Hideaways og boutique-hoteller i Maldiverne

Hideaways er vores tilbud til dig, der er kræsen og godt kan lide, at der er kælet for detaljerne, uden at det behøver at være luksus. Et Hideaways-hotel i Maldiverne lever op til en række skrappe krav fra os, fx. et begrænset antal værelser, ekstra god beliggenhed og frem for alt masser af atmosfære og charme. Book et hideaway eller et boutique-hotel i Maldiverne når ferien skal have et ekstra krydderi.

Maldiverne udgøres af 26 atoller spredt i en nord-sydlig retning med i alt 1190 øer, hvoraf dog kun 200 er beboede og 97 er "ferieøer". Maldiverne er Asiens mindste land både i størrelse og indbygger antal (kanp 300.000), og med en gennemsnitlig højde over havet på kun 1,5 meter er det også et af verdens absolut lavest beliggende lande. Fiskeri har traditionelt været og er stadig en af hovedindtægtskilderne på Maldiverne, men i nyere tid er turisme også blevet en af landets vigtigste indtægtskilder.

Ferie på Maldiverne

En ferie i Maldiverne handler først og fremmest om ren afslapning i uovertrufne omgivelser. Maldiverne har et tropisk klima med temperaturer omkring 30oC hele året, og selvom der således ikke er noget dårligt tidspunkt at rejse til Maldiverne, er der dog større risiko for regn og blæst maj til november. Mange rejser til Maldiverne for at nye det fantastiske dyreliv der udspiller sig under havets overflade på koralrevene, og dykningen er fremragende året rundt.

Dykning 

Sigtbarheden i vandet ved Maldiverne er helt i top, og der findes over 3000 forskellige koralrev. På revene findes over tusind fiske- og andre dyrearter, som man på et dyk kommer helt tæt på. Man vil møde alt fra små farvestrålende fisk til store rokker og hajer. Der er masser af udfordringer for både øvede dykkere og begyndere, ligeledes kan man også blot ved at snorkle indenfor revet på lavt vand opleve rigtigt meget af dyrelivet.

Anden vandsport

Dykning er langt fra den eneste aktivitet knyttet til vandet i Maldiverne. Der er mulighed for at prøve kræfter med f.eks. vindsurfing, parasailing, kajakker, kitesurfing og jetski.

Ø-besøg

Der arrangeres ekskursioner til nogle af de beboede øer, hvor man får mulighed for at møde den lokale befolkning, besøge fiskemarkeder og købe lokalt håndværk. Da kun et mindretal af Maldivernes mange øer er beboede, er der også mulighed for at tilbringe dagen på sin helt egen øde ø, hvor man evt. kan nyde sin friskfangede fisk.

Turistinformation

Få rejsedestinationer sælger sig selv så godt som Maldiverne, men skulle du have brug for flere informationer om at holde ferie på Maldiverne, kan du med fordel besøge Maldivernes turistbureaus officielle hjemmeside. På deres hjemmeside finder du information om Maldiverne som nation, og præsentationer af øriget i lyd og billeder. Turistbureauet har også nogle praktiske oplysninger, som kan være gode at sætte sig ind i inden rejsen til Maldiverne.

Seværdigheder og oplevelser

Utheemu

Utheemu er en ø i det nordlige Maldiverne, som er berømt for at være fødestedet for Sultan Mohamed Thakurufaanu, der sammen med sine brødre og sine mænd kæmpede imod portugiserne, da de fra 1558 til 1573 besatte Maldiverne.

På øen ligger Utheemu Ganduvaru, der er det træpalads, hvor sultan Mohamed Thakurufaanu boede og voksede op. Paladset er særdeles velbevaret og giver derfor et enestående indblik i, hvordan ø-rigets religiøse og politiske aristokrati levede for mere end 450 år siden.

Foruden Mohamed Thakurufaanu stammede også sultanerne Muhammed Imaduddin I (1632 til 1648 e.Kr.), Ibrahim Iskandar I (1648 til 1687 e.Kr.), Kuda Muhammad (1687 til 1691 e.Kr.) og Mohammed Moheyeddin (1691 til 1692 e.Kr.) alle fra denne ø. Sultanerne fra Utheemu regerede også Maldiverne fra 1573 til 1632 e.Kr., men de lovlige (omend ikke anerkendte) konger for øerne i denne periode var de kristne konger, der var gået i eksil i Goa i Indien.

Maldivernes Nationale Museum

Maldivernes Nationale Museum, beliggende i Sultan-parken i Malé, blev åbnet på Maldivernes nationaldag som det første nationale museum i landet den 11. november 1952 med henblik på at bevare landets historie og indgyde patriotisme blandt landets indbyggere.

Museet har tidligere rummet en stor samling af historiske genstande, der blandt andet inkluderede stenobjekter og kongelige antikviteter fra den buddhistiske æra og fra de islamiske sultaners regeringstid.

I dag er det dog en betydeligt reduceret samling, der møder nuseets gæster, hvilket skyldes, at næsten alle museets præ-islamiske artefakter, der kunne dateres tilbage til før det 12. århundrede, blev ødelagt under et islamistisk angreb i februar 2012. Ved den lejlighed oplyste museumsdirektøren Ali Waheed, at næsten alle ikke-islamiske artefakter var reduceret til pulver og at museet fra da af intet havde at fremvise fra landets præ-islamiske historie. 

Blandt de mange unikke beskadigede objekter var en 46 centimer høj koral-statue af Buddha, samt forskellige kalkstens- og koral-statuer.

Thoondu-stranden

Maldiverne har mange fantastiske strande, men Thoondu-stranden, beliggende nord for Fuvahmulah, er én af de smukkeste af dem og også én af de mest populære. Hundredvis af besøgende strandgæster valfarter hertil hver dag for at bade, slappe af i solen ognyde udsigten ud over det smukke hav. Stranden blev erklæret et beskyttet natur-område af regeringen på Maldiverne den 12. juni 2012. 

Stranden er også kendt for et årligt genkommende natur-fænomen, der kaldes Bissaaveli. Naturfænomenet Bissaaveli dannes, når en del af sandstranden flytter væk fra kysten mod kanten af revet og derved skaber en lagune, der er omgivet af sand på den ene side og kysten af øen på den anden side.

Denne spektakulære natur-begivenhed tiltrækker ikke bare mange nysgerrige turister, men også en stor del af lokalbefolkningen, der hvert år ynder at betragte det fra stranden eller at svømme i den lagune, der formes, når lagunen er lukket fra alle sider og skaber en naturlig lavvandet swimmingpool. Bissaaveli er et fænomen, der kun forekommer i Fuvahmulah, så hvis du er på de kanter og på det rette tidspunkt, bør du ikke gå glip af det.Hvad er et hideaway?

Er du livsnyder? Er en seng ikke bare for at have noget praktisk at sove i, når du er på ferie? Så kan et hideaway i Maldiverne være noget for dig. Ligesom resten af udvalget, som du finder hos Escapeaway, så er samtlige hoteller, villaer og ferielejligheder nøje udvalgt – et hideaway er blot særligt og ekstra nænsomt håndplukket.

Udover at et hideaway ofte er et charmerende og mindre hotel, der er meget værdsat af sine (stam)gæster, så adskiller det sig også fra andre gode steder ved, at det har sin egen 'personlighed'. F.eks. at det er familiedrevet, eller at beliggenheden er helt i særklasse – det kan også være noget helt tredje, fjerde eller femte – f.eks. et boutique hotel. Ikke to hideaways er ens, men de har det til fælles, at de har noget unikt at tilbyde.

Bestil et Hideaways-hotel for sig selv eller book en pakkerejse inkl. fly til attraktive priser online her på siden, hvor du samtidig får trygheden i form af rejsegaranti og pakkerejselov. Varmt velkommen!

Rejser til Maldiverne

Læs mere om Maldiverne og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Maldiverne her

Hideaways i Maldiverne