Rejser til Maldiverne

Maldiverne er nok det nærmeste, man kommer på den perfekte badeferie. Billederne af kridhvide strande og krystalklart vand lyver ikke, og under overfladen på det turkisblå hav venter dig en lige så eventyrlig verden i form af flotte koraller og farverige fisk.

De maldiviske strande anses med god grund for at være blandt de allerbedste i verden og er den primære grund til, at folk fra hele verden rejser til det lille ø-rige ude i det store Indiske Ocean. Her kan du nemt bruge hele ferien på at slappe af i det bløde, lette sand, der på Maldiverne faktisk bestå af bittesmå rester af koraller og skaller. Vil du ikke nøjes med at slikke sol eller ligge med en god bog i skyggen af en palme, er de fleste aktivitetsmuligheder på Maldiverne i sagens natur knyttet til det lune hav.

Maldiverne udgøres af 26 atoller spredt i en nord-sydlig retning med i alt 1190 øer, hvoraf dog kun 200 er beboede og 97 er "ferieøer". Maldiverne er Asiens mindste land både i størrelse og indbygger antal (knap 300.000), og med en gennemsnitlig højde over havet på kun 1,5 meter er det også et af verdens absolut lavest beliggende lande. Fiskeri har traditionelt været og er stadig en af hovedindtægtskilderne på Maldiverne, men i nyere tid er turisme også blevet en af landets vigtigste indtægtskilder.

Velkommen til Maldiverne med Escapeaway, vi er specialister i rejser hvor du bor på nøje udvalgte hoteller.

Hvordan bestiller jeg en rejse til Maldiverne

Vi tilbyder ikke at du kan bestille rejser til Maldiverne online, men derimod fremsender vi meget gerne et skræddersyet tilbud på din rejse. At rejserne til Maldiverne modsat de fleste andre rejsemål i programmet kun ikke kan bookes online skyldes bla. at du skal bestille en transfer fra lufthavnen i Malè til dit hotel, enten med båd eller vandflyver. Vær opmærksom på at prisen transfer på Maldiverne er ganske høj. 

Kontakt os for et skræddersyet tilbud på en pakkerejse inkl. fly, hotel og transport fra lufthavnen. 

Hvornår er det bedst at rejse til Maldiverne?

En ferie i Maldiverne handler først og fremmest om ren afslapning i uovertrufne omgivelser. Maldiverne har et tropisk klima med temperaturer omkring 30oC hele året, og selvom der således ikke er noget dårligt tidspunkt at rejse til Maldiverne, er der dog større risiko for regn og blæst maj til november. Mange rejser til Maldiverne for at nye det fantastiske dyreliv der udspiller sig under havets overflade på koralrevene, og dykningen er fremragende året rundt.

Et ægte bountyparadis for vandhunde

Sigtbarheden i vandet ved Maldiverne er helt i top, og der findes over 3000 forskellige koralrev. På revene findes over tusind fiske- og andre dyrearter, som man på et dyk kommer helt tæt på. Man vil møde alt fra små farvestrålende fisk til store rokker og hajer. Der er masser af udfordringer for både øvede dykkere og begyndere, ligeledes kan man også blot ved at snorkle inden for revet på lavt vand opleve rigtigt meget af dyrelivet. 

Dykning er langt fra den eneste aktivitet knyttet til vandet i Maldiverne. Der er mulighed for at prøve kræfter med f.eks. vindsurfing, parasailing, kajakker, kitesurfing og jetski.

Dykning og snorkling

Maldivernes atoller, som er koralrev, ligger så langt fra nærmeste nærmeste fastland, at havet er meget klart, hvilket sammen med det rige dyreliv har gjort ø-riget til et af de bedste steder i verden at dykke og snorkle. Denne del af Det Indiske Ocean rummer over 1.100 forskellige fiskearter og andet dyreliv. Straks du dykke under overfladen, mødes du derfor af napoleonsfisk, papegøjefisk, klovnfisk og stimer af andre små, farverige tropefisk. Derudover har du gode muligheder for at se barracudaer, havskildpadde, aftrækkerfisk, djælverokker, moræner, rev-hajer (oftest de hvidtippede), delfiner og sågar den største fisk af dem alle, den fredlige hvalhaj, som lever af plankton, småfisk samt små blæksprutter.

Selv hvis du ikke vil udnytte de fantastiske muligheder for at dykke, kan du sagtens få masser af uforglemmelige oplevelser i vandet. Faktisk behøver du eller dine børn ofte bare gå ud til knæene eller sidde på en af bådebroerne for at se et mylder af flotte fisk. Med lidt brød i hånden vil de vrimle om dig! Ligeledes er Maldiverne et af de steder, hvor en snorkel og et par svømmefødder for alvor kommer til sin ret. Inde på det lave rev tæt ved stranden er der måske nok ikke de største fisk, men børnene (og du selv) kan få mange timer (husk rigelig med solcreme og/eller en svømme-t-shirt) til at gå med at udforske livet her. Det kan være en god idé at medbringe sit eget snorkeludstyr, hvis du ikke vil skulle leje på stedet. 

Uanset om det er med snorkel eller dykkerflaske, er det at se revets mange store og små beboere i deres naturlige miljø en naturoplevelse, du vil huske resten af livet. Det er lidt som at svømme rundt i et kæmpe akvarium fyldt med overraskelser, hvor der til sidst kan gå sport i at se, hvem der først spotter en kamufleret blæksprutte eller en sky muræne, når den forsigtigt stikker hovedet ud fra sit hul.

De fleste resorts på Maldiverne tilbyder dykker- og snorklingsture (mod betaling), som kan være en chance for at opleve områder, du ikke ville kunne opleve på egen hånd. Man kan dykke året rundt ved Maldiverne, men i forbindelse med sydvest-monsunen kan der være en del vind, regn og bølger. Perioden fra januar til april anses normalt for den bedste til dykning, da havet er mest roligt og sigtbarheden bedst.

Surfing og sejlads

Der er ingen tvivl om, at hovedattraktionen er strandene og det fantastiske liv på koralrevene. Der er dog særligt de senere år også flere og flere, som benytter en ferie på Maldiverne til at surfe eller sejle i smukke omgivelser. Mange af de populære resorts udlejer således forskellige former for surf-udstyr eller både. Man bør naturligvis ikke begive sig for langt ud på det åbne ocean, men en fredelig tur i kajak eller på paddleboard rundt om øen eller i en beskyttende lagune er en stor fornøjelse for hele familien. Flere steder tilbydes der undervisning for nybegyndere. 

Vil du lidt længere omkring tilbyder nogle af ferieøernes vandsportscentrene leje af mini-katamaraner - enten med en instruktør eller på egen hånd, hvis du er erfaren sejler.

Big Game fiskeri

Det er ikke tilladt at fiske i lagunerne, men mange resorts tilbyder såkaldte Big Game-fiskerture i moderne speedbåde. Her får du for eksempel muligt for at komme ud og fiske på på de ydre, stejle rev eller i kanalerne mellem øerne. Bådene er også udstyret til ture helt uden for atollerne ud på det dybe vand, hvor du blandt andet kan fiske efter den hurtige Bugstribet bonnit (også kendt som skipjack-tun) og den særprægede Sejlfisk. Har du heldet med dig, kan turen sluttes af med en barbecue på stranden, hvor dagens fangst tilberedes.

Besøg flere øer på din ferie

Der arrangeres ekskursioner til nogle af de beboede øer, hvor man får mulighed for at møde den lokale befolkning, besøge fiskemarkeder og købe lokalt håndværk. Da kun et mindretal af Maldivernes mange øer er beboede, er der også mulighed for at tilbringe dagen på sin helt egen øde ø, hvor man evt. kan nyde sin friskfangede fisk.

Romatik på Maldiverne

Maldiverne er perfekt til en luksuriøs badeferie med familien eller en oplevelsesrig dykkerferie. Derudover er ø-riget dog også et meget yndet mål for romantiske parferier. Der er således resorts og hoteller, der har specialiseret sig i at tilbyde de perfekte omgivelser for par, hvad enten det er unge nyforelskede på bryllupsrejse, eller mere modne par som ønsker sig en eksklusiv ferie med kvalitetstid sammen i idylliske omgivels