Rejser til Golden Bay

Golden Bay på Maltas nord-vestlige kyst er, som navnet antyder, berømt for sit gyldne sand. Her finder du både resorts, restauranter og et natteliv som er lidt mere i den mere eksklusive. Book din rejse til Golden Bay på Malta i dag!

Sandstranden i denne lille idylliske bugt, der ligger nær landbyen Manikata, er blot en af flere små strande i området. Golden Bay er dog den mest populære, da den er lidt større og har de bedste faciliteter, blandt disse et par restauranter. 

Golden Bay tiltrækker både familier og par, som her finder noget nær ideelle betingelser for at nyde en afslappende dag ved det klare vand. I sommermånederne bliver mange hængende til om aftenen for at nyde en barbeque på sandet med udsigt til den smukke solnedgang.

Velkommen til Malta med Escapeaway Rejser, vi er specialister i billige rejser til Golden Bay hvor du bor på nøje udvalgte hoteller eller ferielejligheder med gode anmeldelser. Bestil din rejse til Golden Bay som en samlet pakke inkl. hotelophold, flyrejse og transfer t/r fra lufthavnen eller en lejebil. Vil du hellere selv arrangere rejsen til Malta kan du naturligvis også blot booke dit hotel igennem Escapeaway.

>> Læs også om rejser til Mellieha Bay på Malta

Hoteller i Golden Bay

Information og fakta

Skal du på ferie på Malta og overvejer at rejse til Golden Bay, har vi her samlet en lille rejseguide med informationer og fakta om rejsemålet.

Som en af de få sandstrande på øen er det ikke overraskende, at Golden Bay på Malta kun overgås i popularitet og størrelse af Mellieha Bay. I sandklitterne, der omgiver stranden, findes flere plante og dyrearter, som ellers er sjældne på Malta. Bugten er da også en del af Il-Majjistral Nature and HistoryPark og udpeget til et Natura 2000 område.

Det er dog ikke kun de knap 140 meter med blødt sand, som gør den gyldne bugt i de landlige omgivelser til et godt feriemål.

Strande

Det Blå Flag, som vejrer over stranden, vidner om at den lever op til EU's krav til renhed, adgangsforhold og kvalitet af faciliteter. Hvis du rejser til Golden Bay og bor på hotel lige ved stranden, er det selvfølgelig nemt bare at hoppe i klip-klapperne, når du vil ned og have en dukkert. Bor du lidt længere væk, er det nemt at komme hertil med bil, da der er en parkeringsplads lige ovenfor stranden. Den kan dog godt være rift om de nærmeste parkeringspladser i højsæsonen. Man kan eventuelt  overveje at tage en af de talrige offentlige busser hertil.

Har du mindre børn med, kan det være en fordel at have badesko til dem, da der kan være småsten i vandkanten. Selvom havet er velegnet til badning og vandsport, skal du være opmærksom på de flag, der bruges til at indikere strømforholdene. Hvis der er stærk strøm, skal du blive inde på det lave vand. Stranden er bemandet med livreddere i sommermånederne.

Selvom du befinder dig ved en af øens bedste strande, kan du måske få løst til at prøve andre steder i løbet af ferien. I så fald er det oplagt at tage til nærliggende Ghajn Tuffieha Bay og Gnejna Bay, der ligger inden for få kilometers rækkevidde.

Aktiviteter

Du kan nemt få lang tid til at gå med en god bog i en liggestol, kun afbrudt af dukkerter i bugtens klare hav og ture op for at hente forfriskninger fra caféen. Synes du der skal ske lidt mere end det, er der talrige aktivitetsmuligheder, når du rejser til Golden Bay. Blandt disse er naturligvis forskellige former for vandsport. En mindre del af stranden tilhører det nærliggende hotel, som også står for udlejning af blandt andet paddleboards, jet ski, kayaker og både. Der er ligeledes mulighed for at dykke, paraglide efter en speedbåd, stå på vandski eller tage på guidede sejlture langs med kysten for at udforske flotte grotter. Husk snorkel! 

En af grundene til at netop Golden Bay er så populær, bortset fra den fine sandstrand, er de flotte udsigter fra de omkringliggende klipper. Gå for eksempel turen op på den sydlige klippe til Ghajn Tuffieha tårnet, der blev bygget af Malteserordenen i 1637. Herfra er der en flot udsigt over bugten. Du kan også udforske området til hest hvis du vil ridde i din ferie.

Udflugter

Når du holder ferie i Golden Bay, har du en række af Maltas mest interessante seværdigheder inden for din rækkevidde. Du kan starte med at tage en tur til den nærliggende landsby, Mellieha, hvor især kirken er et besøg værd. Den er ikke specielt stor, men er alligevel et smukt  bygningsværk. Området omkring kirken har en flot gårdsplads og en legeplads, hvor børn kan lege, mens forældrene kan købe kop kaffe og nyde udsigten ud over vandet. 

Det er ligeledes ved Mellieha nord for Golden Bay, at du kan besøge Popeye Village. Den blev bygget som kulisse til Disney-filmen Skipper Skræk 1980 med Robin Williams og er i dag forvandlet til en forlystelsespark for børnefamilier. Den er som regel et hit hos de mindre børn.

Er du historisk interesseret eller blot vild med stemningen i smalle gamle gader, bør du sætte tid af til at besøge i øens tidligere hovedstad, Mdina. Her byder den gamle bydel på masser af middelalderstemning og en chance for mærke historiens vingesus i et fantastiske bygningsværk, der var hovedsæde for korsridderne på øen. Den charmerende gamle bydel indbyder til afslappende slentreture, hvor det selv i højsæsonen ikke føles overrendt. Faktisk hersker her en bemærkelsesværdig ro, som det på skilte opfordres til at man respekterer.

Mad og drikke

Der ligger en restaurant helt nede ved stranden med mad til rimelige priser, hvis du helst vil blive nær vandet. Der ligger dog også en restaurant, Apple's Eye, lidt længere oppe, med en international menu.

Vejret og klima

Malta har behageligt middelhavsklima med tørre, varme somre og masser af solskinstimer, hvor temperaturen ofte når op over 30 grader. I vintermånederne er det en del køliger (omkring 15-17 grader), og det er her, at langt størstedelen af årets nedbør falder. 

Familiehoteller

Golden Bay er med sin dejlige strand, gode faciliteter og familievenlige atmosfære et godt valg, hvis du skal på ferie med børn. Rejser du til Golden Bay med små børn, vil meget tid nok gå med at bygge sandslotte. Men også større børn vil med de mange vandsportsaktiviteter og seværdigheder i nærområdet få en uforglemmelig ferie her. Sidst på dagen kan I snakke om dagens mange indtryk over et godt måltid på et af de lokale spisesteder eller eventuelt slutte jer til de lokale, som om sommeren ynder at lave barbeque på stranden. Det er et flot syn, når stranden hen mod solnedgangen lyses op af de mange små grille. Disse kan købes i større supermarkeder, hvor der også sælges marineret kød, lige klar til at smide på grillen. 

Rejser for par

De rolige, landlige omgivelser og stranden, der er en af Maltas bedste, tiltrækker mange par. Her kan I finde de helt rigtige betingelser for at slippe hverdagens stress og jag, så I blot kan koncentrere jer om at nyde hinandens selskab. Det gælder uanset om I foretrækker at dase på stranden dagen lang, eller vil bruge rejsen til Golden Bay på at holde en mere aktiv ferie med vandsport og spændende udflugter. Du kan finde mere inspiration om rejser for par / godt til voksne og se udvalgte hoteller i rejsetemaet.

Sådan booker du rejsen til Golden Bay med Escapeaway

Indtast dine ferieønsker i søgemaskinen og find nemt en fleksibel rejse til Golden Bay, som passer til dig og dine planer. Vælg mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger efter billige flybilletter fra alle flyselskaber og kombinerer med udvalgte hoteller i Golden Bay, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til nettets bedste pris.

>> Læs også om weekendrejser til Malta
>> Læs også om rejser til Cypern her

Rejser til Malta

Læs mere om Malta og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Malta her