Rejser til Kaštel Lukšic

Kaštel Lukšic er én af de syv landsbyer, som tilsammen udgør Kastela, og ifølge kendere den smukkeste. Byen, som ligger mellem Trogir og Split, opstod i det slutningen af det 15. århundrede omkring slottet Vitturi. Det ligger her stadig lige ved indsejlingen til den lille havn og tager flot imod besøgende, som ankommer fra vandsiden.

Kaštel Lukšic er den midterste af de syv Kaštel'er. Landsbyen er kendt for sin botaniske have, der ligger lige ved siden af det smukke slot. Det er dog ikke for at studere samlingen af træer og andre planter fra middelhavsregionen, at de fleste rejser til Kaštel Lukšic. På den kilometerlange kyst langs de syv landsbyer finder du således en sand perlerække af indbydende badestrande. Småstensstranden lige ved Kaštel Lukšic er ideel til at nyde en afslappende dag under solen kun afbrudt af badeture i det glasklare vand. Du skal dog ikke bevæge dig ret langt ud af kysten mod øst eller vest for at finde lige så attraktive strande.

Strande på stribe

Nede langs den smalle kystvejen ligger også adskillige hyggelige restauranter med udendørsservering, hvor maden kan nydes sammen med udsigten over det glitrende hav. Det inkluderer familievenlige pizzariaer og traditionelle konoba'er med dalmatiske specialiteter på menuen. Her kan du naturligvis også smage en af de vine, som dyrkes i området. Der er også flere supermarkeder i Kaštel Lukšic, så du behøver ikke forlade byen for at handle ind i løbet af ferien. Rammes du af shopping-lyst på rejsen til Kaštel Lukšic, kan det dog anbefales at tage en tur ind til Split, Kroatiens næststørste by, hvor der både er store indkøbscentre og spændende småbutikker. Her finder du også det natteliv, som der ikke er meget af i Kaštel Lukšic.

Takket være den centrale beliggenhed med både Split og Trogir inden for kort afstand, er der masser af mulighed for at tage på sightseeing. Begge disse nabobyer er på UNESCO's verdensarvsliste takket være deres rige kulturhistorie. Er det derimod naturoplevelser, som du prioriterer på rejsen? Så kan det anbefales at tage en tur ind i baglandet til den smukke Krka Nationalpark eller længere ned ad kysten til Omis. Denne charmerende kystby ligger ved udmundingen af en flod, hvor du kan tage på riverrafting. En sjov oplevelse for hele familien.

Velkommen til Kaštel Lukšic med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Kroatien hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse. Hos os kan du rejse i nøjagtig det antal dage, du ønsker. Vil du opleve flere dele af Dalmatien, kan du også let booke flere forskellige hoteller til en rundrejse.

Rejser til Kroatien

Læs mere om Kroatien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Kroatien her

Hoteller i Kaštel Lukšic