Rejser til Tinjan

Tinjan er en ganske lille landsby med blot 400 indbyggere, der ligger omtrent midt på Istrien. Selve byen er derfor hurtig at overskue. Til gengæld gør den centrale beliggenhed Tinjan et attraktivt rejsemål for dig, som vil bruge ferien på at udforske halvøens væld af smukke middelalderbyer, vinmarker og idylliske strande. Det er ikke uden grund, at Istrien af nogle kaldes for Balkans Toscana. 

Når du rejser til Tinjan kan du for eksempel på under en halv time køre ud til den maleriske kystby Porec, der udover små stande har en charmerende gammel bymidte med et stort udvalg af spisesteder. Ligesom i resten af Kroatien består de fleste af de mange Blå Flag-strande rundt langs Istriens mere end 540 kilometer lange kystlinje af småsten. Det er blandt andet derfor at vandet er så klart og velegnet til snorkling. Har du en bil til rådighed, har du stort set alle halvøens bedste strande inden for din rækkevidde. Det kan for eksempel anbefales at pakke badetøjet for at køre en tur mod sydvest til Rovinj, hvor du finder nogle af de smukkeste strande. 

>> Læs også om rejser til Porec

Udforsk Istriens bagland

Selvom der altså er gode muligheder for at holde en badeferie, når du rejser til Tinjan, indbyder den lille bys beliggenhed inde i baglandet selvfølgelig især til, at du bruger ferien på at udforske dette område. I mange år var halvøens indre præget af affolkning til fordel for kystbyerne, men de seneste årtier er udviklingen vendt. De ferierejsende har således i stigende grad fået øjnene op for, at der med talrige middelalderborge og vingårde er meget at komme efter her. Agroturismen er derfor blomstret op og betyder, at Tinjan også er et interessant rejsemål, når badesæsonen er ovre.

Bare 20 kilometer mod nord ligger for eksempel den gamle bjerglandsby Motovun, der uofficielt er kendt som trøffelhovedstaden. Hvis gastronomiske oplevelser er vigtige for dig i ferien, er Istrien i det hele taget et velvalgt rejsemål. Du vil få rig lejlighed til at krydre ferien med lokale specialiteter, men det er dog heller ikke svært at finde steder, hvor der serveres internationale retter. Det kan være en fordel, hvis du rejser med børn, der ikke er så eventyrlystne, når det gælder maden. Du vil generelt opleve, at Istrien er meget familievenligt. Med undtagelse af måske de mest fine restauranter er der således en stor imødekommenhed overfor børn.

Festival i Tinjan

I kulinarisk henseende har selve Tinjan trods sine beskedne størrelse faktisk også en kendt attraktion. En gang om året tiltrækker byen således mange besøgende fra resten af Istrien. Det sker når byen er vært for en stor Prosciutto-festival. Begejstringen for denne tørsaltet, lufttørret skinke vidner om den store italienske indflydelse i regionen.

Er du velbevandret i europæisk historie, vil du da også vide, at Istrien mellem de to verdenskrige var en del af Italien. Indflydelsen går dog endnu længere tilbage i og med, at romerne også i sin tid huserede på disse kanter. Sporene efter dem kan du blandt andet se i form af det store amfiteater i Pula, der ligger omkring 55 kilometer syd for Tinjan. Rejser du til Istrien om sommeren, er der ofte mulighed for at opleve koncerter i amfiteatret.

Sådan booker du en rejse til Tinjan med Escapeaway

Brug søgemaskinen til at søge blandt vores håndplukkede hoteller i Tinjan og i resten af Kroatien. Kombinér med en flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Sådan er en ferie med Escapeaway.

Rejser til Kroatien

Læs mere om Kroatien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Kroatien her

Hoteller i Tinjan