Rejser til Savudrija

Ude på den nordvestlige spids af Istrien står Savudrija fyrtånet, der som det eneste omkring Adriaterhavet har været i drift i mere end 200 år. Fyrtårnet deler navn med den nærliggende tidligere fiskerlandsby, som nu til dags er en fredfyldt ferieby. Her omkring 7 kilometer fra den charmerende havneby Umag, har du og familien ideelle betingelser for en afslappende badeferie.

Familievenligt rejsemål

Den lille strand ved byen er populær blandt især de familier, som rejser til Savudrija. Det skyldes uden tvivl til dels, at klippekysten her har små sektioner med sand til de mindste og krystalklart vand, som de lidt større børn kan bruge lang tid på at snorkle i det lave vand. Der er desuden flere andre steder ud langs kysten, hvor du kan slå dig ned på de flade klipper i vandkanten. Der er for eksempel ikke længere ud til fyret end du kan gå eller cykle, hvis du vil bade på et nyt sted med flot udsigt. Her lige under fyret samles lokale og besøgende også gerne hen mod aften for blot at nyde den smukke solnedgang over havet.

Der findes kun nogle få spisesteder i og omkring Savudrija. Men har du ikke nok i dette udvalg, er der ikke ret langt ned ad kysten til Umag. Her er der talrige gode restauranter og caféer, hvor du kan nyde lækre retter fra det lokale køkken, som har tydelig italiensk inspiration. I denne lidt større by finder du også butikker og supermarkeder nok til at dække de flestes behov. Når du rejser til Savudrija, kan det dog også anbefales at sætte god tid af til blot at vandre en tur rundt i de smalle gader i den gamle, charmerende bydel nede ved havnen. Her er byens største koncentration af spisesteder, men også adskillige spændende seværdigheder.

Udflugter på Istrien

En rejse til Savudrija er altså et oplagt valg for dig, som vil nyde det solrige middelhavsklima og slappe af i idylliske omgivelser ved Adriaterhavet. Selvom du befinder dig i det nordvestligste hjørne af den store halvø, har du dog også her et glimrende udgangspunkt for at udforske nogle af Istriens mest kendte seværdigheder og attraktioner.

Fortsætter du sydpå langs kysten fra Savudrija, er der for eksempel under 40 kilometer til den gamle, romerske kystby Porec, som i dag er Istriens mest populære rejsemål. Også her venter dig en utrolig stemningsfuld, gammel bykerne, hvor hovedattraktionen er St. Eufrasisus-basilikaen fra 500-tallet, der på grund af sine gulvmosaikker er optaget på UNESCO's verdensarvsliste.

Lejer du en bil i forbindelse med din rejse til Savudrija, kan du udover talrige charmerende kystbyer også nemt nå rundt til områdets mange andre strande eller tage på udflugter ind i baglandet for at opleve ægte landsbyliv og uberørt natur.

Velkommen til Istrien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Savudrija, hvor du bor på nøje udvalgte hoteller med gode anmeldelser på din rejse.

Rejser til Kroatien

Læs mere om Kroatien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Kroatien her

Hoteller i Savudrija