Rejser til Vitaljina

Den lille landsby Vitaljina ligger i det sydligste Kroatien tæt ved grænsen til Montenegro. De fleste fortsætter da også blot lige forbi denne undseelige by på deres rejse mellem de to lande. Men hvis du vil udforske nogle af Adriaterhavskystens største attraktioner, er det dog værd at slå dig ned for ferien i Vitaljina.

God beliggenhed til udflugter

Rejser du til Vitaljina, bør du have en bil til rådighed. Det er nemt at booke en lejebil med afhentning i en af de nærmeste lufthavne (Dubrovnik eller Tivat), hvis du da ikke kører hele vejen til Kroatien. Med en bil har du fra Vitaljina en lang række spændende udflugtsmål inden for din rækkevidde.

Det inkluderer ikke mindst Dubrovnik, som ligger omkring 45 kilometer længere oppe ad kysten. Du bør mindst afsætte en dag af ferien til at udforske den smukke middelalderby, hvor du inde bag den imponerende ringmur vil føle dig hensat til en anden tid. Det er helt fortjent, at byen ofte omtales som 'Adriaterhavets perle' og er udnævnt til verdensarv af UNESCO. Udover de historiske seværdigheder gemmer den gamle bydels smalle, brostensbelagte gader og torve også på et væld af hyggelige restauranter og spændende butikker.

Kører du i stedet sydpå over grænsen til Montenegro, er der kun få kilometer til de indbydende strande og idylliske middelalderlandsbyer omkring Kotorbugten. Tag gerne turen helt ind til Kotor længst inde i bugten for at opleve det, som nogle kalder for en miniudgave af Dubrovnik. Her er også meget stemningsfyldt og som regel knap så mange turister.

Udover berømte seværdigheder og byer giver en rejse til Vitaljina dig også rig mulighed for at udforske den ene idylliske bugt efter den anden med dejlige badestrande. Det tager for eksempel under 10 minutter at køre ned til den nærmeste strand, hvor du fra sandet og klipperne kan bade i det turkisblå, krystalklare vand med udsigt til bjergene omkring Kotorbugten. Perfekt til en forfriskende dukkert på vejen hjem efter en oplevelsesrig dag med sightseeing.

Rejser til Kroatien

Læs mere om Kroatien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Kroatien her

Hoteller i Vitaljina