Rejser til Umag

Søger du et hyggeligt, fredeligt rejsemål på Istrien, behøver du ikke at rejse længere end til den hyggelige havneby Umag, som ligger få kilometer fra grænsen til Slovenien. Book din rejse til Umag i Kroatien med Escapeaway i dag!

Umag er en af de første charmerende havnebyer, du møder, når du bevæger dig ned ad Istriens vestkyst nordfra. Den charmerende, lille by bliver kaldt for Kroatiens port til Europa og har da også gode forbindelser til resten af kontinentet. De naturskønne omgivelser, den idylliske, gamle bykerne og ikke mindst det varme middelhavsklima, der kan nydes i de mange nærliggende små bugter, gør Umag til et ideelt sted rejsemål for hele familien.

Turisme i Umag er ikke noget nyt fænomen. Faktisk var byen formentlig allerede i romertiden et yndet rejsemål blandt overklassen, som slog sig ned her i deres sommerresidenser for at slappe af og nyde de smukke omgivelser. I dag er det især den omkringliggende vinregion og den lokale gastronomi, som sammen med talrige nærliggende badestrande, der tiltrækker ferierejsende til Umag. Byen hører ikke til blandt de mest kendte rejsemål i Istrien, men er derfor også lidt mere fredelig.

Der er adskillige spor efter de mange folkeslag, som i tidens løb har haft herredømmet over byen, om end Umag ikke har helt så mange historiske seværdigheder som for eksempel Pula or Porec. Til gengæld er byen kendt som en halvøens bedste destinationer for den aktive rejsende med talrige sportsfaciliteter samt vandre- og cykelruter i nærområdet. Der er for eksempel  talrige volly- og tennisbaner i byen, som desuden er vært for forskellige turneringer i løbet af året såsom den traditionsrige tennisturnering Croatia Open ATP.

Velkommen til Kroatien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Umag og andre rejsemål på Istrien-halvøen, hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse. Benyt søgemaskinen i toppen af siden til at søge blandt håndplukkede hoteller i Umag med gode anmeldelser. Kombinér hotellet med en billig flybillet til fx. Pula lufthavn med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Simpelt og fleksibelt - sådan er en ferie med Escapeaway.

>> Læs også om rejser til Rovinj
>> Læs mere om hoteller i Kroatien med gode anmeldelser

Rejser til Kroatien

Læs mere om Kroatien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Kroatien her

Hoteller i Umag

Information

Her får du lidt nyttige informationer om Umag, som forhåbentlig kan tjene som inspiration til din ferie i denne hyggelige kystby. Oplysningerne er udelukkende ment som inspiration og der må tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker flere tips din rejse, vil jeg anbefale dig også at tjekke vores blog, hvor du kan finde mange spændende artikler om Istrien og vores andre rejsemål i Kroatien. God fornøjelse og god rejse!

Lidt historie og tal

Rester af romerske villaer i området vidner om, at Umag formentlig har eksisteret som by siden oldtiden. Byen, der nævnes i de skriftlige kilder for første gang omkring det 6. eller 7. århundrede som Humagum, lå strategisk godt på vejen sydpå fra Aquileia, en befæstet koloni anlagt af romerne for at beskytte mod invasioner fra nord og øst. Rundt om i byen kan du se rester fra senere perioder i form af blandt andet huse og kirker i renæssance og barokstil. Middelalderen var dog en omtumlet periode for byen, der for eksempel blev brændt ned i 1370 under kampe mellem genoveserne og venesianerne. I de efterfølgende århundrede gik plager i form af pest, malaria og piratangreb ligeledes hårdt ud over befolkningen, og byen blev affolket.

Efter republikkens Venedigs fald kom Umag under østrigsk kontrol. Derefter tog italienerne over frem til 1943. I 1953 blev den ligesom resten af Istrien en del af Jugoslavien, hvilket blandt andet betød af det italienske flertal i Umag blev til et mindretal. I dag udgør italienerne således mindre end en femtedel de knap 8.000 indbyggere.

Seværdigheder og oplevelser i Umag

Hovedparten de oprindelige bygninger i Umag frem til den tidlige middelalder er gået tabt på grund af byens til tiders tumultariske historie. De ældste historiske seværdigheder i Umag stammer derfor primært fra middelalderen og frem. Det gælder resterne af bymure, venetianske villaer og ikke mindst de charmerende smalle gader. En af de største fornøjelser på en rejse til Umag, er da også blot at slentre en tur rundt i den gamle bydel og nede ved havnen, hvor der næsten altid er masser af liv med et væld af butikker, isbarer, restauranter og caféer. Her er der med andre ord rig mulighed for at slå sig ned med en kop kaffe eller et glas af den lokale vin for at nyde stemningen, mens du studerer livet omkring vandet. Der er ikke overraskende mange spisesteder med internationale, turistede menukort, men ser du dig lidt for, er der også gode muligeheder for at finde restauranter med mere traditionelle retter, der serveres med Istriens egne vine.

Vil du mere end blot nyde synet af det krystalklare vand, findes der mange små bugter tæt ved byen, hvor du kan bade eller prøve kræfter med mange forskellige vandsportsaktiviteter. For børnefamilier er det nærliggende vandland, Aquapark Istralandia, eller Aquacolors i Porec. På land er der desuden gode muligheder for at hoppe på cyklen og udforske det kuperede landskab. Lidt udenfor Umag i Savudrija, kan du se det ældste fyrtårn i Kroatien fra 1818.

Udflugter

Fra Umag er der flere interessante udflugtsmål indenfor rækkemål, som for eksempel inkluderer Pula, Rovinj og Porec. Du har ligeledes muligheder for at udforske nationalparken Brijuni eller eventuelt afstætte en dag af til en bådtur til Venedig. Vil du blot udforske de nære omgivelser, kan det anbefales at leje en cykel, men ellers er der flest muligheder med en lejebil. Ikke mindst hvis du vil nemt rundt til områdets strande.