Rejser til Gzira

Gzira betyder "ø" på maltesisk, som en henvisning til øen Manoel, der ligger i havnen umiddelbart ud for byen. Lige overfor Gzira på modsatte side af denne lille ø ligger Valletta, Maltas hovedstad grundlagt af Johanniterordenen i 1566. Samtidig kan du nemt gå ad den brede havnepromaden til Sliema for at udforske nabobyens rige natteliv.

Tæt på verdensarv

Rejser du til Gzira, befinder du dig med andre ord blot "et stenkast" fra en stribe af middelhavsøens største seværdigheder og attraktioner. I selve Gzira er der talrige gode spisesteder nede langs havnefronten, som har en naturlig tiltrækningskraft på de fleste, som rejser hertil. Før eller efter middagen kan du slentre en tur lang vandet for at beundre de oplyste bygninger på modsatte side og de mange både, som typisk ligger og vugger i havnen.

I de senere årtier har Gzira fået et mere moderne udtryk med flere nye, høje lejlighedsbygninger, men du er alligevel ikke i tvivl om, at du befinder dig i et område med dybe historiske rødder. Du kan for eksempel ikke rejse til Gzira uden at tage en tur ud på den lille ø Manoel, som har en spændende og til tider dramatisk historie. Der er bro over til øen, som i dag ubeboet. I 1600-tallet etablerede malteserridderne et karantænehospital her i et forsøg på at beskytte øen mod den sorte død og kolera. Senere byggede ridderordenen også et fæstningsanlæg på øen, Fort Manoel. Her havde den britiske flåde en base under Anden verdenskrig. Fra det velbevaret fort kan du se over til Valletta og flere af de seværdigheder, som har fået byen optaget på UNESCO's Verdensarvliste såsom Fort St. Elmo og Saint John's Co-Cathedral.

Bestil din rejse til Gzira her

Hos Escapeaway Rejser er vi specialister i at finde de hoteller og ferieboliger, som sikrer dig de bedste rammer om en uforglemmelig ferie. I Gzira har vi således også ud fra gæsteanmeldelser på blandt andet Tripadvisor håndplukket de bedste hoteller og samlet dem i vores søgemaskine, som du finder lige her på siden. I den kan du nemt finde det helt rigtige hotel til din rejse til Gzira på Malta og eventuelt med det samme booke dine flybilletter.

Køber du en pakkerejse med både hotel og fly (plus eventuel lejebil/transfer), er du dækket af rejsegaranti. Det står dig naturligvis også frit for blot at købe ferieopholdet gennem os og selv stå for transporten.

Rejser til Malta

Læs mere om Malta og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Malta her

Hoteller i Gzira