Hideaways og boutique-hoteller ved Kvarner

Hideaways er vores tilbud til dig, der er kræsen og godt kan lide, at der er kælet for detaljerne, uden at det behøver at være luksus. Et Hideaways-hotel ved Kvarner lever op til en række skrappe krav fra os, fx. et begrænset antal værelser, ekstra god beliggenhed og frem for alt masser af atmosfære og charme. Book et hideaway eller et boutique-hotel ved Kvarner når ferien skal have et ekstra krydderi.

Kvarner rivieraen som støder op til Istrien i Kroatien har længe haft et godt ry som rejsemål.

Kvarner med øerne Cres, Krk, Lošinj og Rab er regionen, der med et varieret klima og vegetation skaber forbindelse mellem kyst, øer og bjerge. I århundreder har Kvarner ligeledes forenet arkitektur og kultur med meget forskellige traditioner. Kvarner udgøres af Rijeka-rivieraen, Vinodol-kysten og Velebit-kystlinjen helt til Karlobag. Kvarner-bugten er beskyttet af Mount Ucka fra nordvest, en stor bjergkæde der strækker sig til en anden, Velebit, beliggende mod sydøst.

Kvarner og Kvarner-øerne danner en region med en bred fjord med byerne Rijeka, Opatija, Crikvenica, Novi vinodolski og øerne Krk, Lošinj, Cres og Rab. Takket være dens geografiske beliggenhed kan mange seværdigheder opleves her. På den ene side betyder havets nærhed, at der er et bredt udvalg af ferieboliger i Kvarner med hoteller, lejligheder, camping, bungalows og andet. På den anden side er der kun 20 km væk fra kysten til skiløjper på Platak og i Gorski Kotars regionen, hvor indkvarteringsmulighederne derfor især henvender sig til rejsende, der ønsker sig en aktiv ferie. Kulinarisk har du også en meget varieret ferie i vente med alt fra fisk og skaldyr til kastanjer kaldet "maruni", frugter og vildt.

Opatija

Opatija er en af de mest populære feriebyer i Kroatien og den mest kendte på Kvarner rivieraen. Den har også den kyststrækning ved den østlige del af Adriaterhavet, som har længst tradition for turisme. Folk er således rejst til Kvarner på ferie siden viktorianske tider, hvor området tiltrak samfundets øverste klasser.

Venetianerne boede i dette område i mere end 500 år - dette afspejles i bygninger og boliger, der er dekorerede i delikate nuancer af brunt og okker med terrakotta-fliser på taget. Mange af disse bygninger har gennemgået en fuldstændig renovering og er nu indrettet som luksuriøse hoteller, hvor der ikke er gået på kompromis med bygningens individuelle victorianske karakter.

Udover selve fastlandet byder Kvarner på adskillige øer, som alle er slående smukke på hver sin måde. Grøn og frodig eller stenet og dramatisk, og nogle har endda sandstrande, som ellers ikke er så normalt i Kroatien.

Opatija er med god grund kendt som "Adriaterhavets Nice". Spektakulære yachts vugger ved kajen i de mange marinaer, hvor der er gode muligheder for at slå sig ned på en café eller restaurant og betragte livet ved vandet.

Havet her er meget klart og fantastisk til svømning. Og for dem der nyder at vandre en tur strækker Lungo Mare sig 12 kilometer fra Preluka til Lovran. En rigtig flot kystvandretur.

Seværdigheder

Risnjak nationalparken

Denne skov- og bjergrige nationalpark, der ligger tæt på byen Rijeka, er opkaldt efter lossen, som lever her. I dette område kan du opleve et væld af dyrearter og en rig flora. Blandt de dyr, som holder til her er: den brun bjørn, los, vild kat, rådyr, hjorte og ørne. Skovens storhed, det særlige karstlandskab, kilderne og de smukke udsigter tiltrækker bjergbestigere og andre naturelskere.

Fankopans borg

Fankopans slot - Frankopanerne var en af de vigtigste familier i kroatisk historie, både politisk og kulturelt. I middelalderen opførte de mange borge til beskyttelse af byen. En af disse kan du besøge på den sydvestlige kyst af øen Krk, der er en af de ældste byer ved Adriaterhavet i Kroatien. 

Bašcanska ploca

Bašcanska ploca - der er det første kroatiske dokument skrevet på glagolitisk (det ældste slaviske alfabet), hvor også kongen Zvonimir nævnes. Det betragtes som det oprindelige kroatiske sprog. Dokument blev fundet i 1851 i kirken Saint Lucy i Jurandvor.

Nationalparken Plitvicesøerne

Nationalparken Plitvicesøerne er sandsynligvis den mest kendte kroatiske nationalpark. Den er på UNESCOs verdensarvsliste takket være sin enestående naturlige skønhed i form af 16 større og et par mindre søer samt mange vandfald, der forbinder disse. Nationalpark Plitvice er desuden rig på grotter, kilder og har en rig vegetation og dyreliv.

Nationalparken Paklenica og Nord Velebit

Nationalparken Paklenica og Nord Velebit udgør måske den mest attraktive del af Velebit bjergkæden. Velebit har nogle af de højeste bjergtoppe i Kroatien. I denne relativt lille del finder vi smukke huler samt attraktive steder som Anica Kuka. Nord Velebit er den yngste nationalpark i Kroatien (1999). Området blev udpeget som en nationalpark på grund af sine karst-fænomener (hvor kalkstensunderlaget når op til overfladen), enestående biologisk mangfoldighed og udsøgt smukke natur på et relativt lille område. Indtil nu er der opdaget mere end 150 huler, hvoraf den mest berømte er Luke's hule (Lukina jama), som blev opdaget i 1992.

Kvarner festival

Kvarner Festival har siden 2008 tiltrukket en række berømte klassiske musikere fra hele verden og opnået international anerkendelse som en af de begivenheder i den europæiske kulturkalender, man bør opleve.

De mange øer

Her er masser af småøer som Rab og Cres, der indbyder til eventyr og gode muligheder for at dyrke vandsport og snorkle. De fleste hoteller ligger på smukke promenader og har alle en vidunderlig havudsigt.

Rab kan meget vel gå hen og blive det næste ferie-hotspot i Kroatien, da den har en stemning lidt som i Dubrovnik - men bare meget mindre overfyldt. Om sommeren er der adskillige sejlregattaer, modeshows og andre kulturelle arrangementer.Hvad er et hideaway?

Er du livsnyder? Er en seng ikke bare for at have noget praktisk at sove i, når du er på ferie? Så kan et hideaway ved Kvarner være noget for dig. Ligesom resten af udvalget, som du finder hos Escapeaway, så er samtlige hoteller, villaer og ferielejligheder nøje udvalgt – et hideaway er blot særligt og ekstra nænsomt håndplukket.

Udover at et hideaway ofte er et charmerende og mindre hotel, der er meget værdsat af sine (stam)gæster, så adskiller det sig også fra andre gode steder ved, at det har sin egen 'personlighed'. F.eks. at det er familiedrevet, eller at beliggenheden er helt i særklasse – det kan også være noget helt tredje, fjerde eller femte – f.eks. et boutique hotel. Ikke to hideaways er ens, men de har det til fælles, at de har noget unikt at tilbyde.

Bestil et Hideaways-hotel for sig selv eller book en pakkerejse inkl. fly til attraktive priser online her på siden, hvor du samtidig får trygheden i form af rejsegaranti og pakkerejselov. Varmt velkommen!

Rejser til Kroatien

Læs mere om Kroatien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Kroatien her

Hideaways ved Kvarner

 • Gæstebedømmelser 9,4
  Opatija
  3 hoteller
  Smukke Opatija er et af Kroatiens ældste rejsemål, hvis idylliske beliggenhed og behagelige klima allerede i 1800-tallet tiltrak det østrig-ungarske aristokrati. Rejser du i dag til Opatija, fornemmer du, at byen stadig har et strøg af mondænitet over sig.
 • Krk
  En perlerække af strande, charmerende kystbyer og ikke mindst et solrigt middelhavsklima gør Kroatiens største ø, Krk, til et af de mest attraktive rejsemål i Kvarnerbugten. På denne idylliske ø kan du både nyde afslappende strandliv, tage på ... sightseeing og ikke mindst opleve det ægte kroatiske køkken. Læs mere
 • Den kroatiske ø Losinj er det perfekte rejsemål, hvis du trænger til at slappe af og genfinde roen. Her venter der dig charmerende bugter med gode strande og høje fyrreskove, der kan give lidt skygge på de varmeste sommerdage.
 • Lovran er med sin beliggenhed på den nordlige del af Istriens østkyst lidt af et smørhul, hvor du bor i idylliske omgivelser ved det azurblå hav med både halvøens og Kvarnerbugtens mange attraktioner inden for din rækkevidde.
 • Novi Vinodolski er en af Kvarnerbugtens små charmerende kystbyer, som indbyder til en afslappende ferie ved det lune Adriaterhav. Her har du et godt udvalg af både strande og spændende udflugtsmål inden for din rækkevidde.