Rejser til Selca

Landsbyen Selca ligger omkring en kilometer fra østkysten på Brac, en af de mest attraktive øer i Kroatiens skærgård. Lige nedenfor Selca ligger havnebyen Sumartin, hvorfra der er færgeforbindelse til Makarska på fastlandet. Før der overhovedet var nogen, som tænkte på at rejse til Selca på ferie, var det ligesom på resten af Brac landbrug, fiskeri og ikke mindst stenbrudene, man levede af her. 

Helt siden antikkens grækere og siden romerne havde herredømmet over området, har man brudt sten her på øen. Den smukke hvide kalksten fra Brac, som faktisk skæres ud af bjergene i store stykker, er kendt i hele verden. I tidens løb har stenbrudene på øen således ikke blot leveret byggemateriale til de lokale byer, men også til blandt andet Diocletians Palads i Split, Parlamentsbygningen i Budapest og Det Hvide Hus i Washington. 

Den hvide by

Du kan se huse af hvid kalksten mange steder på øen. Især Selca er dog kendt for, at stort alle huse i byen er bygget af denne karakteristiske sten. Særligt byens kirke, Crkva Gospe Karmenske, og torvepladsen foran tager sig utroligt flot ud i dette lyse materiale. Det er dog også en fornøjelse, at gå på opdagelse i resten af byen. Her er mange flotte, nyere hvide villaer, der ligger med udsigt over de grønne bakker, men også charmerende smalle gader med gamle, rustikke huse af samme materiale, hvor du vil føle dig hensat til en anden tid.

Den lige tilbagetrukne beliggenhed oppe i bakkerne gør Selca til en ideel destination for dig, som rejser til Brac for at slappe af i fredfyldte omgivelser. Det er ikke for nattelivet skyld, at du skal rejse til Selvca. I stedet kan du se frem til at nyde den smukke natur på vandre- eller cykelture. I bil er det desuden nemt at tage på spændende udflugter rundt på øen. Både ved nabobyen Sumartin og mange andre steder rundt på øen, finder du små, idylliske strande, hvor du kan nyde det krystalklare hav.

Book en rejse til Selca i dag

Vi glæder os til at byde dig velkommen hos Escapeaway Rejser, som gæst på et af de håndplukkede hoteller, vi har fundet i Selca. Dem kan du se i vores søgemaskinen her på siden. Du kan samtidig også bestille din flybillet til Split Lufthavn. Du kan søge på afgange fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg. Booker du en samlet pakkerejse, er den naturligvis sikret af Rejsegaranti. Så kan du glæde dig til din ferie med ro i sindet.

Rejser til Kroatien

Læs mere om Kroatien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Kroatien her

Hoteller i Selca