Rejser til Rovinj

Rovinj er Istriens absolut mest charmerende kystby! Her finder du god mad, kultur, skønne strande og en hyggelig ferie-atmosfære med fokus på afslapning og med et dejligt kystklima som prikken over i'et. Book din rejse til Rovinj med Escapeaway i dag!

Smukke stenstrande, historisk arkitektur og en blomstrende kunstscene gør Rovinj i Kroatien til et fantastisk rejsemål for både par, kultur-interesserede og familier. Som en af de sidste ægte fiskerihavne i Kroatien vågner Rovinj op til lyden af fiskere, der sejler deres fangst ind i havnen. Den gamle bydel med sin livlige og hyggelige atmosfære er det perfekte sted at nyde solen og opleve et traditionelt måltid med fisk eller skaldyr.

Tip til det perfekte foto: Arkitektonisk velbevarede gader, charmerende strande og beskyttede landskaber gør Rovinj til et ideelt sted at tage et ferie-billede.

Tip til shopping: Den historiske Carrera-gade byder på et stort et udvalg af tøj, smykker og kunstgallerier.

Tip til romantikere: Tag en spadseretur gennem de smalle, brostensbelagte gader i den gamle bydel og se på solnedgangen, mens du nyder et traditionelt kroatisk måltid mad.

Book en billig rejse til Rovinj

Velkommen til Kroatien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Rovinj og andre rejsemål i Istrien hvor du bor på håndplukkede hoteller i din ferie. Benyt søgemaskinen i toppen af siden til at søge blandt vores udvalgte hoteller i Rovinj med gode anmeldelser. Kombinér hotellet med en billig flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Simpelt og fleksibelt - sådan er en ferie med Escapeaway.

>> Læs også om rejser til Pula
>> Læs om fleksible pakkerejser til Kroatien her

Hoteller i Rovinj

Populære hoteller i Rovinj

Kroatien, Istrien, Rovinj
9,8
Fabelagtigt
822 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 46 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Kroatien, Istrien, Rovinj
9,2
Fabelagtigt
5243 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 39 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Kroatien, Istrien, Rovinj
9,1
Fabelagtigt
1564 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 39 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Information og fakta

Skal du rejse på ferie til Rovinj i Kroatien har jeg i denne lille rejseguide samlet lidt fakta og informationer om rejsemålet. Vil du have mere inspiration til din rejse så kig forbil bloggen hvor vi skriver om erfaringer fra egne rejser til Kroatien, og du kan bla. læse om emner som vejret når du rejser, om den lokale mad og vin, få tips til udflugter og seværdigheder, du kan læse om kulturlivet, naturen og de mange dejlige strande, historien i området og meget mere...

Den pittoreske by Rovinj ligger på den vestlige kyst af den istrianske halvø. Det er en traditionel fiskerihavn med stenstrande og historiske bygninger, smukt beliggende langs de smalle brostensbelagte gader.

Feriestedet er ideelt for par, familier og grupper, der ønsker at opleve Kroatiens levende kultur ved at udforske byens kunstscene, der er en af de mest blomstrende kunstscener i landet, og besøge de fascinerende museer.

Nyd en fiske- eller skaldyrsret på en restaurant ved kysten, eller tag en tur til havnen og se de farverige fiskerbåde komme ind fra havet.

Sprog: Kroatisk og italiensk.

Valuta: Euro

Lokal tid: Rovinj har samme tid som i Danmark

Flyv til: Pula Lufthavn ligger ca. 35 km fra Rovinj.

Flyvetid fra Danmark: 2 timer.

Transport

På cykel: Cykler er relativt billige at leje, og der er gode cykelstier op og ned ad kysten.

Til fods: Den gamle bydel og de omkringliggende områder er let tilgængelige til fods. Prøv f.eks. at tage en spadseretur gennem de smalle, snoede gader for at opleve alle de butikker, barer og gallerier, Rovinj har at tilbyde.

Strande

Rovinj er mere oplagt som et rejsemål for en byferie end for en strandferie, men hvis du har en uimodståelig lyst til at slappe af på en liggestol ved stranden, er der en klynge af små stenstrande langs kysten, hvor der er gode muligheder for at nyde den beroligende lyd af havet og den varme sol.

Historie og kultur

Rovinj var oprindeligt en ø beskyttet af mure, der blev bygget for at beskytte byen mod angreb, og nogle af dem kan stadig ses i den gamle bydel.

Rovinj voksede dramatisk i det 17. århundrede, da folk flygtede til byen fra pesten, der ramte nabostederne Porec og Pula.

I dag er den travle by berømt for at være landets kulturelle knudepunkt med en blomstrende kunstscene, historisk arkitektur og mange museer.

Mad og drikke

Rovinjs historiske arkitektur gør det til det perfekte sted at nyde en middag udendørs i det behagelige klima.

Restauranter langs kysten byder også på en fantastisk udsigt, mens de familiedrevne tavernaer i den gamle bydel tilbyder enkel, hjemmelavet mad og en god, imødekommende service.

Fiske- og skaldyrs-retter er Rovinjs specialitet. Bed tjenerne om deres anbefalede fiske- og skaldyrs-ret og nyd den sammen med et glas kroatisk vin.

Afslut med en baklava, som er en sød wienerbrøds-dessert, toppet med sirup eller honning.

Seværdigheder

Takket være byens rige kulturhistorie er der en lang række interessante attraktioner i Rovinj, som du kan opleve under dit ferie-ophold.

En af dem er Batana-museet, der ærer byens berømte fiskerbåde med en række multimedie-udstillinger og interaktive udstillinger.

Kirken Skt. Euphemia, som dominerer landskabet fra sin beliggenhed på en bakketop, er en fantastisk barokkirke fra det 17. århundrede og huser desuden - som navnet angiver - helgenen Sankt Euphemias marmorgrav. Stedet har også en fantastisk udsigt over Adriaterhavet.

Rejser til Kroatien

Læs mere om Kroatien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Kroatien her

Andre links