Rejser til Kraljevica

Kroatien rummer stadig masser af uspolerede steder, hvor du kan opleve det ægte lokalliv. Et eksempel på dette er Kraljevica, hvor du både kan nyde det lune, krystalklare Adriaterhav og en charmerende, gammel by. Book din rejse til Kraljevica med Escapeaway i dag!

Kraljevica ligger i Kvarnerbugten, der i ferieøjemed er en af Kroatiens bedst bevarede hemmeligheder. Men selvom området måske nok er et mindre kendt rejsemål end nærliggende Istrien og Dalmatien, har det faktisk mindst lige så meget at byde på for dig, som udover skønne badestrande med krystalklart vand ønsker at opleve det ægte Kroatien. Kraljevica er således en Kvarnerbugtens typiske små, hyggelige havnebyer, hvor du ikke kun møder andre turister, men også den imødekommende og varme lokalbefolkning.

Badeferie i autentiske omgivelser

Med sin placering lige ved indsejlingen til den lille Bakar-bugt omkring 20 kilometer syd for Rijeka er Kraljevica et godt udgangspunkt for en ferie med både afslappende strandliv ved det turkisblå hav, aktive oplevelser i baglandets storslåede naturområder og ikke mindst masser af lokalkolorit i de omkringliggende byer. Lejer du en bil, kan du for eksempel anbefales også at udforske det bjergrige bagland. Der er gode motorveje, hvis du vil hurtigt omkring, men du bør også nogle gange begive dig ud på din mindre veje for at opleve stemningen i de små landsbyer væk fra alfarvej og ikke mindst for at kunne holde ind og bare nyde udsigterne over de skovdækkede bjerge ned mod det blå hav.

Selve Kraljevica er blandt rejsende især kendt for sin smukke promenade samt de to middelalderslotte og kirken, der om sommeren ofte bruges som kulisse ved forskellige kulturelle arrangementer. Disse gamle bygninger vidner om, at du på din rejse til Kraljevica vil møde en by med dybe historiske rødder. Byen nævnes således allerede ved sit nuværende navn i skriftlige kilder fra det 13. århundrede, og byens skibsværft er formentlig en af de ældste ved Adriaterhavet.

Meget af opleve i Kvarnerbugten

I dag er det dog naturligvis ikke kun de imponerende historiske monumenter, som gør Kraljevica til et interessant rejsemål. Holder du ferie i dette hjørne af Kroatien er du omgivet af masser af uspoleret skønhed i form af små badestrande og ikke mindst nogle af Kroatiens mest idylliske øer. Det er således ikke ret langt fra Kraljevica, at du kan køre over broen til øen Krk. Du kan sagtens sætte en dag eller to af til bare at udforske denne nærliggende og meget smukke ø, der er på størrelse med Bornholm.

Ligeledes har du talrige spændende byer og naturområder på fastlandet indenfor din rækkevidde, når du bor i Kraljevica. Mod nordvest ligger for eksempel elegante Opatja, der ofte kaldes det kroatiske Cannes, og mod sydøst stemningsfulde Senj, der er er en af de ældste byer omkring den nordlige del af Adriaterhavet. Sidst, men ikke mindst, har du blot omkring en halv times kørsel ind til Rijeka, Kroatiens tredjestørste by. Trænger du til lidt afveksling fra landsbystemningen i Kraljevica, som har under 3.000 indbyggere, er nærliggende Rijeka et oplagt udflugtsmål. Mange rejsende passerer blot denne by på vejen mod Kroatiens mere kendte rejsemål, hvilket faktisk er lidt en skam, da den har meget at byde på. Rijeka har for eksempel et rigt kulturliv med farverige festivaller i løbet af året.

Bestil en billig rejse online til Kraljevica

Den billigste rejse til Kraljevica og for den sags skyld til andre rejsemål i Kroatien finder du online. Escapeaway er er online rejsebureau som er specialist i rejser til Kraljevica hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse. Vil du selv arrangere transporten til Kroatien kan du naturligvis blot booke dit hotel igennem os, men vil du have den billigste pris og fyld tryghed anbefaler vi en pakkerejse inkl. fly, hotel og evt. en lejebil eller transfer. Bestiller du rejsen til Kraljevica som en pakke er du dækket af pakkerejseloven og rejsegaranti.

>> Læs også om rejser til Krk
>> Læs mere om hoteller i Kroatien

Rejser til Kroatien

Læs mere om Kroatien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Kroatien her

Hoteller i Kraljevica