Rejser til Istrien

Adriaterhavets største halvø, Istrien, har alt det du kan ønske sig af et rejsemål. Rundt langs kysten af denne halvøen i det nordvestlige hjørne af Kroatien venter der dig således en perlerække af gamle, idylliske fiskerbyer som Umag, Novigrad, Porec, Vrsar, Rovinj, Pula og Rabac, der emmer af historie og nyder godt af deres smukke beliggenhed ud til det krystalklare hav.

Middelalderbyer og idylliske strande

Bevæger du dig ind i det grønne bagland, finder du maleriske bakketopslandsbyer som Motovun og Groznjan, der ligger omgivet af uberørt natur, og hvor det næsten kan føles som om tiden har stået stille i århundreder. Vil du opleve det "ægte" Istrien, som er upåvirket af turisme, er det da også landsbyerne i halvøens indre, du skal søge imod.

Det er dog ikke uden grund, at de fleste, som rejser til Istrien, først og fremmest ønsker at opleve kystbyer som Rovinj og Pula. Den smukke beliggenhed ud til Adriaterhavets azurblå vand giver disse byer en helt speciel atmosfære om sommeren, når der er masser af liv langs havnepromenaderne og lystbådehavne. Rejser du til Istrien i sommerhalvåret, er der også gode chancer for at opleve koncerter og festivaler i disse enestående kulisser.

Det er ikke kun på grund af de stemningsfuld middelalderbyer, at Istriens kyststrækning tiltrækker flest besøgende. Når du ikke bruger tiden på at udforske unikke butikker, restauranter og seværdigheder i byernes smalle, snørklede gader, byder Istriens kyst således også på masser af muligheder for at slappe af ved eller i vandet.

Istrien er ganske vist ikke kendt for sandstrande, men til gengæld har du gode muligheder for at finde små, uforstyrrede badevige med skønne sten- og klippestrande. Her kan du og familien sagtens bruge timesvis på blot at nyde det solrige klima, bade og eventuelt udforske den forunderlige undervandsverden med snorkel.

Rejse med gastonomiske oplevelser

Istrien har gennem tiden haft et tæt forhold til Italien, hvilket blandt andet kommer tydeligt til udtryk i det lokale køkken. Har du tidligere rejst i nabolandet, vil du således hurtigt gengkende mange af retterne på menukortene, når du går ud for at spise. Glæd dig for eksempel til hjemmelavet pasta med trøfler og lokal olivenolie samt lækre fisk og lufttørret skinke. Gå heller ikke glip af vinene, der stammer fra de mange vingårde på halvøen.

Rejsemål i Istrien

Rejser til Kroatien

Læs mere om Kroatien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Kroatien her

Rejsemål i Istrien