Rejser til Žrnovska Banja

Zrnovska Banja ligger ved en idyllisk bugt blot 4 kilometer øst for Korcula by. Samenlignet med den nærliggende hovedby, er Žrnovska Banja blot en lille flække. Den er opkaldt efter landsbyen Žrnovo, der ligger et par kilometer længere inde på øen. "Banja" er kroatisk for "bade", så det ligger i navnet, at man rejser til Žrnovska Banja for at slappe af ved havet.

Žrnovska Banja er en ideel destination for dig, som ønsker at bo i fredelige og smukke omgivelser. Her er nogle enkelte småstensstrande, hvorfra du kan tage en forfriskende dukkert. Næsten hele vejen rundt langs bugten vil du se små joller og både ligge fortøjet. Det er muligt at leje en båd selv, men også at tage med på guidede bådture. Du kan desuden nemt tage en tur ind til øens hovedby, hvor især den maleriske, middelalderlige bydel med befæstede mure, runde tårne og huse med røde terracotta-tage er værd at bruge god tid på at udforske. Det er ikke ufortjent, at denne også kaldes for "Lille Dubrovnik". Her er der et rigt restaurantliv.

Fredfyldt ferie i den kroatiske skærgård

Korcula er den sjettestørste ø i Kroatien, men sammenlignet med  for eksempel Brac og Hvar længere mod nord er den mindre kendt som rejsemål. Det skyldes måske, at turen hertil fra lufthavnen ved Split er lidt længere. Det er dog blot en fordel for dig, som rejser til Žrnovska Banja for at nyde en afslappende ferie i den kroatiske skærgård.

Engang var der kun få bebyggelser ved bugten. Dette var mest et sted, som man fra den nærliggende landsby Žrnovo tog til for at nyde en forfriskende dukkert. Fra 1970'erne og frem begyndte man at bygge de første ferieboliger her. I dag har Zrnovska Banja stadig mest karakter af en lille ferieforstad til øens hovedby.

Bugten ved Žrnovska Banja bruges ofte af lystsejlere til opankring for natten i ly for vinden. Udover de små strande i denne smukke bugt, hvor du kan slikke sol og bade i det turkisblå, klare hav, er der flere andre små badevige inden for kort afstand, hvis du vil finde en fredelig plet for at nyde en afslappende stund ved vandet. Dem kan du nå til fods.

Udflugter

I almindeligt tempo tager godt en halv times tid gå de omkring 3 kilometer fra Zrnovska Banja langs vandet ind til centrum af Korcula by. Alternativt kan du tage en af de busser, som regelmæssigt kører derind. Vil du udforske mere af skærgården, er der især fra øens hovedby gode muligheder for at tage med turbåde. Det tager for eksempel blot 10 minutter at sejle over den lille naboø Badija, som er et naturreservat med et stemningsfuldt kloster og små bugter med badestrande.

Rejser til Kroatien

Læs mere om Kroatien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Kroatien her

Hoteller i Žrnovska Banja