Rejser til Senglea / L’Isla på Malta

Senglea er en af Maltas såkaldte "Tre byer," de tre befæstede byer i Grand Harbour ved Valetta. Oprindeligt var det i disse tre byer, Senglea, Vittoriosa og Cospicua, at den lokale befolkning kunne søge tilflugt, hvis øen kom under angreb. Det lykkedes da også Senglea at modstå den osmanniske invasion i 1565, hvilket gav byen tilnavnet "Civitas Invicta."

Mange som rejser til Malta, ser kun Senglea fra havnefronten i Valetta. Byen, der ofte også omtales som L’Isla (Øen), er dog et nærmere bekendtskab værd, ikke mindst på grund af byens fascinerende historie. Når du går rundt i de smalle gader omgivet af de charmerende, rustikke bygninger i Senglea, fornemmer du således tydeligt byens dybe rødder. Som så meget andet på Malta var det tempelridderne, der grundlagde Senglea i 1554 og siden befæstede byen. Især i  det 18. århundrede blomstrede byen op blandt andet på grund af det nærliggende skibsværft.

Den mindste af De tre byer

Ved starten af det 20. århundrede boede over 8000 mennesker i byen, som da var en af de tættest befolkede byer i Europa. De tyske bombardamenter under 2. verdenskrig gik dog særdeles hårdt ud over byen, men enkelte historiske kirker og andre monumenter overlevede dog. Er du historisk interesseret, kan det også anbefales besøge nabobyen Vittoriosa. Den var allerede en fungerende by, da tempelridderne kom til Malta.

Før 2. verdenskrig var Senglea centrum for Maltas elite, men efter ødelæggelserne flygtede mange i sikkerhed ud på landet eller i afsides byer. I dag bor der kun omkring 2800 i byen. De senere år har blandt andet opgraderingen af lystbådehavnen givet fornyet interesse for at bosætte sig her blandt udenlandske udstationerede og forretningsfolk.

Senglea, som er den mindste af De tre byer, ligger på en lille halvø, som strækker sig ud i det berømte havnebassin. Det er ikke svært at forstå, hvorfor denne beliggenhed betød, at byen i sin tid var så svær at indtage. I dag betyder placeringen lige overfor Valetta, at du på en rejse til Senglea får alletiders udgangspunkt for at udforske Valettas mange kulturelle og historiske attraktioner, hvis du ikke blot vil nøjes med at nyde den smukke udsigt fra Gardjola Gardens ved Senglea Point hen over vandet til Maltas gamle hovedstad.

Kultur

Trods den store befolkningsnedgang efter 2. verdenskrig, er der i dag masser af liv i  Senglea.  To gange årligt, i marts og september, afholdes for eksempel populære Regattaer (traditionelle kapsejladser) på vandet i Grand Harbour. Regattaen i september er samtidig startskuddet til den største byfest, hvor byen er overdådigt dekoreret og oplyses af hundredvis af lamper og spektakulært fyrværkeri. Inden for de seneste år er der desuden kommet endnu en populær begivenhed til i form af Senglea Martime Festival (maj / juni), som ligeledes er en fejring af den lokale kultur, historie og byens tætte forholdet til havet.

Spisesteder

Sin meget beskedne størrelse taget i betragtning er der et ganske fornuftigt udvalg af spisesteder i selve Senglea. De fleste af disse finder du på den østlige side af halvøen nede ved lystbådehavnen. Udvalget inkluderer både internationale restauranter, men naturligvis også steder, hvor du kan udforske det lokale køkken, som ikke overraskende er rigt på fiske- og skaldyrsretter.

Book rejser til Senglea med godt hotel

Med Escapeaway kan du rejse til Senglea fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte eller med en mellemlanding undervejs. Vi giver dig flybilletter med rutefly til nettets bedste priser, pakker det sammen med vores udvalgte hoteller i Senglea, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

>> Læs også om luksusferie på Malta her
>> Læs om billig ferie på Malta her

Rejser til Malta

Læs mere om Malta og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Malta her

Hoteller i Senglea