Rejser til Baska

Baska ligger ved udmundingen af bred floddal på sydøstkysten af øen Krk, en af Kvarnerbugtens smukkeste øer. Den charmerende by har rødder helt tilbage til middelalderen, hvilket du tydeligt fornemmer, hvis du går en tur rundt i de smalle gader blandt de rustikke stenhuse. Det var dog først i starten af 1900-tallet, at de første turister fandt vej til Baska og byens skønne strand. Byens første hotel åbnede i 1908.

En af de bedste strande på Krk

I dag er det stadig byens lange strand, Vela plaža Baška, som er den absolutte hovedattraktion for de fleste, som rejser til Baska. Den familievenlige strand som består af både små rullesten og sand, er en af de bedste badestrande på øen. Rejser du hertil om sommeren, er den 1800 meter lange strand med dens krystalklare, turkisblå vand da også helt uimodståelig. Her kan du og familien nyde en afslappende badeferie med et bredt udvalg af restauranter og butikker inden for kort afstand.

I højsæsonen trækker den lange strand mange besøgende til Baska. Det afslappende standliv, er dog ikke det eneste byen lokker med. I løbet af sommeren er Baska for eksempel også vært for mange arrangementer med blandt andet udstillinger, markeder og temafestivaler. Derudover er der rig mulighed for at være aktiv i ferien med tennis, minigolf, vandreture og ikke mindst forskellige former for vandsport.

Vil du ikke kun nyde ferien i vandkanten, kan Baska også være en god base for udflugter til de andre, nærliggende øer i Kvarnerbugten herunder Privic, Goli, Grgur og Senj. Selve Krk er bestemt også værd at udforske, når du rejser til Baska. Kroatiens største ø gemmer på talrige andre charmerende kystbyer og små bugter med idylliske stande. Tag dig dog også god tid til at udforske den gamle bydel i selve Baska, der med dens hyggelige, smalle gader, er en fornøjelse at gå på opdagelse i.

Efter spændende udflugter eller en strandtur kan du slutte af med et lækkert måltid på en af de mange caféer og restauranter langs strandpromenaden i Baska. Her er der både internationale favoritter og traditionel kroatisk mad på menuen. Ikke overraskende er de friske fisk og skaldyr anbefalelsesværdige, men her er noget for alle smage.

Bestil din rejse til Baska her

Vi har ud fra gæsteanmeldelser håndplukket de bedste hoteller i Baska. Dem finder du i søgemaskinen her på siden, hvor du også nemt kan booke en flybillet til en af de nærmeste lufthavne ved for eksempel Pula eller Rijeka. Vil du have mest muligt ud af din rejse til smukke ø, anbefaler vi, at du supplerer med en lejebil. Bestiller du din rejse som en samlet pakkerejse, er den naturligvis sikret af rejsegaranti. Sådan er det at rejse med Escapeaway!

Rejser til Kroatien

Læs mere om Kroatien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Kroatien her

Hoteller i Baska