Rejser til Malta

Isoleret ude midt i Middelhavet ligger en lille perle af en ø, som tilbyder et dejligt klima, overkommelige priser og masser at opleve. Escapeaway tilbyder rejser til Malta med valgfri rejselængde og fleksible rejsedatoer.

 

Rejsemål på Malta

 • Golden Bay
  1 hotel
  Maltas næstlængste strand, Golden Bay, er perfekt til en afslappende badeferie for både familier, par og enlige rejsende. Når du ikke slænger dig i det bløde sand eller bader i det krystalklare vand, er der desuden masser af spændende udflugtsmål ... inden for kort køreafstand. Læs mere
 • Gozo
  6 hoteller
  Øen Gozo har en flere tusinde år gammel kulturhistorie og er et vidunderligt sted at gå på stranden, snorkle, dykke og tilbringe afslappede aftener med et glas vin i hånden, til tonerne af klassisk musik fra barok-kirkerne.
 • Gæstebedømmelser 7,0
  Mellieha Bay
  4 hoteller
  Mellieha Bay er berømt for sin lange, smukke sandstrand, og en ferie her skaber glæde hos både familier og par. Byen og området har mange seværdigheder og klimæt er, som på resten af Malta, skønt hele året.
 • Qawra
  4 hoteller
  Tilbagelænede og fredfyldte Qawra har en fantastisk beliggenhed på Maltas nordkyst, og her kan du både holde romantisk parferie og familieferie.
 • Sliema
  1 hotel
  Kun Marsamxett-havnen adskiller Sliema fra Maltas kultur- og historiefyldte hovedstad Valletta. I Sliema er der også seværdigheder, men først og fremmest er middelhavsøens største by kendt for sit rige udvalg af restauranter, fortovscafeer, ... barer og butikker. Læs mere
 • St. Julians
  4 hoteller
  I St. Julians er der aldrig langt til nærmeste restaurant, ligesom du har livligt natteliv inden for kort rækkevidde. Du kan nemt bruge det meste af dagen med ren afslapning på stranden, men tag også gerne den korte tur ind til middelalderbyen Valletta.

Populært på Malta

Malta, Gozo
 • Nærmeste lufthavn: 43 km
 • Nærmeste strand: ca. 8.5 km
 • Pool
Malta, Golden Bay
 • Nærmeste lufthavn: 19 km
 • Nærmeste strand: ca. 250 m
 • Pool
Malta, Gozo
 • Nærmeste lufthavn: 40 km
 • Nærmeste strand: ca. 4 km
 • Pool

Information og fakta

Malta har masser af attraktioner, der passer til enhver type ferie. Oplev det maltesiske natteliv i øens travle byer og resorter, såsom St. Julian's og Sliema. Hvis du interesserer dig for historie, vil du elske at besøge middelalderbyen Mdina, den imponerende by mod nord, hvis historie går 4.000 år tilbage i tiden. Og intet besøg på Malta er komplet uden en tur til hovedstaden Valletta. Gå langs med voldene og kig ud fra havnen, hvor berømte slag engang blev udkæmpet på vandet. 

 • Sprog: Malta har to officielle sprog: Engelsk og maltesisk
 • Valuta: På Malta betaler du med Euro. 
 • Lokal tidszone: Malta har samme tidszone som Danmark.
 • Lokale skatter og afgifter: Du skal nu betale miljøafgift, som du kan betale der, hvor du bor under din ferie. Børn under 18 år betaler ikke afgiften.
 • Fly til Malta: Malta har en international lufthavn, som ligger ca. 8 km. syd for hovedstaden Valletta. 
 • Flytid fra Danmark: Ca. 3 timer. 

Vejr og klima

Hvis du først og fremmest vil sole dig på stranden, er det klogest at besøge Malta i højsæsonen i juli og august. På det tidspunkt af året kan du nyde temperaturer på ca. 35 grader, og lange timer med fantastisk solskin. Hvis du ønsker en ferie med fuld fokus på ro og afslapning, kan det i høj grad anbefales at rejse til Malta forår eller efterår, når resorterne er mere stille og vejret er varmt nok til, at du stadig kan nyde udelivet i fulde drag. Temperaturen om vinteren er ca. 16 grader, så tager du til Middelhavsøen i denne periode, vil du have perfekte forhold til at udforske ældgamle seværdigheder og landsbyer. 

Strande

Den skønne Mellieha Bay kan fremvise øens længste stykke sandstrand, og vandet er så lavt, at den passer til selv de yngste feriegæster. Mellieha Bay er et valg helt i top, hvis du vil på familieferie på Malta. Men øen har meget andet end Mellieha at byde på. Når du skal vælge det resort, du vil bo på i 2017 eller 2018, så kan du med fordel kigge på hele øen, for Malta gemmer på juveler overalt. Så bestil din ferie på Malta, og glæd dig til en dejlig oplevelse. 

For at nævne et par andre lækre strande på Malta: St. George's Bay i Paceville er den sandstrand, der ligger tættest på resortet St. Julian's, og stranden har blåt flag og mange faciliteter. Paradise Bay er en afslappet mulighed mod nord på Malta, og Ramla Bay på Gozo er et utroligt smukt stykke rødbrunt sand, der møder det krystalklare hav. 

På søvnige, lille Comino skiller den berømte Blå Lagune sig ud for sit fantastiske vand, men du kan også geare ned på den kønne strand i Santa Maria Bay. Hvis du har lyst til at prøve noget lidt anderledes, så dyp dig i nogle af de spændende kalkstens-pools langt fra masseturismen. En af dem - St. Peter's Pool - finder du på den dejlige halvø Delimara. 

De populære resorter Sliema og Bugibba har klippestrande, som er idelle til at springe i det lune Middelhav fra, og begge kommer du nemt til fra Qawra. 

Lækker Middelhavskost 

Når du holder ferie på Malta, kan du regne med, at du kommer til at spise godt. På populære resorter som Sliema og St. Julian's finder du en utrolig rigdom af restauranter, som serverer forskellige former for velkendt, europæisk mad.

Summende travle Bugibba har en lang promenade med mange barer og restauranter, hvor atmosfæren er afslappet. Mellieha har en rigtig cafékultur i de snævre gader, hvor du fint kan sidde og slappe af og nyde de lune aftenener med hele familien. I alle større resortbyer vil du finde en god blanding af maltesiske specialiteter og mere internationale retter. 

Hvis du kunne tænke dig en autentisk madoplevelse på Malta, så tag en slentretur langs med St. Julian's kystlinje, hvor du kan smage på fantastiske, friske fisk og skaldyr i historiske bygninger fra 1800-tallet eller ude på solrige terrasser. Victoria på Gozo er hovedbyen og der finder du et rigt udvalg af lokale specialiteter såsom kaninstuvning. Nede ved havet i Qawra er der også et meget stort udvalg af restauranter, hvor du kan sætte tænderne i friske fisk og skaldyr. 

Et aktivt natteliv på klippeøen

Alle de større resorter på Malta har underholdning i aftentimerne, men Paceville i St. Julian's er epicentret i øens natteliv. Nætter på St. Julian's inkluderer casinoer og cocktailbarer, ligesom du kan more dig på irske pubber og natklubber. Her kan du danse og lade dig underholde til de lyse timer. Den glitrende fine marina er hjertet af aktiviteterne, som den ligger der omgivet af et stort udvalg af livlige natklubber. Valletta byder, som det sig hør og bør for en hovedstad, på en del storslåede lokationer, hvor du kan nyde en cocktail eller to. 

De livlige resorter Bugibba og Qawra er hjemsted for mange travle pubber og klubber. Fra Qawra, med sit livlige bycentrum, kan du nemt nå de andre resorter på kysten. Med et aktivt, men afslappet natteliv er det populære resort Sliema et valg i topklasse, hvis du vil have en mere stille aften med familien eller din partner. Hvis du foretrækker endnu mere ro og intimitet, så søg mod elegante Mellieha Bay og hyggelige Mellieha by, der omgiver den. Her finder du romantiske restauranter og rolige barer, hvor du kan nippe til en cocktail. Malta er en ø, der byder på megen variation, og der er ingen tvivl om, at du vil finde noget, der passer til netop dig!

Hvis det skal være lidt anderledes, så tag en tur til Gozo. Her er det meste af nattelivet centreret omkring det nordlige resort Marsalforn, og det er virkelig et sted, du bør tjekke ud, hvis du vil nyde cocktails og en summende, varm atmosfære med restauranter, der serverer din mad i fri luft. De lokale holder meget af området - og det vil du med stor sandsynlighed også! 

Aktiv ferie 

Malta er en fantastisk destination at rejse til, også, hvis du vil have gang i adrenalinen. Øen har mange attraktioner og aktivitetsmuligheder, både ved kysten og inde i landet. I Maltas centrale, bjergrige områder kan du bl.a. klatre på klipper, vandre, cykle på mountain bike, ride eller køre på firhjulet motorcykel i det ujævne terræn. Ved kysterne kan du sejle, snorkle, stå på jetski og dyrke parasejlads. Det lune Middelhav er blandt de klareste have i verden, hvilket er med til at gøre Malta (og især Gozo) til et perfekt sted at dykke. Her er et stort udvalg af spændende steder under havoverfladen, der inviterer til at blive udforsket. 

Lokaliseret mellem hovedøen Malta og lille Gozo ligger miniput-øen Comino, som er et beskyttet fuglereservat, der kan prale med nok en af verdens mindste ø-populationer: TRE mennesker! Øen er også stedet, hvor du finder den magisk betagende, Blå Lagune, som egner sig ideelt til sightseeing og dykning. 

Sjove ting, du kan kaste dig over på Malta sammen med hele familien inkluderer cruise-ture og safarier med jeep, eller du kan leje en bananbåd eller sofabåd i Mellieha Bay eller Bugibba. Uanset, hvad du er til, er Malta stedet, hvor du kan få så meget action eller ro, som du lyster.