Rejser til Motovun

Istrien er især kendt for sine smukke klippestrande ved det krystalklare Adriaterhav, men som rejsemål har den kroatiske halvø også meget at byde på længe inde i baglandet. Et af de bedste eksempler på dette er Motovun, som er en af Istriens smukkeste bakketopslandsbyer. Det er dog ikke blot den maleriske beliggenhed på en 270 meter høje bakke med flot udsigt over Mirna-dalen, der gør Motovun til et enestående på Istrien.

Velkommen til Kroatien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Motovun og andre rejsemål i landet hvor du bor på nøje udvalgte hoeller på din rejse.

Trøffelskove og berømt filmfestival

Motovun ligger således omgivet af frodige, trøffelrige skove og langstrakte vinmarker. Ikke overraskende er denne lille middelalderby derfor også kendt som et af halvøens mest oplagte rejsemål for dig, der ønsker at forsøde ferien med lækker mad og gode vine. Trods sin beskedne størrelse og meget tilbagelænede, fredelige atmosfære, har Motovun desuden et mere levende kulturliv, end man måske umiddelbart forestiller sig. Hvert sommer er byen for eksempel vært for en international filmfestival, Motovun Film Festival, hvor der vises film på både inden- og udendørs rundt om i byen. Under festivalen, som også inkluderer nabobyen Buzet, er der masser af liv i byen.

Det var venetianerne, som i det 14. århundrede befæstede byen ved at bygge to tykke mure omkring den. Oppe i den gamle bydel bag disse mure kan du gå på opdagelse i smalle, brostensbelagte gader, der udover charmerende rustikke huse gemmer på talrige restauranter, gallerier og mindre butikker. På dine spadsereture rundt i byen passerer du den ene smukke udsigt efter den anden, hvor der ofte er mulighed for at slå sig ned på en fortovscafé med en forfriskning. Det kan dog også varmt anbefales at betale for at gå en runde helt oppe på toppen af bymuren. Det tager ganske vist ikke mange minutter, men heroppefra får du et endnu bedre udsyn over byen og de små idylliske baghaver.

Ideel beliggenhed til udflugter

Du vil hurtigt føle dig hjemme i Motovun, men selvom det kan være svært at løsrive sig, bør du også bruge byen som udgangspunkt for udflugter til nogle af Istriens mange andre hyggelige byer, strande og seværdigheder. I fugleflugt ligger Motovun for eksempel kun omkring 22 nordøst for den smukke kystby Porec, hvor du finder et rigt restaurantliv og nærliggende klippestrande. Det tager lidt mere tid at køre til Rovinj, som ligger længere sydpå, men byen alligevel et andet anbefalelsesværdigt udflugtsmål fra Motovun. Ikke mindst takket være sine strande, gourmetrestauranter og mange museer.

Det er ikke kun i bil, at Motovun giver dig en god base, hvorfra du kan udforske resten af Istrien. I nærområdet er der også gode muligheder for at tage på vandre- eller cykeltur i naturskønne omgivelser. Du kan for eksempel følge Parenzana-stien, der er anlagt på en gammel jernbanestrækning og derfor uden ret mange stigninger.

Rejser til Kroatien

Læs mere om Kroatien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Kroatien her

Hoteller i Motovun