Rejser til Split

UNESCO-byen Split er Kroatiens næststørste by og byder på lidt af hvert: strand, kultur, historie, appetitvækkende mad, shopping, liv og leben. Split har det hele til ethvert behov og det er nemt at komme hertil. Book din rejse til Split med Escapeaway i dag!

Kroatiens næststørste by Split ligger på den smukke dalmatiske kyst, hvor de stejle Mosor-bjerge møder Adriaterhavets dybe vand. Hjertet i den gamle bydel er indkapslet bag Diocletian paladsets gamle romerske forsvarsmure. Du bør dog også udforske byen uden for dette UNESCO-verdensarvssted, hvor du finder alt fra højhuse til en glamourøs marina ved havnefronten. Kort sagt er Split en spændende blanding af gammelt og nyt.

Om dagen er der masser af udforske i Split. Uanset om du elsker at fordybe dig i kultur og historie i ferien, trawle gennem butikkerne efter gode tilbud eller dase på stranden, vil du opleve, at dette er en blomstrende by med masser at oplevelser.

Og om natten kommer den virkelig til live med det der føles som et uendeligt udvalg af caféer, restauranter, musiksteder, barer og klubber. Deltager du i en af Splits legendariske strandfester, får du en uforglemmelig aften.

Oplev Split i Kroatien med Escapeaway og bo på nøje udvalgte hoteller i din ferie som har de bedste anmeldelser. Du kan rejser i nøjagtig det antal dage som passer dig bedst og selv vælge afrejse lufthavn f.eks. København, Billund eller Hamborg. Læs mere om de enkelte hoteller i de personlige beskrivelser og sammenlign priser på rejser til Split med alle flyselskaber online i søgemaskinen.

Rejsemål nær Split

Trogir

Kun 30 km ude langs kysten fra Split ligger middelalderbyen Trogir. Den ligger faktisk på en lille ø, der er forbundet med fastlandet med en bro. Det er et smukt sted med mange vidunderlige, velbevarede bygninger i de marmorbelagte gader. Strandpromenaden er et dejligt sted at tage en spadseretur for at se på bådene, og her findes desuden en masse barer og restauranter, der serverer lækre kroatiske retter.

>> Læs også om rejser til Trogir her

Baska Voda

Den tidligere fiskerby Baska Voda, som ligger for foden af Mount Biokovo, har nu til dags i høj grad omfavnet turismen og er en moderne badeby. Med skove, bjerge, floden Markarska og nogle ret utrolige strande, er dette et godt sted at slappe af omgivet af skøn natur.

Zadar

Den afslappede by Zadar er et fascinerende sted. Fra de gamle ruiner til det kosmopolitiske natteliv er her meget at opleve. For noget lidt anderledes kan det anbefales at besøge det unikke Sea Organ - et musikinstrument drevet af vinden og bølgerne. Kombiner de usædvanlige lyde med en af Zadars berømte solnedgange, og du har en virkelig mindeværdig oplevelse. Denne kystby er også et godt udgangspunkt for at tage på ø-hop i Adriaterhavet.

Seværdigheder i Split

Diocletians palads

Splits mest kendte historiske seværdighed er det mægtige Diocletians palads. Dette store marmorskompleks blev bygget af romerne i det 3. århundrede for kejser Diocletian. Dets mure omkranser nu byens gamle bydel med dens traditionelle caféer, butikker og restauranter. Kravl til tops i klokketårnet for en fantastisk havudsigt og spadser derefter gennem de stemningsfylde gader, før du slår dig ned på en fortovscafé for at betragte byens liv og nyde en forfriskning.

Kunstgalleriet

Split byder på adskillige fremragende kultureloplevelser, hvor kunstgalleriet, Galerija umjetnina, hører til blandt de bedste. Det huser en omfattende samling af store malerier og skulpturer, der spænder over de sidste otte århundreder. Du kan helt sikkert få meget tiden til at gå her med at beundre de store kroatiske kunstnere fra fortiden, som Mato Celestin Medovic og Branislav Deškovic, samt flere nulevende talenter.

Bådtur til Brac eller Hvar

Hop på en båd i Splits havn og tag en tur til ud nogle af de dalmatiske øer, du kan se fra kysten. Brac er for eksempel berømt for at være lidt af et hotspot for windsurfing og kan prale af en smuk hvid stenstrand med fantastisk havudsigt. Naboøen, Hvar, som historisk har været et  knudepunkt for trafikken i det østlige Adriaterhav, har ligeledes nogle idylliske strande. Gå ikke glip af renæssancekatedralen og en tur til lavendelmarkerne. Der er mange andre øer i denne del af Adriaterhavet, så der er masser af muligheder for at tage på ø-hop.

>> Læs om rejser til Brac her
>> Læs også om rejser til Hvar her

Strande ved Split

Hvis du elsker byer med strande, kan du glæde dig - for Split har flere smukke af slagsen. Den nærmeste i forhold til bymidten er Bacvice-stranden med sit lave vand og livlige strandcaféer. Fortsætter du ud langs strandpromenaden, vil du finde mange flere strande at slå dig ned på. Ovcice-stranden er en familiefavorit takket være sin fantastiske legeplads og trampolin, mens den småstenede Trstenik har en glamourøs atmosfære og en luksuriøs spa.

De måske smukkeste af Splits strande ligger ved foden af Marjan-bakken med pinjeskove og en afslappet atmosfære. Strande her er mere fredelige end byens strande og byder på en spektakulær udsigt over bugten.

Maden og drikke

Gastronomien i denne del af Kroatien er ikke overraskende meget præget af nærheden til havet. Friske fisk og skaldyr, såsom østers, rejer og blæksprutte findes til overflod her - og de lokale kokke gør god brug af dem! Det kroatiske køkken har en ydmyg oprindelse og kendetegnes ofte af rustikke retter som fiskegryde, supper og pasta. Italiens historiske indflydelse er også tydelig i kroatisk mad, så du kan finde de velkendte smage af rosmarin, oregano og olivenolie i mange retter. Prøv "peka" (en ikoniske dalmatiske ret med fisk og grøntsager stegt over en brølende ild) og njoki, som er den kroatiske version af gnocchi. Du må heller ikke gå glip af den lokale drink, rajika - en berusende brandy lavet på druer.

Du kan altså glæde dig til mange spændende kulinariske oplevelser i Split, som hurtigt er ved at blive en yndet foodie-destination. Ikke alene kan du prøve det bedste af autentisk kroatisk mad, men du vil også finde et dristigt og varieret udvalg af opfindsomme internationale spisesteder. Og det bedste ved det hele er, at priserne her stadig er overkommelige, så du kan prøve meget forskelligt uden bekymringer om at holde budgettet.

Book en rejse til Split med Escapeaway

Med Escapeaway kan du nemt booke en problemfri og sikker rejse til Split, med mulighed for afrejse fra lufthavnen i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Den smarte søgemaskine støvsuger hele tiden nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly, og sætter dem sammen med vores udvalgte hoteller i Split. Vi samler det hele i en pakkerejse med Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken og få den bedste oplevelse når du kommer frem. God tur!

Rejser til Kroatien

Læs mere om Kroatien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Kroatien her

Hoteller i Split

Populære hoteller i Split

Kroatien, Dalmatien, Split
  • Nærmeste lufthavn: 24 km
  • Nærmeste strand: ca. 600 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Kroatien, Dalmatien, Split
8,8
Meget godt
625 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 25 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Kroatien, Dalmatien, Split
9,4
Fabelagtigt
1094 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 24 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne i Split?

9,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 6 anmeldelser