Hoteller i Kroatien

Kroatien byder på utrolige strande, smukke byer og dramatiske kyststrækninger. Her finder du en række charmerende hoteller, som skaber rammen om en unik ferie.

Det ville være forkert stadig at kalde Kroatien for en overset perle for efter i mange år at have haft den fantastiske kyststrækning for sig selv, må kroaterne nu til dags dele den med millioner af ferierejsende fra hele Europa. Det er da heller ikke så underligt, at Kroatien er blevet en feriefavorit i betragtning af udvalget af charmerende badebyer og spændende middelalderbyer langs kysten, hvor man kan fordybe sig i lokal historie som for eksempel Dubrovnik samt de utallige ubeboede øer, hvor man stadig kan opleve det landlige, fredfyldte Kroatien.

Der er talrige hoteller i Kroatien, som ligger helt ned til vandet. Det giver ikke blot en idyllisk beliggenhed, men også gode betingelser for at holde en aktiv ferie med masser af sjov vandsport. Du kan sejle, stå på vandski, dykning og meget andet. Takket være en overflod af grotter, koralrev og skibsvrag er landet da også hurtigt ved at blive en af Europas største dykkerdestinationer, og det lavvandede vand ved Istrien er velegnet til dykkere på alle niveauer. Hvis du foretrækker at holde dig til aktiviteter oppe på land, tilbyder de fleste hoteller cykeludlejning og ridning, som er en måde at udforske dine omgivelser på.

Et stort udvalg af ferieboliger i hele Kroatien betyder, at du kan få lige den ferie, du drømmer om. For eksempel kan du vælge et af de mange luksuriøse spa-hoteller langs kysten eller på øerne. Eller måske er et ophold i en af de renoverede, middelalderlige bygninger mere noget for dig? De fleste af disse charmerende gamle bygninger finder du i de brostensbelagte gader i Dubrovnik, hvilket er en oplagt chance for at få denne middelalderlige by helt ind under huden.

Aktiviteter

Med alt fra marmorhvide strande til uberørte øer med frodigt grøn skovdække er Kroatiens landskab fuld af muligheder. Tag en dagstur til Zlatni Ratz-stranden, hvor du kan nyde det turkisblå vand og en livlig atmosfære. Når du har fået nok af at solbade, kan du hoppe på en bus til den historiske by Dubrovnik. Hvis du kommer her om sommeren, kan du opleve byens livlige sommerfestival i fuldt sving. På andre tider af året, er det et must at tage en spadsertur rundt i den gamle bydel for at se den middelalderlige arkitektur og de smukke gamle monumenter.

Strande og øer

Den kroatiske skærgårds utallige øer er som skabt til en strandferie med masser af variation. Strandene på de hundredevis af øer er alle unikke, men fælles er det blå, krystalklare vand. Zlatni Ratz-stranden i Bol er populær for sine glatte hvide småsten, sødt duftende fyrretræer og maleriske beliggenhed bag klipper. Tilbring dagen her med solbadning eller vandsport. Du kan også tage en færge over til øen Lokrum, som er lidt roligere sted og hvor derudover frodige, grønne skove er fremragende strande. 

Kulturelle seværdigheder

Det er næsten umuligt ikke at se tegn på landets rige historiske og kulturelle arv, når man besøget de største byer i Kroatien. Du kan nemt tilbringe en eftermiddag eller mere med at vandre rundt i den gamle by Rovinj og her opleve det blomstrende kulturliv i de brostensbelagte gader. Historien om Dubrovnik, en af Europas smukkeste byer, kan ligeledes opleves tæt på takket være sin omhyggeligt bevarede arkitektur, stolte traditioner og flere historiske monumenter. Sørg for at udforske de gamle bymure, hvorfra man har en storslået udsigt over byen og Adriaterhavet.

Fra cykling til dykning er der masser af muligheder for en aktiv ferie i Kroatien hele året rundt. Lægger du dertil de herlige strande og de mange nye museer og gamle attraktioner samt et livligt natteliv visse steder, er det indlysende, at her er noget for enhver smag.

Mad og drikke

Hvert område i Kroatien har sine egne kulinariske traditioner. På fastlandet bruges der således masser af krydderier, svinefedt og hvidløg til retterne, som har noget tyrkisk og østrigsk over sig. Kystregionerne har været under indflydelse fra Grækenland og det traditionelle middelhavskøkken med rigelig brug af olivenolie, urter og krydderier. Maden i Kroatien var generelt set indtil fornylig simpel bondemad, men menuerne har på det seneste gennemgået en stor udvikling, så du nu også kan finde et godt udvalg af internationale retter, herunder nogle fra det kinesiske, thailandske og amerikanske køkken.

Feriestederne har normalt talrige caféer og restauranter. På caféerne kan du få alt fra snacks og drikkevarer til fiskespecialiteter. På de egentlige restauranter finder du spændende menuer med et godt udvalg af retter tilberedt af gode, lokale råvarer. Sidst men ikke mindst, er det ikke dyrt at spise ude i Kroatien, derfor kan det varmt anbefales at gøre de kulinariske oplevelser til en del af ferien.

Klima

Kroatiens kystlinje har et behageligt middelhavsklima, hvor somrene er varme og solrige, mens vintrene er kolde og våde. Længere inde finder man et mere kontinentalt klima med kolde og snefulde vintre samt varme somre. Perioden mellem april og september er den bedste periode for et besøg, omend det vil være for kølig til en badeferie i april.

Udflugtsmål

Kroatien kan bryste sig af kilometervis af smuk kystlinje ud til det klare blå vand i Adriaterhavet og Middelhavet. Dertil kommer et naturskønt bagland med bjerge og kløfter, søer og vandfald, som sammen med de ubeboede holme og smukke strande, historiske byer og UNESCO-kulturarv gør Kroatien perfekt til en ferie med udendørs eventyr eller blot afslapning.

Udendørsaktiviteter er en chance for at udnytte de naturskønne landskaber fuldt ud, hvor der med 8 nationalparker og over 400 vandrestier er masser at tage sig til for bjergbestigere, cyklister og vandretursfolk på alle niveauer. Til vands er der på søer og floder også mange muligheder, hvad enten du vil drive langsomt forbi historiske slotte i kano eller prøve nervepirrende rafting.

Der er naturligvis også meget at se langs kysten, da Kroatien har over 700 øer og holme, snesevis af rev og over 1000 bugter. Det er således næsten overflødigt at sige, at der er et bredt udvalg af sejle- og dykkerskoler og over 50 marinaer, man kan gøre brug af.

På den dalmatiske kyst udgør de smukke, befæstede middelalderbyer Dubrovnik og Split UNESCOs verdensarvsteder og er en rig kulturel oplevelse, du ikke bør gå glip af. Der er dog mange andre steder, du også kan brug ferien på at udforske. Cavtat er for eksempel en spændende kulturby med en charmerende havnefront, afsondrede bugter, romerske monumenter og paladser. Mlini er en fredelig landsby på Dubrovnik rivieraen. Orebic har beskyttede strande omgivet af smukt vinland og med udsigt til Korcula Island. Den gamle by Zadar har noget for alle typer turister lige fra det historiske kvarter til moderne barer og moderne shopping.

På Istriens kyst har den afslappende turistby Rabac en række strande med dejligt klart vand. Porec er en komfortabel ferieby, som kombinerer velbevarede historiske attraktioner med en bred vifte af land- og vandsportsaktiviteter. Den middelalderlige fiskerby Primosten byder på beskyttede, smukke bugter, Kremik Marina, fyrreskove og århundrede gamle vinmarker. Pula er en gammel og velbevaret by med et fantastisk amfiteater, der stadig bruges til forskellige forestillinger, og kilometervis af af smuk kystlinie og en beliggenhed tæt på Brijuni National Park. Den romantiske by eller Ravinj er rig på venetiansk arkitektur og omgivet af et grønt landskab.

På Kvarna rivieraen er Opatija en elegant ferieby med attraktive parker og luksushoteller. Inde i landet ved foden af Medvednica-bjerget rummer hovedstaden Zagreb en sand skattekiste af seværdigheder, smukke parker, museer, slotte og gallerier.

Lige ud fra kysten finder du den maleriske ø Hvar med middelalderlige byer, vinmarker, olivenlunde og lavendelens afslappende duft. Korcula øen er kendt for sin gamle bydel på den fiskformede halvø og for at være fødested for Marco Polo. Den naturskønne Rab ø ligger i Kvarner bugten og byder på autentisk atmosfære, naturskønne vandreruter og idylliske kystbyer.

Familiehoteller

Landets hovedstad, Zagrab, bliver ofte lidt forsømt af turister, men med billige flyrejser og masser af gode ferietilbud er det en by, man ikke bør gå glip af. Her er meget at opleve for hele familien. Foruden en fascinerende kultur og masser af aktiviteter er hovedstaden også en fantastisk by til shopping med masser af trendy butikker at udforske.

I Dalmatien finder I gode vandrestier. I vil få chancen for at se Kroatiens dyreliv tæt på jeres ture op og ned ad stierne i regionen. Når I er færdig med vandreturene, kan I rejse til det "nye Toscana" bakketopbyen Novigrad, som har talrige madfestivaler i løbet af året og smuk middelalderlig arkitektur, som imponerer alle besøgende. 

De mere roligere områder som Cavtat, Pula og Mlini er ideelle til familier, der ønsker at komme væk fra trængslen i Dubrovnik. Pula har nogle fantastiske strande til børn, mens Cavtat og Mlini er gode feriesteder for jer, der drømmer om en ferie i Kroatien med fred og ro. Utallige strande og rolige tavernaer med en venlig lokalbefolkning samt et godt udvalg af All inclusive hoteller gør disse destinationer et godt valg til en familieferie ved Adriaterhavet.

Hoteller for par

En tur til Dubrovnik er ikke kun en kulturel oplevelse, byen regnes også for at være et af Kroatiens mest romantiske steder. Her venter hyggelige, brostensbelagte gader, smalle gyder og caféer, som I kan betragte solnedgangen fra. Byen har gadefestivaler flere gange i løbet af året, og kulinarisk er her masser at udforske. Glem heller ikke stranden og dens klare vand, som kun er få meter væk, samt populære feriebyer som Mlini og Cavtat, der ligger lige nede ad kysten.

Split er også et ideelt, romantisk rejsemål for par. Det er en by fyldt med historie rundt om hvert et hjørn, og om aftenen kan I slentre en tur ned ad Riva-promenaden, hvor det hele er oplyst. Fra Split kan I desuden tage en færge til Brac, den tredje største ø i den kroatiske skærgård, mens Pula i nord er en hemmelighedsfuld by med mange skjulte perler at udforske.

Par der holder af gammeldags charme vil helt sikkert også nyde en ferie i Zagreb. Gasdrevne lamper og smalle gader byder jer velkommen til hovedstaden. Ønsker I at opleve rolig italienske charme på rivieraen, skal I besøge Rovinj, der ligger på Istrien halvøen i det nordlige Kroatien. Her i denne lille kystby hersker en særlig atmosfære på grund af den venetianske arkitektur langs de brostensbelagte gader.

>> Sådan booker du et luksushotel i Kroatien
>> Billige pakkerejser til Kroatien med fly

>> Læs mere om hoteller

Kort over Kroatien

Populære hoteller i Kroatien

Kroatien, Istrien, Barbariga
9,8
Fabelagtigt
419 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 33 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Kroatien, Kvarner, Opatija
9,5
Fabelagtigt
1168 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 38 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Kroatien, Dalmatien, Vodice
8,5
Meget godt
124 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 73 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Pool (evt. sæsonåben)