Rejser til Fazana

Fažana ligger på den sydvestlige kyst af Istrien omkring 8 kilometer fra Pula. Som rejsemål er Fazana måske nok mest kendt som udgangspunkt for bådture fra sin lille havn til den populære Brijuni Nationalpark, der består af 14 grønne, skovklædte øer nogle få kilometer fra kysten. Denne fiskerby med et par tusinde indbyggere er dog også i sig selv et behageligt sted have sin faste feriebase på Istrien.

Sardiner og lækre strande

Byens 1500-tals kirke ligger sammen med resten af den charmerende, gamle bydel ned mod havnen. Hernede ligger restauranter og caféer på stribe tæt ved kajkanten. Nu til dags er det mest turbådene, lystsejlere og nogle enkelte fiskerbåde, som benytter havnen i Fazana. I romertiden var dette dog en vigtig udskibningshavn for vin og især olivenolie til resten af riget. Ligeledes har fiskeriet indtil for nylig spillet en vigtig rolle for byen. En overgang lå her således en af Adriaterhavskystens største sardinfabrikker og en stor fiskerflåde.

Selvom turisme i dag er vigtigere for økonomien end de små fisk, holder befolkningen de gamle traditioner i hævd. Hver august fejres man således sardinen med en festival (Fešta od srdela), hvor du kan smage sardinspecialiteter og den lokale vin. Går du en tur langs den smukke havnefront, vil du desuden se adskillige skulpturer med et umiskendeligt sardin-tema. I løbet af sommeren er der som regel også andre kulturelle arrangementer i byen.

Der er strande på begge sider af det gamle havneområde. Følg blot promenaden mod nord eller syd. Så finder du nemt et sted at slå dig ned ved det indbydende, klare hav, der om sommeren normalt har en behagelig temperatur på 22 til 24 grader. Flere steder er der udlejning af liggestole og parasoller, men du kan også sagtens bare sprede et håndklæde eller tæppe ud på de lyse småsten. Tæt ved strandene er gode faciliteter og caféer, som tilbyder forfriskninger i løbet af dagen.

Udflugter

Med sine nærliggende strande og gode udvalg af spisesteder er Fazana et godt mål for en afslappende badeferie, hvor der ikke behøver at ske så meget. Dermed ikke sagt, at der ikke er masser af aktivitetsmuligheder på en rejse til Fazana. Det er for eksempel næsten et must at bruge en dag på en tur ud til de største øer i Brijuni Nationalparken. Sejlturen over til Veliki Brijun, den største ø, tager kun omkring 15 minutter. Turen over til øen, som var den tidligere jugoslaviske præsident Marshall Titos' sommerresidens, inkluderer en rundvisning med et lille tog. Det er en fin måde at få et overblik øen, som du så bagefter kan udforske på egen hånd til fods eller på cykel.

En rejse til Fazana er naturligvis også en oplagt chance for at udforske Pula i ro og mag. Den største by i Istrien, som ligger blot et kvarters kørsel mod syd, har en næsten 3.000 årig historie. Et af de mest kendte eksempler på dette er det velbevarede romerske amfiteater, som i størrelse kun overgås af Colosseum i Rom. Pula er dog ikke en by, som hænger fast i fortiden, men er tværtimod også kendt for sit rige kultur- og restaurantliv.

Book en rejse til Fazana i dag

Klar til at sikre dig en oplevelsesrig ferie i det solrige Istrien? Så brug søgemaskinen her på siden til at søge blandt de hoteller, vi nøje har udvalg i Fazana. Kun steder med gode gæstebedømmelser får plads i vores program. I søgemaskinen kan du samtidig nemt finde en flybillet til en af de nærliggende lufthavne. Du kan selv bestemme om du rejse fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamborg. Vil du have mest muligt ud af din rejse til Fažana, anbefaler vi, at du supplerer din bestilling med en lejebil. Det hele får du som en samlet pakkerejse, som naturligvis er sikret af Rejsegaranti. Sådan er en ferie med Escapeaway.

Rejser til Kroatien

Læs mere om Kroatien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Kroatien her

Hoteller i Fazana