Rejser til Karlovac

Karlovac ligger i det nordvestlige Kroatien omkring 45 kilometer sydvest for Zagreb. Byen, som har omkring 55.000 indbyggere, er ikke et af de mest populære rejsemål i landet. Men rejser du fra hovedstaden ned mod kysten, er Karlovac i sig selv et godt sted for en pause og måske en overnatning eller to. Byen er desuden et glimrende udgangspunkt for spændende oplevelser i en del af landet, som ikke mange rejsende kender.

Et uindtagelig fort

Karlovac blev grundlagt i 1579 som et fort i forsvar mod de erobrende ottomanere. På grund af sin strategiske position mellem Kupa- og Korana-floderne tæt ved Mreznica- og Dobra-floderne udgjorde Karlovac gennem flere århundreder da også frontlinjen i mange kampe om området. Ottomanerne belejrede således flere gange i det 16. og 17. århundrede byen, men formåede ikke at indtage fortet som et af de få i landet.

Med tiden voksede byen ud forbi fortets befæstninger, og i takt med at truslen fra Osmannerriget aftog, blev Karlovac i stedet et vigtigt handelscentrum. I dag er Karlovac takket være sin placering stadig et vigtigt trafikalt knudepunkt, hvor flere af de vigtigste vej- og jernbaneforbindelser krydser hinanden. Inden du rejser videre herfra, er det det dog værd at udforske byens seværdigheder.

Hovedattraktionen er den gamle by og slottet på toppen af en lille bakke, Stari grad Dubovac. Her er der ægte middelalderstemning, og det er nemt at forestille sig en anden tid. Der er ikke mange rester tilbage af den oprindelige, stjerneformede bymur. Da den ikke længere havde militær betydning, brugte man stenene til andre bygninger. Det er dog stadig muligt at se voldene, som i dag er omgivet af skønne parker. Rejser du hertil med børn, kan det også anbefales at besøge byens ferskvandsmuseum Aquatika, der ligger ved bredden af Korana-floden. Her kan I blive klogere på det liv, som findes i floderne omkring byen.

Der er et godt udvalg af spisesteder og barer i Karlovac, hvor der naturligvis er mulighed for at smage nogle øl fra det lokale bryggeri, Karlovacko. Bryggeriet, som blev grundlagt i 1854, har vundet flere internationale priser for dets øl. Officielt hedder bryggeriet Heineken Hrvatska, da den hollandske øl-gigant opkøbte det i 2003. Kulinarisk er regionen omkring Karlovac da også kendt for retter, som passer godt sammen med et glas øl såsom gullasch. Generelt er det lokale køkken tydeligt østrig-ungarsk inspireret.

Udflugter

En rejse til Karlovac byder ikke kun på historiske og kulturelle seværdigheder. Byen er omgivet af smuk natur, som underbyder til mange aktiviteter for naturelskere med for eksempel rafting på floderne og vandreture i de skovklædte bjerge. Dertil kommer, at du med din base i Karlovac på dagsudflugter kan besøge nogle af Kroatiens mest kendte destinationer. Det inkluderer hovedstaden Zagreb, som du nemt kan bruge en hel dag på at udforske, og Nationalparken Plitvicesøerne med de 16 smukke søer med vandfald i mellem.

Når rejsen går til Karvolac, kan det også anbefales at udforske nogle af de ukendte perler i området. Det inkluderer ikke mindst de mange små landsbyer, hvor det næsten føles som om tiden har stået stille i århundreder. På vejen mod de berømte søer kan du for eksempel stoppe i landsbyen Rastoke, der er kendt for sine maleriske vandmøller.

Sådan booker du en rejse til Karlovac

Hos Escapeaway bestemmer du selv, om du vil "nøjes med" at booke et hotel eller vil bestille en pakkerejse, som inkluderer fly til en af de nærmeste lufthavne (Zagreb). Vil du gerne arrangere din rejse til Karlovac helt selv, booker du bare et af vores håndplukkede hoteller. Inkluderer du fly og evt. billeje i din bestilling som en samlet pakkerejse, er den dog dækket af rejsegaranti. Det er ferie med ekstra tryhed.

>> Læs mere om pakkerejser til Kroatien her

Rejser til Kroatien

Læs mere om Kroatien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Kroatien her

Hoteller i Karlovac