Rejser til Okrug Gornji

Okrug Gornji ligger på vestlige del af den lille ø Ciovo i det centrale Dalmatien. Med næsten 2700 solskinstimer årligt og en perlerække af vidunderlige strande er denne landsby et oplagt mål for en afslappende badeferie med familien eller vennerne. Rejser du til Okrug Gornji, kan du desuden udnytte landsbyen gode beliggenhed i det centrale Dalmatien til spændende udflugter.

Idyllisk ferieø

Fra havnen i Okrug Gornji og omkring en kilometer nordpå leves strandlivet til fulde. Her lokker det turkisblå og utroligt klare vand til dejlige badeture og snorkling, hvis da ikke du blot vil ligge oppe på den lyse strand med en god bog og slikke sol. Der er kun få meter op til strandpromenaden, hvis du trænger til en is eller en anden forfriskning.

Der er ingen store, larmende forlystelsesparker eller berømte seværdigheder i Okrug Gornji. Det er det solrige klima og den tilbagelænede middelhavsstemning er hovedattraktionen her. Kan du løsrive dig fra byens strande, er her dog også meget andet at tage sig til på en rejse hertil. Lokale dykkerfirmaer kan guide dig rundt til de bedste dyk omkring øen, ligesom du kan blive sejlet rundt til nogle af de mange andre idylliske badevige på øen. Har du en lejebil, kan du også tage en tur rundt til nogle af de andre landsbyer på øen for for eksempel den mindre og endnu mere fredelige Okrug Donji ude på den vestlige ende.

Sæt også gerne en dag af til en udflugt ind på fastlandet, når du rejser til Okrug Gornji. Der venter for eksempel spændende kulturhistoriske seværdigheder i Split og storslået natur i Krka Nationalparken.

Øen Ciovo har broforbindelse til fastlandet, så du kan nemt tage på udflugter eller kombinere afslappende strandliv om dagen med hyggelige aftener og nætter i Trogir. Der er også regelmæssige taxibåde, hvis du hellere vil tage turen over vandet (10-15 minutter). Du kan dog også sagtens stille sulten hjemme i Okrug Gornji, hvis du heller vil det. Her er der ved den lille havn og langs strandpromenaden et godt udvalg af restauranter og taverner med både originale dalmatiske specialiteter og mere internationale favoritter på menuen. Okrug Gornji er en tidligere fiskerlandsby, så ikke overraskende kan især fiskeretterne anbefales.

Book din rejse til Okrug Gornji her

Brug søgemaskinen her på siden til at søge blandt vores håndplukkede hoteller i Okrug Gornji, som vi har udvalg for deres gode gæstebedømmelser. Kombinér med en flybillet til Split Lufthavn, den nærmeste. Du kan søge på flyforbindelser fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamborg. Fly og hotel booket sammen tæller som en pakkerejse, som så er sikret af Rejsegaranti. Sådan er en ferie med Escapeaway.

Rejser til Kroatien

Læs mere om Kroatien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Kroatien her

Hoteller i Okrug Gornji