Rejser til Attard

Attard ligger lige midt på middelhavsøen Malta ved vejen mellem Valletta og Mdina. Sammen med Lija og Balzan udgør Attard de såkaldte "Tre landsbyer". Som besøgende er det ikke altid nemt at afgøre, hvor hver by begynder og ender. Men Attard er den største af de tre.

Da Johanniterordenen, også kendt som malteserridderne, sad på herredømmet over Malta, var Attard og dens naboer ikke blot øens geografisk centrum. Det var også her mange af de mest indflydelsesrige personer lige fra stormestre og guvernører til forskellige ambassadører valgte at slå sig ned. Derfor kan du se imponerende palæer fra den tid i området.

Seværdigheder i Attard

Et af de mest kendte eksempler på de flotte boliger, som i tidens løb er blevet bygget i Attard, er det storslåede San Anton Palace. Palæet blev bygget mellem 1623 og 1636 som residens for stormester Antoine de Paule. Siden 1974 har det været den maltesiske præsidents officielle hjem og er derfor ikke normalt åbent for offentligheden. Du kan dog gå en tur i den flotte, omkringliggende have. Et andet grønt område, Ta’ Qali National Park, som du bestemt bør opleve på en rejse til Attard, ligger i modsatte ende af byen. I parken, der tidligere var en flyveplads, er der picnic-områder, legepladser og ofte markeder eller koncerter.

Det var ligeledes i 1600-tallet at Attard fik et andet af sine iøjefaldende vartegn; Wignacourt akvædukten. Denne akvædukt blev, som navnet antyder, bygget på befaling af stormester Wignacourt og blev brugt til at føre vand fra Rabat til Valletta. I dag kan du stadig se en flot sektion af den oprindeligt næsten 16 kilometer lange akvædukt i Attard.

På en rejse til Attard kan det varmt anbefales at brug god tid på at se byens egne seværdigheder. Derudover er det dog især den centrale beliggenhed, som er den store fordel ved at have sin base her. Der er for eksempel kun et par kilometer mod vest til Mdina, én af Europas bedst bevarede middelalderbyer og Maltas tidligere hovedstad. Øens nuværende hovedstad, Valletta, med dens rige kulturliv og seværdigheder ligger desuden kun 11 kilometer øst for Attard.

Book din rejse til Attard nu

Escapeaway er specialister i rejser til Malta, hvor du bor på håndplukkede hoteller eller i ferieboliger. I søgemaskinen her på siden kan du se alle de steder, vi nøje har udvalgt i Attard. Du kan med fordel samtidig booke flybilletten til øens internationale lufthavn. Hos os kan du frit søge efter forbindelser fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamborg. Vil du have mest muligt ud af din rejse til Attard, anbefaler vi, at du supplerer med en lejebil. Det hele får du så som en samlet pakkerejse, som naturligvis er dækket af rejsegaranti.

Rejser til Malta

Læs mere om Malta og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Malta her

Hoteller i Attard