Rejser til Zupa

Zupa der med sine få spredte huse knap nok kan kaldes for en landsby, ligger utrolig smukt omgivet af grønne bjerge i en smal dal oppe i det dalmatiske bagland. Mellem Župa og kysten ligger Biokovo naturparken, der er kendt som lidt af et paradis for friluftsfolket. Her er der ægte vildmarksfornemmelse, når man følger en af de mange vandrestier, som snor sig mellem klipperne og op forbi udsigtspunkter med flotte vuer ned mod havet.

Uforstyrret natur

Du kan starte din vandretur ind i den bjergrige naturpark direkte fra Zupa. Rejser du hertil, bør du dog også have en bil til rådighed. Der er således ingen indkøbsmuligheder eller spisesteder i denne lille flække af en landsby. Det meste af den slags findes nede på kysten, som på grund af turen rundt om bjergene, er godt og vel 30 kilometer væk. Nærmeste mindre by er Zagvozd, som har et enkelt mini-marked. Den ligger omkring et kvarters kørsel mod nordvest fra Zupa.

Det er med andre ord ikke et sprudlende byliv, som gør selve Zupa til et attraktivt rejsemål. Det er derimod den skønne fred og ro, der hersker her oppe i bjergene lidt på afstand af den populære kyst. Holder du af ferier i uspoleret natur, som indbyder til en aktiv ferie på kilometervis af vandrestier, er Zupa det helt rigtige rejsemål. Her slipper du helt for turisttrængsel, men kan i stedet opleve et mere autentisk kroatisk landsbyliv.

Selvom du således bor lidt på afstand af havet, når du rejser til Zupa, bør du huske badetøjet. Når du efter nogle dage med vandring trænger til en hviledag, har du således en perlerække af skønne strande inden for din rækkevidde. I for eksempel Makarska finder du udover badestrande også alt det restaurant- og butiksliv, du kan ønske dig. Selvom kystens strande er tillokkende er det også værd at udforske mere af baglandet, hvis du rejser hertil. På en dagsudflugt kan du herfra for eksempel sagtens krydse over grænsen til Bosnien-Herzegovina for at besøge Mostar, der er en af Balkans mest idylliske middelalderbyer.

Velkommen til Zupa med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Kroatien, hvor du bor på hoteller udvalgt for deres gode gæsteanmeldelser. Du kan naturligvis rejse i nøjagtig det antal dage, du ønsker og har mulighed for at kombinere flere forskellige hoteller på en rundrejse.

Rejser til Kroatien

Læs mere om Kroatien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Kroatien her

Hoteller i Zupa