Rejser til Pakoštane

Pakoštane ligger 35 kilometer sydøst for Zadar på en smal landtange mellem Vransko-søen og det azurblå Adriaterhav. På havsiden af landtangen lokker en perlerække af skønne strande med deres krystalklare vand, mens der på søsiden fra olivenlunde er udsigt over vandet mod baglandets lave bjerge.

Badeferie med natur og kultur

De naturskønne omgivelser og ikke mindst de meget børnevenlige strande gør Pakoštane perfekt til en afslappet ferie med familien. Skal alle feriedagene ikke bruges ved vandet, har I her også et rigt udvalg af spændende udflugtsmål inden for rækkevidde. En rejse til Pakoštane er for eksempel en oplagt chance for at udforske den charmerende gamle bydel i Zadar, som ligger ude på en lille halvø. Udover 34 smukke kirker gemmer dens smalle gader og torve på et væld af hyggelige forstovsrestauranter og småbutikker. Omtrent lige så langt fra Pakoštane i modsat retning ned ad kysten er Šibenik et andet spændende udflugtsmål med talrige historiske seværdigheder i en stemningsfuld gammel bykerne.

Udover kulturelle seværdigheder og oplevelser byder området omkring Pakoštane også på uspoleret natur. Vransko-søen, som er den Kroatiens største ferskvandsø, er for eksempel et naturreservat, hvor du med kikkert har gode muligheder for at spotte sjældne fugle. Et godt mål for en vandre- eller cykeltur. Vil du opleve nogle af landets mest naturskønne ølandskaber, kan du fra Pakoštane også tage på bådture til Kornati Nationalparken, som ligger lige ud for den populære badeby.

I løbet af sommeren er der desuden jævnligt interessante kulturelle arrangementer i Pakoštane, hvor I får en chance for at stifte nærmere bekendtskab med egnens skikke og traditioner. Det inkluderer naturligvis at smage på de lokale specialiteter. Er rejsens kulinariske oplevelser vigtige for dig, kan du glæde dig. På byens restauranter og tavernaer byder menukortene på både traditionelle egnsretter og sikre familiefavoritter. De fleste af spisestederne i Pakoštane finder du i den gamle bydel og omkring den lille havn. Her kan du nyde dit måltid eller et glas af den lokale vin, mens du betragter udsigten over havet mod småøerne tæt ved kysten.

Book din rejse til Pakoštane her

Vi glæder os til at byde dig velkommen hos Escapeaway Rejser som gæst på et af de håndplukkede hoteller, du finder i vores program for rejser til Pakoštane. I søgemaskinen her på siden kan du også nemt booke en flybillet til den nærmest lufthavn ved Zadar. Du rejse i nøjagtig det antal dage, du ønsker. Vil du kombinere flere forskellige hoteller på en rundrejse i Dalmatien, er det naturligvis også en mulighed.

>> Læs mere om pakkerejser til Kroatien

Rejser til Kroatien

Læs mere om Kroatien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Kroatien her

Hoteller i Pakoštane