Rejser til Gozo

Gozo er Maltas lillesøster og byder på et lidt roligere tempo end du finder på "moder-øen". Her finder du også nogle af de smukkeste sandstrande, et turkisblåt hav og dramatiske klipper. Book din rejse til Gozo med Escapeaway i dag!

Gozo ligger ud for Maltas nordøstkyst, lidt længere ude end den mindre ø Comino. Her bliver du mødt af tusinder af års kulturhistorie, rå, autentiske landskaber, der igennem tiderne er blevet formet af vinden og Middelhavet, samt vidunderlige strande og masser af fantastiske steder at dykke. Med andre ord er Gozo en fremragende mulighed, hvis du er på udkik efter en ferie med både sol, skønne omgivelser og oplevelser. 

Fordi Gozo og Malta har et dejligt klima året rundt, inklusive en temperatur midt i 20erne i oktober, er Gozo en fantastisk destination, hvis du vil på en solferie sent på sæsonen eller på efterårsferie i 2018. Noget andet, der gør Gozo meget tiltrækkende er, at øen er et meget afslappet sted at rejse til, og du kan nemt køre tværs over den i løbet af en enkelt dag. Den kan også traverseres på cykel, da den kun er ca. 13X6,5 km. Ca. samme størrelse som øen Manhattan i New York

Befolkningen på Gozo er meget venlig, og du vil opleve gæstfrihed og en stolthed over den særlige, gamle ø-kultur, som har rødder flere tusinde år tilbage i tiden. 

Velkommen til Gozo med Escapeaway, vi er specialister i rejser hvor du bor på nøje udvalgte hoteller eller ferielejligheder med de bedste anmeldelser. Vælg først om du vil rejse til Gozo fra lufthavnen i København, Billund, Aarhus, Aalborg eller Hamburg - så finder vores smarte søgemaskine de bedste priser på flybilletter for dig. Vælg derefter et hotel på Gozo med gode anmeldelser som passer dig, og vi sammensætter en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til en pris du ikke finder bedre andre steder.

Vær opmærksom på at når du rejser til Gozo skal du med færge fra Malta og derfor er det nødvendigt med en lejebil, som du nemt kan booke sammen med dit ophold. Du skal også sikre dig at du har god tid på returrejsen så du kan nå frem til lufthavnen på Malta rettidigt. Du kan også vælge en kombinationsrejse hvor du bor på flere hoteller, og det er oplagt at kombinere en rejse til Malta med et ophold på Gozo.

>> Læs om luksushoteller på Malta & Gozo

Hoteller i Gozo

Populære hoteller i Gozo

Malta, Gozo
9,0
Fabelagtigt
419 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 41 km
  • Nærmeste strand: ca. 3.5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Malta, Gozo, Nadur
9,2
Fabelagtigt
365 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 36 km
  • Nærmeste strand: ca. 4 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Malta, Gozo, Marsalforn
9,0
Fabelagtigt
859 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 43 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Internetadgang/Wi-Fi

Information og fakta

Skal du rejse på ferie til Gozo har jeg her samlet en lille rejseguide med fakta og informationer om destinationen. På bloggen finder du mere inspiration til din rejse, her skriver vi om erfaringer fra egne rejse til både Malta og Gozo. 

Seværdigheder på din ferie på Gozo

En rejse til Gozo er ensbetydende med mange muligheder for at udforske de maltesiske øers historie og unikke kultur. Der er mange historiske seværdigheder spredt ud over den lille ø, både i den livlige hovedstad og rundt omkring i bondelandet uden for byerne. Citadellet i Victoria, som er Gozos hovedstad, er fascinerende og vil introducere dig for en rigdom af arkitektoniske finesser og religiøse strukturerer. Selv om byen ikke er ligeså storslået eller betydningsfuld som de maltesiske øers hovedstad Valletta, og heller ikke har de samme kommercielle tilbud som Sliema på Malta, er charmen ikke til at komme udenom. 

Udenfor Victoria, i de små byer og landsbyer og midt i Gozos fantastiske natur, vil du finde endnu flere mindesmærker fra øens lange historie. Ingen af dem er dog så bemærkelsesværdige som Ggantija-templerne tæt ved Xaghra og den imponerende Ta' Pinu Basilica. 

Kun en kort sejltur fra Malta

Vil du en tur til Gozo, mens du holder ferie på Malta, så hop på en færge i Cirkewwa, tag den korte rejse udenom lille Comino og stå af på havnen i Mgarr. Gozos hovedstad hedder som før nævnt Victoria, men kendes lokalt under dens orginale navn Rabat. Her finder du det flotte citadel fra det 16. århundrede. Historikere mener, at citadellet og området omkring det har udgjort hjertet af aktiviteterne på Gozo siden førhistorisk tid. 

Selv om Gozo er lille og kun har omkring 40.000 indbyggere, er den hjemsted for 46 kirker, af hvilke mange er opført i barok-stil. Men på den smukke klippeø har du mulighed for at rejse endnu længere tilbage i tiden end til barokke: Ggantija et 5.500 år gammelt kompleks og en UNESCO-verdensarvs-seværdighed, som ligger i Xaghra. Man mener, at det er den 2. ældste menneskeskabte, religiøse struktur i verden. 

Udforsk de fantastiske dykkersteder ved Gozo og Comino

Men det hele er langt fra historie og ruiner fra oldtiden. Gozo er et af de bedste steder at dykke i Middelhavet. Ud for kysterne ved resorterne Marsalforn og Xlendi kan du kaste dig ud i krystalklare bølger, nyde masser af blødt sand og opdage en verden af fascinerende fisk og koraller under havets overflade.

Tag en hurtig tur med færgen til Comino og besøg den kendte Blå Lagune, som er et mystisk dykkersted, hvor vandet er meget klart. Du kan også opleve den med vilje sunkne P31 patrujlebåd, som nu er hjem for en stor rigdom af maritimt liv. 

Lækre sandstrande

På Gozo er det vigtigt, at du rammer en god balance på din ferie -  nemlig balancen mellem at udforske øens spændende historie og bare nyde tilværelsen og slappe af på de skønne strande. Øens mest attraktive strand ligger i bugten Ramla Bay. Her er langt fra overrendt, bagtæppet er autentisk og naturskønt og desuden er det her, du finder den berømte Calypso-grotte. Landsbyen Xaghra, hvor Ggantija-templerne ligger, skuer ned over Ramla Bay, som er en meget åben strækning med sand. Stedets maltesiske navn er Ramla il-Hamra, som bogstaveligt betyder "Stranden med Rødt Sand". 

Xlenddi byder på sin side på en småstensstrand, imponerende klipper og et udvalg af interessante grotter. Her finder du nogle af de bedste steder at snorkle på øen, og du kan let få et par gode timer til at gå med at udforske dybet. Xlendi Strand er også flankeret af en autentisk fiskerlandsby, hvor du kan nyde lokale delikatesser. Du kan nå Xlendi med bil via Munxar eller Fontana. 

Marsalforn er et af de mest populære resorter på Gozo. Om sommeren vrimler det med familier fra Gozo og Malta, som tilbringer weekenderne her. En lang promenade slanger sig rundt om bugten og skaber en fremragende ramme om mange dejlige gåture, en velsmagende bid mad eller ren og skær nydelse af udsigten over fiskerbådene, der vugger blidt op og ned på de krystalklare bølger. Marsalforn ligger mellem Xaghra og Zubbug.

Vejret på Gozo

Med sine varme somre og meget milde vintre, er Gozo det perfekte sted at tage på ferie året rundt. Det er et sted, hvor du virkelig mærker forskellen på det danske klima og det lokale, hvor somrene er langt varmere og vintrere betydeligt mildere end på vores breddegradder. 

Maden

Victoria er hovedbyen på Gozo, og derfor er det ikke så overraskende, at det er her, du finder den største variation inden for spisesteder. Restauranterne i byen er generelt autentiske, og egner sig til både en romantisk aften for to og en hyggelig aften med vennerne. Der er mange spisesteder at vælge imellem på Gozo generelt, og i flere af de andre byer er der en del restauranter med international mad. Med andre ord skal du nok finde noget, der falder i din smag, selv om du er på en lille ø.

Gozo er en ø med en lang historie, og gastronomien bærer præg af alle de kulturelle indflydelser, der har sat sit præg på den lille klippeø gennem århundrederne. Uanset, om du vælger en restaurant, der serverer arabisk mad, eller et spisested, der byder på moderne italiensk cuisine, er det en fornøjelse at spise og drikke på Gozo. Nogle af de bedste ting, du kan prøve, er de typiske specialiteter fra Middelhavsområdet, f.eks. traditionelle pastizzi (kager) efter Gozo-opskrift, en fåreost ved navn gbejniet eller den klassiske lækkerbisken brød med olivenolie. 

Når du befinder dig på øen, vil du lægge mærke till, at det meste af indlandet er landligt og urørt af menneskehånd. Det skyldes, at Gozo har nogle meget strikse, øko-venlige regulationer, som har til hensigt at bevare den unikke natur og det traditionelle lokalsamfund på øen. Hovedstaden Victoria er udviklet og bebygget lige nøjagtigt så meget, at feriegæsterne har, hvad de skal bruge, og alle restauranter i byen bruger en eller anden form for frisk, lokalt produceret ingrediens i deres mad - uanset, om det er en fast food-restaurant eller vi er oppe i gourmet-klassen. 

Natteliv på Gozo

Her er du ikke kommet på ferie til et sted, der er berømt for sit vilde natteliv. De aftener, du tilbringer på denne charmerende, maltesiske ø kommer til at bære præg af ro og hygge med et touch af noget sofistikeret. Forvent at høre klassisk musik komme rullende ud fra barok-kirkerne, og nyd et par glas vin på en hyggelig, brostensbelagt plads. Der er også en vis café-kultur langs med kystpromenaderne, hvor både lokale og feriegæster kommer for at slappe af og møde andre mennesker, mens de nyder havudsigten. Hvis du vil have en aften, hvor der sker lidt mere, er chancerne størst i Marsalforn, som er Gozos største resort. 

En ø som skabt til aktiv ferie

... hvis du ellers er glad for vand! For mens der ikke er så meget at vælge imellem hvad angår aktiviteter på landjorden, udover udforskning af de spændende historiske seværdigheder, er udvalget af muligheder på og i vandet i særklasse. De smukke strande på Gozo er perfekte steder at geare ned og dyrke en række forskellige former for vandsport. På nordkysten ligger Ramla Bay med en strand, der er populær pga. sit gyldne sand og klare vand, og her kan du med fordel tilbringe timevis med at udforske den mystiske verden under havet med snorkel og maske. Qala er stedet at tage til, hvis du vil dyrke vandbaserede sportsgrene som kajaksejlads eller kanosejlads, og til de lidt større børn og barnlige sjæle er der også pedalbåde og bananbåde.

Øens kystlinje har fantastiske klippeformationer og interessante steder som f.eks. 'Fungus Rock' er ekstremt populære blandt dykkere. Den Blå Lagune ved øen Comino, som ligger ca. halvvejs mellem Malta og Gozo, er berømt for sine hvide kyster og sit turkise vand, der gør den til et uimodståleligt sted for rejsende. 

Rejser til Malta

Læs mere om Malta og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Malta her

Andre links