Rejser til Omis

Den kroatiske Adriaterhavskyst er rig på dramatiske landskaber og smukt beliggende kystbyer. Det siger derfor ikke så lidt, at Omis ofte netop fremhæves for sin spektakulære beliggenhed. Den lille kystby ligger for foden af stejle bjerge lige der, hvor floden Cetina har sin udmunding i det turkisgrønne hav.

Afslappende strandliv eller aktiv ferie

På begge sider af floden finder du indbydende badestrande. Den største er Velika Plaza umiddelbart øst for flodudmundingen 10 minutters gang fra centrum. Med sit lave vand og sand er dette kendt som en meget børnevenlige strand. Men også for dig, som rejser til Omis uden børn, er dette en af byens mest attraktive strande. Her er et godt udvalg af strandcaféer, aktivitetsmuligheder og ikke mindst en flot udsigt til de omkringliggende bjerge.

Der er utallige mindre strande ud langs kysten på begge sider af byen. Du kan derfor nemt bruge det meste af ferien på at slappe af ved vandet, hvis du ønsker. Dejlige strande er dog ikke det eneste Omis er kendt for. Mange rejser hertil for at udnytte de mange aktivitetsmuligheder her i hjertet af Dalmatien. Når du ikke slænger dig i solen på stranden, kan du give dig i kast med kajakroning, rafting, canyoning, klatring, ziplining, paragliding og meget andet i disse utroligt naturskønne omgivelser.

Omis har en lidt mere fredelig atmosfære end mange af de mere kendte badebyer i Kroatien. Byen har dog ikke desto mindre alt, hvad du kan ønske dig af spisesteder og indkøbsmuligheder i ferien. Særligt i den hyggelige, gamle bydel koncentrationen af restauranter og caféer høj. Her finder du alt fra spændende lokale specialiteter på traditionelle fiskerestauranter til pizzariaer med familievenlige, genkendelige menuer.

Det er ikke svært at bruge en hel ferie her på blot at nyde strandene og udforske nærområdet. En rejse til Omis giver dig dog også mange muligheder for at tage på lidt længere dagsuflugter for at opleve mere af Dalmatien. Det er for eksempel nemt at tage en tur til Split, hvor du i den smukke, gamle bykerne bør besøge kejser Diokletians palads, som er optaget på UNESCO's verdensarvsliste. Herfra kan du desuden tage på en tur ud i den kroatiske skærgård.

Velkommen til Kroatien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Omis, hvor du på din rejse bor på hoteller med de bedste gæstebedømmelser. Du vælger frit rejsens varighed, og ønsker du eventuelt at kombinere flere forskellige hoteller på en rundrejse, er det naturligvis også muligt hos os.

Rejser til Kroatien

Læs mere om Kroatien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Kroatien her

Hoteller i Omis