Rejser til Makarska

Den kroatiske kystby Makarska ligger ved en bugt mellem landets største byer - Dubrovnik og Split. Men selvom Makarska er inden for rækkevidde af disse livlige, spændende byer, er atmosfæren på dette naturskønne feriested langt mere fredelig. Landskabet er betagende med hvide, stenstrande ved Adriaterhavets klare, blå vand og dramatiske bjergtoppe inde i baglandet.

Selvom der hersker fred og ro i Makarska, foregår der dog masser i denne historiske by. Når solen går ned, vågner nattelivet op med alt fra eksklusive barer til udendørs strandklubber. Der er endda en natklub i en grotte, hvis du har lyst til at opleve et unikt dansegulv. Byen afholder også talrige festivaler, så der er gode chancer for at opleve den slags kulturelle begivenheder, hvis du kommer om sommeren.

Escapeaway er specialist i rejser til Kroatien og rejsemålet Makarska. Når du rejser med os bor du på nøje udvalgte hoteller og ferieboliger, og du vælger selv om du vil bestille en pakkerejse inkl. fly, eller blot hotel only og selv stå for rejsen til Kroatien. Booker du en rejse som en samlet pakke til Kroatien inkl. fly og ophold, kan du også tilføje en lejebil eller transfer tur/retur fra lufthavnen til dit indkvarteringssted.

Læs mere om alle rejsemål og rejser til Kroatien.

Populære rejsemål nær Makarska

Split

Split, der ligger kun en time fra Makarska, er ideel til en dagstur. Udforsk marmorgaderne i den historiske gamle bydel, der er omgivet af de antikke romerske mure af Diocletian paladset. Nyd de livlige bystrande og slå dig løs på byens pulserende barer og klubber. Læs mere om rejser til Split.

Baska Voda

Makarska nærmeste nabo er den rolige badeby Baska Voda. Denne tidligere fiskerby, som ligeledes ligger for foden af det mægtige Mount Biokovo kombinerer en fantastisk naturskønhed med moderne familieorienteret feriesjov såsom vandsport og kurbade. Det er skøn hvid stenstrand, som har fået et Blåt Flag for dens rene vand.

Dubrovnik

Kører du to timer i den modsatte retning, kan du besøge Adriaterhavets perle, Dubrovnik. Denne smukke by er fyldt med så mange historiske seværdigheder, at hele den gamle by har fået UNESCO's verdensarvsstatus. Bestig de høje bymure for at få de bedste udsigter - de er over 20m høje nogle steder! Gå ned til byens strande eller tag en bådtur for at udforske bugtens små øer. Om natten har Dubrovnik et kosmopolitisk natteliv.

Udflugter

Bestig Biokovo-bjerget

Med Kroatiens næsthøjeste bjerg lige uden for døren, ville det være en skam ikke at bestige i hvert fald en del af det. Biokovo dominerer landskabet omkring Makarska og byder på masser af oplevelser for vandretursfolk. Hvis du klarer hele turen til toppen, vil du blive belønnet med betagende panoramaudsigter over kysten nedenfor. Hvis du er heldig, kan du endda se så langt som Italien. Det er helt sikkert indsatsen værd.

Muslingemuseum

Makarskas muslingemuseum rummer en en imponerende samling på omkring 3.000 skaller fra hele verden. På museet der er indrettet i et smukt kloster fra det 6. århundrede, er venlige guider som gerne viser dig gennem de interessante udstillinger.

St. Peter halvøen

Makarskas klipperige St Peter halvø stikker ud i havet mellem havnen og stranden. Det er et dejligt sted for en spadseretur, der byder på sommerblomster, en middelalderlig kirke og ikke mindst en betagende udsigt over bugten. Hvis du er på romantisk ferie, kan du skrive jeres navne på en hængelås og tag den med dig for at føje til kunstinstallationen langs gangbroen - det lokale svar på den berømte parisiske Pont des Artes.

Ø-hop

Hop på en båd for at besøge nogle af Kroatiens mere end tusinde øer. Brac og Hvar, som kan ses fra kysten, er to af de smukkeste. Brac, som er kendt blandt windsurfere, har en smuk hvid stenstrand, mens den nærliggende Hvar har en blomstrende havneby med en imponerende renæssancekatedral og nogle dejlige spisesteder ved havnefronten. Tag også ind i landet for at se de lilla lavendelmarkerne, hvis du får en chance.

Makarskas strande

Det er ikke kun ved Makarska, at du finder en dejlig 2 km lang strand, da hele denne kyststrækning er fuld af skønne steder. Den største strand ligger i bugten ved byen og er et livligt familievenligt sted med et stort udvalg inden for vandsport. Dertil kommer den levende strandpromenade med svajende palmer og masser af afslappede strandcafeer og isbarer. Stranden er en blanding af sand og småsten. Havet her er normalt roligt og klart - ideelt til børnfamilier.

Kører du mod sydøst, kommer du til Nugal Beach. Dette er en populær nudiststrand, hvor du kan sole dig uden en trævl på kroppen, hvis du er i humør til det. Stranden er omgivet af stejle klipper, så du behøver ikke bekymre dig om tilskuere. Fortsæt eventuelt længere mod sydøst og Tucepi for at nyde Jadran Beach med dens små bugter og skyggefulde fyrretræer.

Maden og drikke

Det lokale køkken er rigt på skaldyr, rustikke retter og italienske påvirkninger. Bliv ikke overrasket over at se pizza, pasta og gnocchi på mange restauranters menuer! Det kan også varmt anbefales at prøve den lokale specialitet, den sorte blæksprutte risotto og fiskegryde. Røget kød og ost er også populært. Til dessert kan du glæde dig til nogle fantastiske is og kirsebærlikørbaserede buddinger. Den kroatiske vinindustri blomstrer i øvrigt i disse år, så sørg for at prøve et glas - eller tre.

En middag ude i byen er i det hele taget en afslappende oplevelse i Makarska, hvor der er flere fantastiske restauranter at vælge imellem. Gå til hovedtorvet for at finde et bredt udvalg af fortovscaféer, restauranter, traditionelle retter og en levende atmosfære. Eller gå ned til havnen for at nyde et godt måltid på en af de tilbagelænede strandcafeer, pizzeriaer eller fiskerestauranter samt opleve den flotte solnedgang.

Rejser til Kroatien

Læs mere om Kroatien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Kroatien her

Hoteller i Makarska

Populære hoteller i Makarska

Kroatien, Dalmatien, Makarska
  • Nærmeste lufthavn: 91 km
  • Nærmeste strand: ca. 30 m
  • Pool
Kroatien, Dalmatien, Makarska
  • Nærmeste lufthavn: 113 km
  • Pool
  • Internetadgang/Wi-Fi
Kroatien, Dalmatien, Makarska
  • Nærmeste lufthavn: 97 km
  • Afstand til centrum: ca. 400 m
  • Pool