Rejser til Podstrana

Podstrana er en af de første badebyer i rækken af badebyer ned langs kysten sydøst for Split, Kroatiens næststørste by. Rejser du hertil, kan du derfor frit vælge om dagen skal fordrives med ren afslapning nede på den kilometerlange strand ved Podstrana eller udforskning af den større nabobys mange tilbud. Centrum af Split ligger blot 8 kilometer væk, så vil du gå på opdagelse i den gamle bydel, der er på UNESCO's Verdensarvsliste, er den blot en kort bustur væk.

Det kan godt være, at Podstrane som rejsemål nu til dags mest er kendt for sin lange, børnevenlige strand ved det indbydende, krystalklare hav. Men faktisk er dette en badeby, som også har en rig og spændende historie. Helt siden oldtiden har de smukke omgivelser her for foden af Perun-bjerget således gjort Podstrana til et attraktivt sted at slå sig ned. Bevæger du dig op til dens gamle bydel, kan du derfor se charmerende villaer, kirker og andre monumenter, der har ligget her i århundreder.

Mange udflugtsmuligheder

Når det er sagt, er antallet af egentlige seværdigheder i selve Podstrana begrænset. Det er da også først og fremmest chancen for at bo ved stranden med Splits mange tilbud inden for kort rækkevidde, som de fleste rejser hertil efter. Desuden har du her en fantastisk base at udforske resten af kystlinjen og de smukkeste dele af den kroatiske skærgård fra. Fra Split er det for eksempel nemt at tage en båd over til Brac. Øen der er kendt for sine idylliske kystlandsbyer af samme slags hvide sten, som også er brugt til Kejser Diocletians imponerende palads i Split. På Brac venter ligeledes skønne strande, der inkluderer den berømte Zlatni Rat, Dalmatiens nok smukkeste strand.

Inde på fastlandet er Split ikke det eneste spændende udflugtsmål, du kan opleve på en rejse til Podstrana. Hvis du ikke kun vil dase på stranden, er der også rig mulighed for udforske det grønne bagland på vandre- eller cykelture. Der er ruter gennem vin- og olivenlundene, som forbinder de små, hyggelige landsbyer for foden af bjergene. Men har du gode ben, kan du også følge ruter til fods eller på cykel længere op i højderne. Dine anstrengelser belønnes med vidunderlige udsigter ud mod det azurblå Adriaterhav.

Der ligger et godt udvalg af restauranter, konobaer, pizzeriaer og caféer og langs hovedgaden og nede ved stranden i Podstrana. Her kan du både nyde det traditionelle dalmatinske køkkens herligheder eller internationale favoritter. Beliggenheden taget i betragtning er det måske ikke så overraskende især fiske- og skaldyrsretterne, der kan anbefales, men der er noget for alle på menuen.

Rejser til Kroatien

Læs mere om Kroatien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Kroatien her

Hoteller i Podstrana