Ferielejligheder på Malta

Den skønne ferieø Malta er et mikrokosmos af europæiske, arabiske og afrikanske folkeslag, som over tid har bestyret denne unikke samling af småøer, langt ude i Middelhavet. Her er der aldrig langt til den næste historiske seværdighed, og med noget af det bedste ferievejr som kan opdrives i Europa, er ferielejligheder på Malta altid blandt de mest populære hos Escapeaway.

Er du på udkig efter en feriedestination i overkommelig afstand fra Danmark, hvor priserne er fornuftige og geografien overskuelig? Så er Malta helt sikkert et godt bud. Samlet er Malta og lillesøsteren Gozo ikke meget større end en mellemstor dansk ø, men trods den beskedne størrelse, emmer øgruppen af historie og fortællinger om forskellige folkeslag, som har hersket her gennem århundreder. Fra tiden som britisk kronkoloni og 2. Verdenskrigs belejring, til osmannere, arabere, italienere og grækere - alle har de sat deres tydelige spor rundt omkring på Malta.

Hos Escapeaway er vi eksperter i rejser til Malta, og vi har været danskernes foretrukne partner siden 1999 med det bedste udvalg af hoteller og ferielejligheder på denne unikke ø. Tag med os på en dejlig ferie på Malta - vi har udvalgt områdets bedste ferieboliger til dig, så du kan koncentrere dig om at holde fri og slappe af. Vælg selv om du blot vil booke indkvarteringen, eller om du vil booke en pakkerejse med fly inkluderet, fra København, Aalborg, Aarhus, Billund eller Hamburg.

Seværdigheder

De maltesiske øer er hjemsted for Hal Saflieni Hypogeum, et labyrintisk nekropolis, som er udnævnt som verdensarv af UNESCO. Det er en af de mest imponerende arkæologiske udgravninger i verden, og en stor oplevelse at besøge. Ggantija på Gozo er inkluderet i Hal Saflieni Hypogeum, og har status som verdens ældste, fritstående monumenter. 

Bølger af bosættere har efterladt deres spor på Malta gennem århundrederne, især i den perfekt bevarede hovedstad Valletta, som blev bygget af St. John's Riddere og stadig er omgivet med forsvarsmure. Fortbyen Mdina, som nu er næsten opslugt af Rabat, blev bygget af arabere og er den dag i dag en tillokkende tidslomme, som er fyldt med kønne paladser og dejlige torve. På Gozo er hovedstaden Victoria hjem for et kludetæppe af kulturer, og der er masser af tårne, forter og kapeller spredt ud over hele den lille ø. 

Malta er ligeledes vært for en serie livlige festivaler og begivenheder i årets løb. Nogle af de bedste highlights inkluderer Fyrværkeri-festivalen, som afholdes i slutningen af april måned, Jazz-festivalen, som holdes i Vallettas pittoreske Grand Harbour i juli, og Malta Arts Festival, som finder sted i slutningen af juni eller begyndelsen af juli og afholdes på forskellige steder hele øen rundt. 

Som den ligger der så smukt omgivet af det glitrende Middelhav til alle sider, er Malta selvfølgelig et sted, hvor du kan glæde dig til at koble af på skønne, gyldne strande. Resortområder som St. Julians og Sliema byder på et sofistikeret natteliv og afslappede caféer med udendørs betjening, og øens rige historie vil fascinere og inspirere dig. Rund din udforskning af Maltas seværdigheder af med et besøg i Den Blå Lagune, som ligger gemt ved den søvnige, lille ø Comino. Andre populære destinationer på Malta, især, hvis du rejser sammen med familien, inkluderer Bugibba og Melieha Bay. Kun en time fra lufthavnen ligger den travle by Qawra, som har et dejligt afslappet natteliv og en strand med et smukt, dramatisk udseende. 

Hovedstaden på Malta hedder Valletta, og det er en by, der bedst udforskes til fods, så du virkelig kan sætte pris på dens velbevarede og historiske seværdigheder såsom St. John's Co-Cathedral. Maltas blanding af kystline og kultur, plus et stort udvalg af fantastiske resorter, gør øen til en af top-destinationerne, når du vil på ferie ved Middelhavet. Du finder naturligvis et godt udvalg af ferielejligheder på Malta hos Escapeaway - fordelt på de mest populære destinationer.

Gozo, hvor du førhen kunne se Det Azurblå Vindue, har stadig en uspoleret kystlinje med grotter, og det er oplagt at tage en tur med båd rundt og udforske øens mysterier. Den historiske by Mdina er virkelig fortryllende - det er en uforglemmelig oplevelse af slentre rundt i dens snævre gader og stræder, hvor atmosfæren er rolig selv, når sommersæsonen er på sit højeste. Den udsigt, du kan beundre fra Mdinas mure er også helt fantastisk. 

Begivenheder

Hvis du vil se hele kalenderen med årets begivenheder på Malta, så besøg https://www.visitmalta.com/en/events 

Karneval: Februar er karnevaltid på Malta, og her kan du opleve fem dag med farverige parader, fantastiske kostumer og dans i gaderne. 

Påske: I påsken kan du se livlige processioner og nyde masser af god mad. 

Helgen-dagen: Hver by og landsby på øen har sin egen Helgen-dags-fest, som kaldes en 'festa' - endnu en god undskyldning for musik, dans og fyrværkeri. Disse fester holdes året rundt, men der er virkelig gang i dem fra den sidste uge af april, som skydes i gang med St. Publius-festa'en i Floriana.

>> Læs mere om ferieboliger på Malta her
>> Læs om fleksible pakkerejser til Malta her

>> Læs mere om ferielejlighed

Kort over Malta

Populære hoteller på Malta

Malta, Mellieha Bay
 • Nærmeste lufthavn: 21 km
 • Nærmeste strand: ca. 2 km
 • Pool
Malta, Gozo
 • Nærmeste lufthavn: 41 km
 • Nærmeste strand: ca. 3.5 km
 • Pool
Malta, Gozo
 • Nærmeste lufthavn: 34 km
 • Nærmeste strand: ca. 3.5 km
 • Pool

Sådan udvælger vi ferielejligheder på Malta for dig

Hos Escapeaway sætter vi en stor ære i at præsentere de bedste ferielejligheder på Malta for dig. Det er ganske enkelt vores job at sørge for kvaliteten - og dit job at tage ud og opleve. Vi har derfor skrappe krav til kvaliteten af opholdsstedet, og vi præsenterer kun ferieboliger som har gode anmeldelser. På den måde har vi løbende 'opsyn' med de enkelte hoteller og ferielejligheder, så vi sikrer at alt er i topklasse for dig og dine rejsefæller.

Vejr og klima

Hvis du først og fremmest vil sole dig på stranden, er det klogest at besøge Malta i højsæsonen i juli og august. På det tidspunkt af året kan du nyde temperaturer på ca. 35 grader, og lange timer med fantastisk solskin. Hvis du ønsker en ferie med fuld fokus på ro og afslapning, kan det i høj grad anbefales at rejse til Malta forår eller efterår, når resorterne er mere stille og vejret er varmt nok til, at du stadig kan nyde udelivet i fulde drag. Temperaturen om vinteren er ca. 16 grader, så tager du til Middelhavsøen i denne periode, vil du have perfekte forhold til at udforske ældgamle seværdigheder og landsbyer. 

Transport

De fleste besøgende ankommer til Maltas internationale lufthavn, som ligger 5km sydvest for Valetta. Der er regelmæssige flyafgange fra de vigtigste europæiske storbyer til Malta, og om sommeren ankommer også mange charterfly. Air Malta flyver desuden til Cairo, Dubai, Damaskus og Tunis. Der er regelmæssige busafgange fra lufthavnen til Valetta, men de fleste vælger at tage en taxa eller en shuttle-bus til de forskellige feriehoteller rundt omkring på øen.

Om sommeren er der færgeforbindelse mellem Malta og Sicilien/Genova, og det er en tur på mindst 3 timer. Det er nemt at leje en bil og køre rundt på øen. Der er også busser, men de stopper i hver eneste lille landsby, hvilket gør det en tidskrævende oplevelse. Der er regelmæssige færgeafgange cirka hvert 20. minut mellem Cirkewwa på Malta og Mgarr på Gozo.

Med fly til Malta fra Danmark

Malta har kun en international lufthavn, som ligger i Luqa, ca. 8 km. syd for hovedstaden Valletta. Du kan flyve direkte til Malta fra flere lufthavne i Danmark med charterfly og rutefly. Ofte finder du dog de billigste priser på din flyrejse hvis du har et stop undervejs. I flysøgemaskinen kan du søge flyafgange fra alle flyselskaber som f.x. Ryanair, Norwegian, SAS og Air Malta og sammenligne priser og tider. Benyt filteret til at finde netop den flyafgang som passer dine ønsker og behov.

Billeje eller lokal transfer

Information om billeje på Malta finder du i søgemaskinen når du bestiller en pakkerejse. Du kan leje bil i lufthavnen eller på de fleste rejsemål på øen. Det er også nemt og billigt at bestille en transfer på Malta tur og retur til dit hotel. Vælg selv om du ønsker en billig transfer med bus eller din egen private transport.

Lokal transport på Malta

Bus: Der er et godt netværk af busser på Malta og Gozo, som gør det nemt at komme rundt. 

Færge: Regelmæssige færger sejler mellem Malta, Gozo og Comino.

Bil: At leje en bil er en praktisk måde at komme rundt mellem de bedste steder på øen. VIGTIGT: Bemærk, at der på Malta er venstrekørsel ligesom i Storbritannien. 

Vandtaxa: Hop på en af de vandtaxaer, der sejler i Vallettas Grand Harbour, hvis du kunne tænke dig en sejltur i en traditionel, maltesis båd, som kaldes en dghajsa (udtales daj-sa).

 • Sprog: Malta har to officielle sprog: Engelsk og maltesisk
 • Valuta: På Malta betaler du med Euro. 
 • Lokal tidszone: Malta har samme tidszone som Danmark.
 • Lokale skatter og afgifter: Du skal nu betale miljøafgift, som du kan betale der, hvor du bor under din ferie. Børn under 18 år betaler ikke afgiften.
 • Fly til Malta: Malta har en international lufthavn, som ligger ca. 8 km. syd for hovedstaden Valletta. 
 • Flytid fra Danmark: Ca. 3 timer. 

>> Læs meget mere om ferie på Malta her