Luksusferie på Malta

Ude midt i Middelhavet finder man Malta, der pga. sin strategiske beliggenhed har været en ombejlet størrelse i århundreder, hvis ikke årtusinder. Senest var Malta en vigtig brik i spillet om Middelhavet under 2. Verdenskrig, og det har sat sig sine spor på denne dejlige ø, som på trods af sin klejne størrelse (halvt så stor som Bornholm), har en velvoksen indbyggerskare på lige over 475.000. Dertil kommer en stor andel turister, som kommer til Malta for at nyde de høje temperaturer (vi er næsten i Afrika) og de mange historiske seværdigheder. Hos Escapeaway er vi også vilde med Malta, og vi har fundet et lille udvalg af luksushoteller på øen, som kan give dig en god luksusferie for små penge.

Foruden hovedøen, som også har givet navn til staten, består Malta af de to øer Gozo og Comino, samt 4 mindre, ubeboede øer, som nærmest har karaktér af skær. Ganske kort udenfor øgruppen stiger vanddybden dramatisk, hvilket giver gode muligheder for bl.a. fiskeri, hvilket igen smitter af på det lokale køkken, som er en fusion mellem sydeuropæiske og nordafrikanske traditioner.

Hovedstaden Valletta er europas sydligste hovedstad, og et interessant rejsemål, hvor man kan se talrige spor efter de forskellige magter, som gennem tiderne har hersket over Malta. Her finder man bl.a. en imponerende bymur og en bygningsmasse, som bærer præg af det tidligere, britiske overherredømme på øerne. Selve byen har færre end 7.000 indbyggere, men rækken af forstæder er lang, og til sammen bliver det faktisk til et byområde med op mod 400.000 indbyggere.

Uafhængighed fra briterne blev opnået i 1964, men først i 1974 blev den egentlige repulik etableret, hvilket gør Malta til et af de yngre lande i EU, på trods af sin lange historie. Geografien på Malta er kuperet, men uden høje bjerge, idet det højeste punkt på Malta - Ta' Dmejrek - kun er ca. 253m højt., og øen er så lille, at der ikke engang findes egentlige vandløb på øen, med mindre det har regnet for nylig.

Luksushoteller som alle har råd til

Prisniveauet på Malta er ganske fornuftigt, og det er derfor også muligt at få sig en luksusferie uden at sprænge budgettet, især hvis man har mulighed for at rejse udenfor sæsonen. Rejs fx. i juni eller september for at undgå den værste varme og de dyreste flybilletter og hotelpriser. På trods af det beskedne indbyggertal finder man mange spændende luksushoteller på Malta, hvilket skyldes det varme og tørre klima, samt det faktum, at op mod 1,5 mio. turister hvert år besøger øen. Turisme er dermed den største industri på Malta, sammen med fiskeri og landbrug.

Sådan booker du en luksusrejse til Malta

Luksusrejser til Malta kan tage udgangspunkt i enten København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg lufthavn. Herfra kan du flyve enten direkte eller med en enkelt mellemlanding, til den internationale lufthavn på Malta, der ligger lidt udenfor hovedstaden Valetta. Da flyvningen foregår med rutefly, kan du indrette din luksusferie på Malta som du vil, uanset om du ønsker en kort ferie på 5 dage, eller vil være afsted i 16 dage. Vores søgemaskine søger de billigste flybilletter til dig, blandt alle flyselskaber, og sætter den sammen med håndplukkede luksushoteller på Malta, som vi har udvalgt og som vi besøger jævnligt for at sikre kvaliteten er i orden.

>> Læs også om luksushoteller på Cypern
>> Sådan får du en billige pakkerejse til Malta

>> Læs mere om luksusrejser

Kort over Malta