Rejser til Porec

Den hyggelige havneby Porec ligger på vestkysten af den istriske halvø. Her finder du en hyggelig bykerne med gode restauranter, lokale butikker og et livligt natteliv. Porec byder også på gode sandstrande og historiske seværdigheder. Book en rejse til Porec med Escapeaway i dag!

Find din kroatiske parlør frem og gør dig klar til en helt unik ferieoplevelse! En rejse til  Porec vil rumme alt det, man forventer af en ferie ved Middelhavet og mere til. Dette er en skjult perle, som har en overflod af skøn natur og kulturelle vidundere, som i overraskende grad er blevet overset af turister indtil for nylig. Porec i sig selv er en meget autentisk, kroatisk by og blandt andet hjemsted for den fantastiske Eufrasiusbasilika - et UNESCO-verdensarvssted.

Du finder en bred vifte af indkvarteringsmuligheder her, hvor hotellerne i byens centrum for eksempel ligger godt, hvis du vil kunne besøge de vigtigste seværdigheder til fods - og blot have en kort gåtur hjem efter en aften i byen. Hvis du foretrækker fred, ro og privatliv, findes der ligeledes en lang række ferieboliger langs kysten, som desuden giver dig nem adgang til stranden.

Velkommen til Istrien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Porec og andre rejsemål i Kroatien, hvor du bor på håndplukkede hoteller i din ferie. Vælg først om du vil rejse til Porec fra lufthavnen i København, Billund, Aarhus, Aalborg eller Hamburg - så finder vores smarte søgemaskine de bedste priser på flybilletter for dig, fx. direkte til Pula lufthavn, eller med en mellemlanding undervejs. Vælg derefter et hotel i Porec med gode anmeldelser som passer dig, og vi sammensætter en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til en pris du ikke finder bedre andre steder. Tilføj billeje til din booking for ultimativ frihed og fleksibilitet på rejsen.

>> Læs også om rejser til Rovinj
>> Læs om billig luksusferie i Kroatien

Hoteller i Porec

Populære hoteller i Porec

Kroatien, Istrien, Porec
8,7
Meget godt
1959 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 59 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Kroatien, Istrien, Porec
9,3
Fabelagtigt
14034 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 57 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Kroatien, Istrien, Porec
9,4
Fabelagtigt
2710 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 59 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Information og fakta

Skal du rejse på ferie til Porec har jeg her samlet lidt informationer og fakta i en lille rejseguide. Vil du have mere inspiratione ril din ferie så kig forbi bloggen, her skriver vi om erfaringer fra egne rejser til Kroatien, og du kan bla. læse om emner som vejret når du rejser, få tips til udflugter og seværdigheder, du kan læse om den lokale mad, kulturlivet, historien og meget mere..

Byen Porec

Porec ligger ved Istriens riviera på halvøens vestside med dens strande af småsten og tætte skove. Det er dog den gamle bydel, der er hovedattraktionen her. Den er fyldt med smukke, venetianske huse, romerske ruiner og byzantinske kirker - samt et stort udvalg af butikker, barer og restauranter. Både sejler i pendulfart mellem marinaen og øerne lige ud for kysten. Der er sågar færgeforbindelse til Italien, hvis du vil skyde en genvej. 

Blå flag strande

Der er ca. 20 Blå Flag strande omkring Porec. Stranden ved byen er den mest populære, som med dens vandsportscenter og strandbarer tiltrækker mange familier. Og der kører et turist-tog mod syd langs kysten, der passerer klippekyster og bugter på vejen mod Porecs sydligste ende. Uanset hvilken af de 20 strande du ender med at vælge, kan du forvente glatte småsten, krystalklart vand og omhyggeligt udhuggede solbadningsplatforme i klippen.

Sveti Nikola og Venedig

De bedste udsigter ind over Porec får du ved at hoppe på en båd til Sveti Nikola. Denne ø har flotte, stenige strande og fredelige fyrreskove, og ligger blot 20 minutters sejltur fra marinaen. Det er dog blot en af udflugtsmulighederne fra havnefronten, hvor der også tilbydes dagsture til steder som Brijuni Nationalparken med dens otte øer. Der afgår også en daglig færge til Italien - turen over til Venedig tager mindre end tre timer. 

Udflugter til Rovinj og Pula

Istriens kyststrækning er fyldt med spændende, historiske byer. Af disse bør du ikke gå glip af Pula og Rovinj, som begge ligger under en times kørsel fra Porec. Sydlige Pula har romerske rødder, hvilket blandt andet ses i et næsten uberørt amfiteater, der stadig bruges til koncerter og andre forestillinger om sommeren. Rovinj som er cirka 15 minutter tættere på end Pula, har to charmerende havne og en interessant gammel bydel. Det omkringliggende landskab er ligeledes en seværdighed i sig selv med bakker og olivenlunde.

Den bedste årstid?

I Kroatien begynder solen for alvor at få magt fra maj og fremefter og stiger gradvist fra omkring 20 grader til en top på ca. 30 i august. Faktisk er det stadig lunt i september, når højsæsonen er ovre. Hvis du er tidligt ude, får du også masser af flotte dage i april, omend det er lidt køligt til en dukkert i Adriaterhavet.

Med smalle gader, imponerende arkitektur og en rolig havn, der er beskyttet af øen Saint Nicholas, vil en ferie i Porec helligdage være en, du vil huske mange år. Porec ligger i den vestlige del af Kroatien og har et stort antal kulturelle og historiske steder, der tiltrækker besøgende fra hele verden. Den enorme Eufrasiusbasilika, hvis konstruktion begyndte så tidligt som i det 5. århundrede f.Kr., er et enestående eksempel på byzantinsk arkitektur og blev udnævnt til verdensarv af UNESCO i 1997. Hele episcopalkomplekset, der består af mange forskellige bygninger, vil tage mindst en dag fuldt ud at udforske, og er du interesseret i områdets fascinerende historie bør du også besøge det lokale museum.

Tag også en kort tur til den betagende Baredine-grotte, som rummer fantastiske stalagmitter og stalaktitter. En rundvisning tager 40 minutter og kan stærkt anbefales.

Porec beliggenhed gør at en dagstur til italienske Venedig også er en mulighed. Denne romantiske kanalby er berømt for sin unikke atmosfære og livlige karnevaler. Dette var et epicenter i renæssancen, og i dag er der derfor et væld af kunst, kultur og historie at udforske her.

Mad og drikke

En ferie i Porec er et enestående kulinarisk eventyr. Spredt ud over byen finder du gode traditionelle restauranter med menukort, der byder på noget for enhver smag. Er du på udkig efter en eksklusiv madoplevelse med såvel lokale som europæiske retter, kan den berømte restaurant Sv. Nikola, anbefales. I den lidt mere budgetvenlige ende er gode muligheder Konoba Aba og Konoba Daniela, som blandt andet tilbyder en bred vifte af lækre og friske fiskeretter.

Lokalt produceret olivenolie, der anses for at være blandt de bedste i verden, fås overalt. I betragtning af nærheden til Italien, kommer det nok heller ikke som en overraskelse, at der er flere gode italienske spisesteder. Nyd en lækker pizza på Pizzeria Nono, hvis du vil have lidt variation fra det lokale køkken.

Nattelivet

Porec er en livlig by med masser at byde på i form af natteliv. På hovedstrøget er der således mange forskellige typer barer samt natklubber. Den mest berømte klub i Porec, Byblos, er kendt for sine gode drinks og kendte DJ'er i højsæsonen. Epoca er en bar ved havnefronten med venligt personale og en meget social atmosfære, der er værd at opleve. Hvis du er ude efter noget lidt anderledes, er der Yesterday - en Beatles-temabar, hvor lokale musikere spiller live om fredagen.

Aktiv ferie

Der er masser af muligheder i Porec for dig, som ønsker en ferie med action og eventyr. Først og fremmest ligger der en kabeldrevet wakeboard- og vandskibane, Zelena Laguna Resort, som giver dig mulighed for at få mange timers sjov på vandet uden behov for en båd. For de vovelystne er her også ramper. 

Fortrækker du den ægte vare, findes der også mange vandsportsmuligheder langs de vigtigste strande med alt fra windsurfing til kitesurfing. Det er også populært at leje Jet ski, da det er billigere her end mange andre steder ved Middelhavet.

Det er desuden ikke kun på vandet, du kan folde dig ud. Porec er også takket være sit landskab et populært rejsemål blandt mountainbikere, som her kan udforske den smukke natur af talrige stier. 

Kulturlivet

Kystbyens rige historie afspejles i en bemærkelsesværdigt varieret arkitektur med gode eksempler på romersk, byzantinsk og venetiansk stil. Bygningerne står som et unikt vidnesbyrd om middelhavskulturens stærke og skiftende indflydelse. Porecs ligger da også netop, hvor det 'vestlige' og 'østlige' Europa mødes, og dette afspejles også nu til dags stærkt i den lokale kultur.

Rejser til Kroatien

Læs mere om Kroatien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Kroatien her