Rejser til Birgu

Birgu er en af de ældste byer på Malta. Byen der officielt hedder Vittoriosa, ligger ude på en lille halvø i den sydlige del af Grand Harbour med udsigt til Maltas smukke hovedstad, Valletta. Book en rejse til Birgu med Escapeaway i dag!

På grund af den strategisk gode beliggenhed har Birgu længe været ombejlet, og i tidens løb har skiftevis fønikere, grækere, romere, arabere, normannere og aragonere sat deres præg på byen. Da tempelridderne ankom til Malta i 1530 gjorde de Birgu til øens hovedstad.

I dag er det dog ikke den militært fordelagtige beliggenhed, der gør Birgu til et attraktivt rejsemål. Af "De Tre Byer", som også inkluderer Cospicua og Senglea, er Birgu den mest interessante, når det gælder historiske seværdigheder. Det er ikke helt uden grund, at mange beskriver Birgu som en mini-udgave af Valletta eller Mdina.

Trods byens forholdsvis beskedne størrelse kan du således nemt bruge en hel dag eller mere på blot at udforske de historiske seværdigheder efterladt af Johanniterorden på Birgu såsom St. Laurentius Kirken og Fort St. Angelo. Sammenlignet med nabobyerne slap Birgu således forholdsvist nådigt gennem de tyske bombardamenter under 2. verdenskrig.

Rejser du til Birgu på Malta, vil du dog uden tvivl også ende med blot at slentre lidt rundt på må og få i de hyggelige, smalle gader og stræder. Her vil du opdage, at der gemmer sig stemningsfulde vinbarer, små elegante restauranter, ligesom den fornyelig fornyet havnefront har bragt nyt liv til Birgu.

Trods nærheden til hovedstaden, Maltas mest populære attraktion, kan du også opleve autentisk hverdagsliv i Birgu, som har omkring 3000 faste indbyggere. Flere gange i løbet af året kan du for eksempel være heldig at opleve befolkningen fejre lokale højtider, såsom påsken eller Laurentius-festen i august. Læg også gerne vejen forbi tirsdagsmarkedet uden for Couvre Porte for at opleve livet her.

Sejl over til Valletta

Du kan se over havnebassinet til Valletta fra Fort St. Angelo på Birgu, og det kan da også varmt anbefales at sætte god tid af til at besøge Maltas stemningsfulde og meget historierige hovedstad. Der er hyppige busforbindelser dertil fra Birgu, og det tager kun et kvarters tid. Der er dog også mulighed for at sejle over til Valletta - enten direkte eller med en traditionel, gondol-lignende turbåd, Dghajsa, som sejler en runde i Grand Harbour. Der er ligeledes mulighed for at blive sejlet over til Senglea eller Cospicua, de to andre byer, der sammen med Birgu udgør De Tre Byer.

Sådan booker du rejsen til Birgu på Malta

Vælg om du vil rejse til Birgu fra lufthavnen i København, Billund, Aarhus, Aalborg eller Hamburg - så finder vi de bedste priser på flybilletter til Maltas internationale lufthavn for dig - herfra er der kun 10 minutter i bil til Birgu. Vælg derefter et hotel i Birgu som passer dig, og vi sammensætter en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til en pris du ikke finder bedre andre steder. Tilføj billeje for ultimativ frihed og fleksibilitet på rejsen.

>> Læs alt om pakkerejser til Malta her
>> Læs også om rejser til Cypern

Rejser til Malta

Læs mere om Malta og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Malta her

Hoteller i Birgu