Rejser til Opatija

Den smukke ferieby Opatija Riviera, som ligger ud mod Kvarner-bugten på den adriatiske kyst, var engang det foretrukne feriemål blandt de østrig-ungarske og italienske aristokrati, der kom hertil for at nyde det klare blå vand, de lange strande og subtropiske grønne områder. I dag er Opatija et moderne resort med en række fine butikker, butikker, caféer og et kasino. For de aktive giver de smukke Ucka-bakker perfekte forhold for bjergvandring.

Uanset om det er forretning eller fornøjelse, afslapning eller aktivter, daglige eventyr eller natteliv, du søger, finder du det i Opatija, hvor der findes et bredt udvalg af indkvartering af høj kvalitet.

Ved første øjekast

Det vestligste Kroatien er kendt for den smukke region Istrien - herunder dens berømte halvø - og Kvarnerøerne. Her ved Adriaterhavets strålende blå vand finder du fantastiske landskaber, der indbyder til eventyr med idylliske strande og frodige skove på talrige ø, der bare venter på at blive udforsket.

Og så er der byerne på den populære halvø - disse levende samfund er omgivet af skøn natur, så du får det bedste fra begge verdener. 

Lokale transportmuligheder

Pula er det primære trafikknudepunkt for Istrien, så hvis du ikke kører selv, er det meget sandsynligt, at du ender her på et tidspunkt. Byens centralstation er ekstremt godt forbundet og med forbindelser til alt fra centrale istriske byer som Motovun og Zminj til nærliggende italienske byer, herunder Venedig og Trieste. Nabolandet Slovenien er også inden for rækkevidde med tog, og hvis du ønsker at udforske Kvarner-øerne, vil du sandsynligvis ende med at tag en hurtigfærge fra Pula.

Spise og drikke

Istriens køkken er først og fremmest kendetegnet ved en stor mangfoldighed, så du i en typisk restaurant kan forvente at finde pasta, gnocchi, risotto, polenta og alle andre type retter på menuen. Friske grøntsager værdsættes højt i hele Kroatien - Istriens peberfrugt er kendt internationalt - og der kan naturligvis fås friske fisk nær kysten. Scampi og tunge er blandt favoritterne, og du bør prøve begge, hvis du er på ferie på Kvarnerøerne. Men hvis du virkelig går op i de kulinariske oplevelser, bør du besøge Istrien, når det er trøffelsæson i slutningen af september. Folk rejser hertil langvejsfra for at smage dem.

Vil du have noget at drikke til dit kroatiske måltid, kan det anbefales at prøve vinen. Istrien er fyldt med vinmarker, hvor der dyrkes en bred vifte af druer, herunder hvid malvasia, rød teran og muscat. Kalavojna, der ligger på østkysten, er det mest kendte vinområde, så hold øje med det navn. Ellers er der god mulighed for at nyde søde drinks som grappa og rakija. Begge findes i adskillige udgaver, så du kan prøve dig frem og finde den helt rette. 

Natteliv

Det meste natteliv findes i Pula, det kulturelle centrum i Istrien. Nordøst for centrum finder du natklubberne - en taxa vil være nødvendig, hvis du ankommer via togstationen eller med bus fra en anden by. Særligt om sommeren er det værd at besøge den eneste strandbar og restaurant Ambrela, som er kendt for at inviterer de bedste DJs til at pumpe house, hip hop og techno-rytmer ud i natten, mens festglade gæster danse natten væk med udsigt over den stenede strand. 

Shopping

Byerne på Istrien har mange spændende butikker. I Porec, Pazin og Pula er der for eksempel nok til at tilfredsstille selv den mest krævende shopper. Det gælder også, hvis du er på udkig efter hjemmelavet håndværk og delikatesser, der er perfekte til at tage hjem som souvenir eller gave. Hold især udkig efter trøfler - Istrien er kendt for disse - samt Malvazija og Teran-vine.

De større Kvarner-øer som Krk og Cres byder på shoppingmuligheder, der minder om det man finder i Pula. Det er en oplevelse at vandre rundt i de snørklede gamle bydele i Punat eller Dobrinj, for at finde skjulte skatte, mens du undervejs tager pauser for at forkæle dig selv med hjemmelavede traditionelle kroatiske madretter. Markederne her er meget alsidige takket være Kroatiens mange nabolande. Faktisk er det ikke unormalt har høre kroatisk, italiensk, tysk og engelsk her.

Aktiv ferie 

Der er masser at tage sig til i ferien i Istrien og på Kvarnerøerne - faktisk så meget, at det største problem ofte vil være, hvor man skal begynde. Du kan starte med kysten, som har strande, der både er vilde og smukke. Der er flest af disse på halvøen, omend du ikke skal forvente af finde den sandede udgave. Men synet af klippevæggene, der står stejlt op fra havet, er temmelig imponerende i sig selv. Vandsport er et populært tidsfordriv på strande, og du behøver sjældent bevæge dig langt før du støder på en windsurfingskole.

Væk fra kysten har naturen også masser at byde på til vandring og cykling. Uden for Pula og de andre byer, rejser de store bjerge sig mod himlen og kan udforskes på kryds og tværs af både nemme og udfordrende ruter.

Begivenheder

Istrien er vært for mange kulturarrangementer i løbet af året, som tiltrækker en bred vifte af besøgende. Foodies vil uden tvivl tiltrækkes af Truffle Days festival, der finder sted i Motovun og Buzet området. Tilsvarende er Motovun Film Festival oplagt for filmkendere, der vil kombinere de kulturelle oplevelser med Kroatiens øvrige tilbud. Kommer du i juni, kan du deltage i Days of Cherries Festival, hvor de smukke røde kirsebær plukkes i Lovran og Opatija. Der er kort sagt næsten altid noget interessant i begivenhedskalenderen, når du holder ferie i Istrien og på Kvarnerøerne.

Rejser til Kroatien

Læs mere om Kroatien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Kroatien her

Hoteller i Opatija

Populære hoteller i Opatija

Kroatien, Kvarner, Opatija
9,9
Fabelagtigt
293 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 39 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Kroatien, Kvarner, Opatija
9,4
Fabelagtigt
3893 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 39 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Kroatien, Kvarner, Opatija
9,4
Fabelagtigt
394 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 39 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant

Hvad siger gæsterne i Opatija?

9,5
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 8 anmeldelser