Rejser til Zadar

Zadar ligger i det nordlige Dalmatien, som indgangen til en af Kroatiens smukkeste regioner. Sammen med den internationale lufthavn har placeringen gjort denne charmerende kystby til et populært rejsemål. Zadar i sig selv har dog også masser at byde på for dig, som ønsker at kombinere kultur- og naturoplevelser på rejsen. Sammenlignet med det sydlige Dalmatien, hvor de besøgende flokkes om strandene og især Dubrovnik om sommeren, er der desuden en lidt mere afslappet atmosfære i Zadar. 

Rig på historie og liv

Glæd dig til at gå på opdag i den stemningsfulde gamle bydel, som ligger ude på en lille halvø. Bag bymurene, der er optaget på UNESCO's Verdensarvsliste, finder du i de lyse, brostensbelagte gader smukke kirker, spændende museer, livlige markedspladser, hyggelige restauranter og caféer. Overalt mærker du historiens vingesus, men selv her i den ældste del af byen, er det tydeligt, at Zadar ikke er en by som hænger fast i fortiden. På en rejse til Zadar føler du trods de mange historiske seværdigheder således aldrig, at du er havnet midt i et frilandsmuseum.

Zadar er tværtimod en by med et levende og eksperimenterende kunst- og kulturliv. Et godt eksempel på dette er Havorglet (Morske Orgulje), hvis 35 piber spiller, når bølgerne slår ind mod stenmolens trapper nede ved den skønne kystpromenade. Lige ved siden af de syngende bølger kan du efter solnedgang se en anden ny, spektakulær kunstinstallation, Hilsen til Solen (Pozdrav Suncu), som ligeledes er skabt af den lokale arkitekt Nikola Bašic. Denne cirkel af glas på 22 meter i diameter opsamler solenergi i løbet af dagen, som når mørket falder på, bruges til et betagende lysshow.

Udflugter

Har du blot en lang weekend til rådighed, kan du sagtens bruge al tiden blot på at udforske selve Zadar. Har du flere dage til din rejse, er det oplagt også at udnytte byens gode beliggenhed til spændende udflugter.

Rejser du til Zadar, kan du for eksempel herfra nemt sejle ud til de idylliske øer i Kornati Nationalparken. Det inkluderer øen med Kroatiens måske bedste sandstrand, Sakarun-stranden. Dens bløde sand og lave, krystalklare vand er perfekt til et afslappende afbræk fra bylivet.

Udover de nærliggende øer har du også adskillige spændende udflugtsmål i baglandet inden for din rækkevidde, hvis du rejser til Zadar. Vil du have naturoplevelser ud over det sædvanlige, kan det for eksempel varmt anbefales at besøge de berømte nationalparker Plitvicesøerne og Krka. De ligger henholdsvis halvanden og en times kørsel fra Zadar. I begge disse parker, som ligeledes er at finde på UNESCO's liste over verdensarv, venter der dig blandt andet fantastisk flotte vandfald, hvor du også kan tage en forfriskende dukkert.

Book en rejse til Zadar i dag

Hos Escapeaway er vi specialister i rejser til Zadar, hvor du bor på nøje udvalgte hoteller. Du kan rejse i nøjagtig det antal dage, du ønsker og eventuelt kombinere flere forskellige hoteller på en rundrejse.

Find dit hotel i søgemaskinen her på siden. Vi har allerede håndplukket hotellerne med de bedste gæstebedømmelser, så du skal blot vælge det, som passer bedst til dine behov. Du har også mulighed for at booke en flybillet til Zadars internationale lufthavn (ZAD), der ligger omkring 12 kilometer øst for centrum. Du kan selv vælge om du vil rejse fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamborg. Med en enkelt mellemlanding er mulighederne normalt mange. Det hele får du så som en samlet pakkerejse, som naturligvis er sikret af rejsegaranti. Sådan er en ferie med Escapeaway.

Rejser til Kroatien

Læs mere om Kroatien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Kroatien her

Hoteller i Zadar

Populære hoteller i Zadar

Kroatien, Dalmatien, Zadar
9,5
Fabelagtigt
593 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 12 km
  • Nærmeste strand: ca. 4 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Kroatien, Dalmatien, Zadar
9,3
Fabelagtigt
447 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.7 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Kroatien, Dalmatien, Zadar
9,5
Fabelagtigt
525 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant