Rejser til Mdina

Når du går gennem byporten til Maltas tidligere hovedstad, er det som at træde flere hundrede år tilbage i tiden. Inde i de labyrintiske gader blandt de flotte palæer fornemmer du tydeligt, at dette engang øens magtcenter. Da korsridderne indtog Malta i 1500-tallet og opførte en ny hovedstad, Valletta, mistede Mdina ganske vist noget af sin status. Både før og efter korsridderne kom til øen satte skiftende folkeslag deres præg på denne smukke by, som i dag derfor er et af de mest interessante rejsemål på Malta.

Den stille by

Fønikerne slog sig ned her allerede i det 8. århundrede f.v.t. Siden kom romerne til, men det var araberne, der opførte de tykke fæstningsmure omkring Mdina og derved adskilte den fra det omkringliggende byområde, Rabat. Helt frem til korsriddernes ankomst i middelalderen var det primært i Mdina, at øens aristokrati holdt til, og Maltas biskop bor her stadig. Men efter byen mistede sin status som hovedstad, gik udviklingen lidt i stå. Derfor blev den kendt som 'Den stille by'. I dag har selve Mdnia kun omkring 300 faste indbyggere, men i Rabat lige på den anden side af de arabiske bymure, bor der dog 11.500 mennesker.

Mdina står som regel højt på listen over attraktioner der skal opleves for de fleste, som rejser til Malta. Men selvom der i løbet af dagen kommer mange besøgende for at udforske den kompakte bykerne, passer tilnavnet 'Den stille by' stadig. Ikke mindst fordi det meste af Mdina er forbeholdt fodgængere, er byen en fredfyldt oase. Kun byens faste indbyggere må køre bil her, men mange af gaderne er for smalle til andet end fodgængere og små hestevogne, Karozzin.

I rask trav tager det ikke mange minutter at gå på tværs af byen, men du kan sagtens bruge meget længere tid. Det er således en fryd blot at slentre lidt på må og få rundt i de labyrintiske gyder. Her har man en tydelig fornemmelse af, at meget lidt har ændret sig siden middelalderen. Hovedattraktionerne er barokkatedralen Skt. Paul, som blev bygget efter et stort jordskælv i 1693 ødelagde den tidligere katedral. Læg også vejen forbi det imponerende Palazzo Falson fra 1200-tallet, der i dag huser et historisk museum. Efter en tur rundt nede i gaderne kan det anbefales at nyde panoramaudsigten oppe fra de arabiske bymure. Udsigten over øens landskaber mod havet gør det klart, hvorfor det var netop her man i oldtiden valgte at anlægge en by.

Når byens museer og de spændende småbutikker lukker for dagen, lokker byens hyggelige restauranter. Når mørket sænker sig over byen, drager de fleste dagsturister videre. Det er en uforglemmelig oplevelse at gå rundt i de svagt oplyste gader på udkig efter den helt rigtige restaurant eller bistro.

Book en rejse til Mdina i dag

Velkommen til Malta med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Mdina, hvor du bor på nøje udvalgte hoteller udvalgt for deres gode gæsteanmeldelser. Hos os kan du selvfølgelig selv betemme rejsens længde. Ønsker du at kombinere flere hoteller på øen, er det også en mulighed.

Book din rejse til Mdina i søgemaskinen her på siden, hvor du samtidig kan finde en flybillet til øens internationale lufthavn. Du vælger selv om du vil rejse fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamborg. Fly og hotel får du så som en pakkerejse, der er dækket af Rejsegaranti. Det er ferie med ekstra tryghed.

Rejser til Malta

Læs mere om Malta og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Malta her

Hoteller i Mdina