hvis du blot ønsker at besøge en af Kroatiens mest interessante byer, er det oplagt at bruge en dag på at tage til Dubrovnik. Det er nemt takket være båden, som i højsæsonen normalt sejler flere gange dagligt. Det er ligeledes muligt at besøge naboøerne. Der er da også som regel en del dagsturister fra fastlandet, som tager turen den anden vej, for at bruge en dag eller to på Lopud. Når de drager hjemad sidst på dagen, falder der dog selv i højsæsonen igen en behagelig ro over øen. Så kan du nyde de stille aftener med slentreture ad kystpromaneden og lækre måltider på en af restauranterne, der ligger langs denne med udsigt til det azurblå hav.

Vi glæder os til at byde dig velkommen hos Escapeaway Rejser som gæst på et af de hoteller, vi omhyggeligt har udvalgt til vores program for rejser til Lopud.

Rejser til Kroatien

Læs mere om Kroatien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Kroatien her

Hoteller i Lopud

Hvad siger gæsterne i Lopud?

10,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 6 anmeldelser