Rejser til Cospicua

Cospicua udgør sammen med Birgu og Senglea De Tre Byer. Det er tre stærkt befæstede byer, der ligger ved Grand Harbour lige over for Maltas hovedstad Valletta. De lokale kalder ofte Cospicua for Bormla, dens oprindelige maltesiske navn fra 1500-tallet blot var et lille fiskerleje. Cospicua er i dag med godt 5.000 indbyggere den største af De Tre Byer. Selv om mange gamle bygninger blev ødelagt ved bombardementer under Anden Verdenskrig, hvor tyskerne forsøgte at ramme skibsværfterne, har Cospicua stadig masser af middelalderstemning.

I praksis er det svært at se de præcise skillelinjer mellem Cospicua, Birgu og Senglea. De to sidstnævnte ligger dog ude på små halvøer, der stikker ud i havnebugten, mens Cospicua ligger inde på fastlandet omtrent midt mellem de to. Rejser du til Cospicua, kan du nemt udforske De Tre Byer til fods. Du har derudover naturligvis et godt udgangspunkt for at tage på sightseeing i Valletta, som kan nås med bus eller færge. Hovedstaden er udover sine berømte historiske monumenter kendt for at have et levende kulturliv.

Cospicua har fra starten mest været et boligområde, og der er også mest den karakter byen har i dag. Her er ikke samme udbredte turisme, som i for eksempel Sliema på modsatte side af hovedstaden. Vil du gerne opleve et mere autentisk hverdagsliv på Malta, men samtidig have alle de største attraktioner inden for kort afstand, kan Cospicua være det helt rigtige rejsemål.

Strande og andre udflugtsmål

Nærmeste strand, Rinella Bay, ligger et par kilometer mod nord. Er det en afslappende dag ved vandet, du ønsker, er Malta ikke større end du også sagtens kan hoppe på en bus eller i en lejebil for at prøve andre, større strande. Der er for eksempel kun omkring 20 kilometer til den populære Golden Bay på helt modsatte side af øen. Ligeledes har du rig mulighed for at bruge Cospicua, som udgangspunkt for udflugter til Maltas andre seværdigheder. Det kan for eksempel varmt anbefales at sætte det meste af en dag af til at besøge den gamle hovedstad Mdina, der ligger inde midt på øen. Vil du opleve de mindre turistede dele af øen, er det også værd at tage sydpå. Her finder du for eksempel nogle af de smukkeste kirker.

Når du vender hjem til Cospicua og De Tre Byer, er der et godt udvalg af restauranter at slutte dagen af på. Generelt er priserne lavere og stederne mindre turistede her. Har du lyst til en aften med mere aktivt natteliv, er det blot en kort sejltur eller taxitur væk.

Rejser til Malta

Læs mere om Malta og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Malta her

Hoteller i Cospicua