Rejser til Valletta

Valletta er Maltas hovedstad og verdensberømt for sin barokarkitektur og velbevarede bymure. I betragtning af det store udvalg af historiske attraktioner, er det velfortjent, at byen er optaget på UNESCO's verdensarvsliste. Book en billig rejse til Valletta med Escapeaway i dag!

Ønsker du dig en ferie på Malta med historie og kultur, vil Valletta bestemt ikke skuffe. Populære attraktioner inkluderer den fantastiske katedral og det underjordiske tempel Hypogeum. Dertil kommer hundredvis af andre spændende monumenter og historiske bygningsværker.

Malta er beviset på, at størrelse er ikke alt. Der er talrige gode grunde til at besøge den lille østat, hvor der er strande, havnebyer og arkæologiske steder nok til at holde dig beskæftiget i ugevis.

Det er dog ikke kun historieinteresserede, som vil nyde en rejse til Malta. Her er også mulighed for at opleve et fantastiske natteliv, idylliske strande og en kalender tætpakket med interessante kulturelle begivenheder. Efter at have været primært kendt for sine seværdigheder, er nattelivet på Malta på det seneste også blevet et trækplaster. Men for størstedelen af de besøgende er hovedattraktionen dog landets lange kyster og strande. Feriebyer som Qawra og Bugibba er perfekte til at nyde strandene og få lidt kulør på kroppen.

Klimaet på Malta er det karakteristiske middelhavsklima. Hvilket betyder, at det er ideelt til både vinterrejser og sommerferier. De maltesiske øer har således et behageligt solrigt klima med omkring 12 daglige solskinstimer om sommeren. Om vinteren kan du forvente omkring 5-6 timer kombineret med meget lidt regn.

Med nogle af de fineste historiske seværdigheder i Europa, kan du på de maltesiske øer udforske omkring 7000 års historie. Og selvom landet har en rig kulturarv, har det samtidig masser af moderne faciliteter og attraktioner, der gør en ferie her komfortabel og mindeværdig.

Valletta har ikke sandstrande, men til gengæld kan du solbade på klipperne mellem Sliema-færgen og Jews' Sally Port. Hvis du kun er tilfreds med en rigtig strand, kan du for eksempel tage til Mellieha. Det er Maltas største sandstrand, som kun er en halv times busstur væk. Det er også værd at huske på, at dette er en lille ø, så selv de fjerneste bugter er let tilgængelige.

>> Se også mere om luksusrejser til Malta

Hoteller i Valletta

Populære hoteller i Valletta

Malta, Valletta
9,4
Fabelagtigt
1666 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 8 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Malta, Valletta
9,5
Fabelagtigt
355 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 850 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Malta, Valletta
9,3
Fabelagtigt
417 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 8 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Internetadgang/Wi-Fi

Inspiration og fakta om Valletta

Man har ikke oplevet essensen af Malta uden at besøge hovedstaden. Valletta på øens østkyst er det det pulserende kulturelle og kommercielle hjerte af Malta, hvor det 21. århundrede smagfuldt har indtaget byen uden at ødelægge den rige historiske og kulturelle fortid.

Byen er på sin vis en moderne, hektisk by, men har samtidig en fredelig, tidsløs atmosfære. I netværket af smalle gader kan du finde nogle af Europas fineste kunstværker, kirker og paladser. På en tur rundt i Valletta vil du således finde en ny fascinerende historisk seværdighed om næsten hvert hjørne: statuer, springvand og våbenskjold højt oppe på murene. De smalle sidegader er desuden fulde af små hyggelige butikker og caféer, mens Vallettas hovedgader er tæt pakket med internationale mærkevarebutikker med modetøj, musik, smykker og meget mere.

Seværdigheder og historie

Der er mange muligheder for at få en uforglemmelig ferie i Valletta med seværdigheder og attraktioner, som er interessante for både par og familier. På de fleste lister over ting man absolut skal se i Valletta er St Johns Co-katedralen, Nationalmuseet for Arkæologi, Det nationale krigsmuseum, Stormesterens Palads, Nationalmuseet for Kunst, Malta postmuseum, Nedre og Øvre Barrakkahaver, Byporten, Triton Fontænen og Hastings Gardens. 

Betagende arkitektur med et væld af historie

Valletta er en havneby, hvis skyline og betagende arkitektur bedst ses fra havnen eller fra en båd ude i Grand Harbour - en god chance for at sikre sig et flot feriefoto. Inde på land venter der et væld af historiske og kulturelle attraktioner, hvilket er bemærkelsesværdigt i betragtning af, at byen kun dækker en kvadratkilometer. Det betyder samtidig, at alle attraktioner er let tilgængelige til fods. Der er også et bredt udvalg af indkøbsmuligheder, der kan udforskes på en tur gennem Vallettas charmerende bagggader. Byen har også en fantastisk cafékultur, og der er derfor god mulighed for at tage en pause fra sightseeingen på en af de mange fantastiske pladser med en drink i hånden og bare se livet gå forbi.

Verdensarvssted

Maltas hovedstad er måske nok Europas mindste, men den rummer utroligt meget. Her er spor af byens rige historie overalt med middelalderlig og barokarkitektur sammen med nogle fantastiske paladser, museer og kirker. De små, smalle gader er fyldte med charme, og her er desuden to havne, en af dem øens største.

Vejret

En af fordelene ved at bestille en rejse til Valletta er, at du nemt kan passe den ind i din kalender, fremfor at skulle tilpasse dig klimaet. Du kan vælge at holde ferie til Valletta om sommeren, hvor temperaturerne regelmæssigt bliver 30 grader eller komme senere, når det tynder ud i folkemængderne.

Mange vælger at rejse til Valletta i foråret, da vejret på dette tidspunkt som regel er yderst behageligt med masser af sol, men uden sommermånedernes hede. Så uanset om du vil tilbringe en uge på stranden med at slikke sol eller bare slippe lidt væk fra hverdagens stress og jag, kan du tage på ferie i Valletta, når som helst der passer dig!

Strande

Valletta er ikke kun for dem, der nyder en storbyferie. Der er vandpolo og en swimmingpool ned ved færgen, og hvis du tager færgen til Sliema, er stranden kun 8 km væk.

Eftersom Valletta ligger på en lille halvø, vil en ferie her i det hele taget altid på den ene eller anden måde involvere kysten, hvad enten det er i form af slentreture langs byens pittoreske havnefront, mens du nyder havbrisen, eller når du føler sandet mellem dine tæer i St. Paul's Bay, hjemsted for de populære feriebyer Qawra og Bugibba.

Der er således rig mulighed for at holde en rigtig badeferie på Malta, som kan bryste sig af nogle fantastisk smukke strande. Som for eksempel ved St Julian's, der er en badeby med gode spisesteder og et rigt natteliv, samt ikke mindst dejlige strande. Golden Bay har således en overflod af dem, og der er plads nok til alle.

Er dette ikke nok for dig, kan du altid hoppe på en båd for at besøge strandene på den nærliggende ø Gozo.

Mad og drikke

Medina-restauranten som ligger i gårdhaven i en af de ældste ejendomme i det middelalderlige Valletta (Mdina), bliver jævnligt fremhævet af kendte madanmeldere, ligesom Barracuda (som ligger ved vandet i en villa fra det 18. århundrede) i St. Julian's bestemt også bør stå højt på listen over steder at spise i løbet af ferien, hvis det er unikke kulinariske oplevelser, du søger. Der er gode chancer for at støde på kendisser som Orlando Bloom, Guy Ritchie, Arnold Schwarzenegger og Claudia Schiffer, der ofte spiser her, når de er på Malta. 

Restauranten Rubino er også velanset og tilbyder en blanding af maltesiske retter og traditionel middelhavsmad i beskedne rammer. På Trabuxu Bistro er væggene fyldt med samtidskunst, og den tilhørende vinbar kan også varmt anbefales. Hvis du går ud for at få en drink, kan steder som Django Jazz Bar, den Art Deco-inspireret Loop Bar, den tilbaglænet Maori bar og den hippe Gugar bar også anbefales.

Nattelivet

Kendere vil vide, at Vallettas havnefront, som ligger i skyggen af byens mure, er stedet, hvor man tilbringer aftenen i den maltesiske hovedstad. Her er pakhuse og facader blevet ombygget for at huse adskillige fashionable barer, restauranter og butikker samt et åbent, offentligt område, der vender ud mod havnen.

Aktiv ferie

Hvis du ønsker at få pulsen lidt i vejret, ville du ikke blive skuffet over mulighederne i dette hjørne af Malta.

Øerne Gozo og Comino er kendt blandt dykkere som nogle af de bedste steder i Europa at opleve det fantastiske dyreliv under bølgerne. Den blå lagune på Comino har faciliteter til alle niveauer af dykkere fra nybegyndere til erfarne.

Er du mere til tørre oplevelser, kan du udforske Gozo med terrængående køretøjer ved at tage på en jeep-tur eller eventuelt blive i selve Valetta, hvor Segway City Tours tilbyder en utraditionel måde at komme omkring på. 

Kultur

Holder du af smalle film, klassisk teater, performancekunst og billedkunst bør du besøge St James Cavalier Centre for Creativity, som har til huse i et en fæstning fra det 16. århundrede bygget ind i Vallettas bymur.

Kulturelt er et andet af byens højdepunkter Teatru Manoel, som har eksisteret siden 1700-tallet. Dette barokke vidunder hører til blandt Europas ældste teatre og er uden tvivl noget af det fineste, du finder i Valletta. Teateret som rummer et museum, en café og en restaurant byder på et væld af opsætninger til enhver tid, lige fra klassisk scenekunst og jazzensemble til rock- og folkemusikkoncerter og endda poesioplæsning for blot at nævne nogle få.

Selvom National Museum of Fine Arts vil appellere til mange feriegæster i Valletta, er det måske ikke alles kop te - særligt de unge vil måske hellere udforske noget fra populærkulturen. Så er det oplagt at benytte chancen for at besøge nogle af de steder, som det enormt populære tv-show, 'Game of Thrones' er optaget. Her kan du få chancen for se de gamle forter, parker og gader, der har dannet kulisse for Red Keep og King's Landing. 

Aktiviteter

Valletta havnefront
Vallettas havnefront er et af de steder, man kan bruge lang tid. Det skyldes ikke mindst den storslået udsigt over De Tre Byer, Vittoriosa, Senglea og Cospicua. 
Uanset om du kommer her om sommeren og tager på et havnecruise for at se de ikoniske og historiske bygninger, eller søger herned for at tilbring en hyggelig vinteraften på en af de mange karakterfyldte caféer og restauranter, er Vallettas havnefront uimodståelig. Udover muligheden for at tage en tur ud på vandet, er der også nogle fantastiske naturskønne haver at udforske. Og for de shoppelystne findes der her nede langs vandet talrige spændende butikker. 

Den gamle by Mdina
Maltas middelalderhovedstad, Mdina, er et af Europas bedste eksempler på en befæstet by. Gå her en tur ad de brostensbelagte gader forbi perfekt bevarede kirker og paladser, hvor man nemt føler sig hensat til et andet århundrede. Det er en let 20-minutters busstur fra Valletta - det kan anbefales at komme ved solnedgang, når det er køligt og roligt. Der er gode restauranter og caféer her, så du vil ikke få svært ved at finde et sted at spise.

Denne kompakte by bag mure er fuld af smalle passager. Omgivet af bygninger på begge vandre du gennem disse hyggelige gader og mærker historiens vingesus. Måske får du også øje på et par steder, der ser velkendte ud, især hvis du er fan af Game of Thrones. Det er da heller ikke svært at forstå, hvorfor man valgte Mdina til optagelserne af denne populære serie. I Mdina er 4000 års historie koncentreret på et lille område, der indbyder til eventyr til fods.

Dwejra Bay
Dette er et syn, du ikke må at gå glip af, når du besøger øen Gozo. Med masser af fantastiske vandreture er Dwejra Bay et vidunder udflugtsmål på en aktiv ferie. Det er nok det mest fotograferede sted på Malta, og det er ikke svært at se hvorfor. Bugten kan fotograferes nedfra såvel som ovenfra. En kort gåtur langs klipperne væk fra Dwejra Bay, finder du Fungus Island og smukke bjergformationer langs stien.

Byer i nærheden

Bugibba
Det er ikke uden grund, at Bugibba er den måske mest populære ferieby på Malta. Her kan du nyde varmen med fantastisk vejr året rundt og en stribe barer og restauranter. Dertil kommer en venlig, imødekommende lokalbefolkningen og de områdets seværdigheder. Den 150 meter lange Bugibba Perched er en Blå Flag-strand, hvorfra der er en fantastiske udsigt over St. Paul's Island. Når du er færdig med at solbade, kan du sænke dig ned i det klare middelhavsvand. Bugibba er også ideelt placeret i forhold til hovedstaden Valletta, som er europæiske kulturhovedstad i 2018. Turen tager kun 20 minutter, og det er bestemt det værd.

Qawra
I Qawra ligger luksuriøse hotelhøjhuse helt ned til strandpromenaden. Hele resortet strækker sig over to niveauer og omgiver den naturskønne St. Paul's Bay. Den stenede Blå Flag-strand er kendt for vandsport som dykning, jetski og vandski. Feriestedets promenade emmer af rustik charme, ikke mindst ved Qawra-tårnet fra det 16. århundrede. Selv om nattelivet her ikke er just er berømt, findes der hyggelige piazzas med en række fantastiske restauranter, der serverer både internationale retter og lækkerier fra middelhavskøkkenet.

Mellieha Bay
Den charmerende Mellieha Bay var engang en isoleret landsby på kammen over Ghadira Bay. Men nu har det udviklet sig til at være et af de mere afslappende feriesteder på Malta. Ønsker du dig en ferie med afslapning og smukke seværdigheder, er Mellieha Bay derfor et godt valg. Gå en tur til terrassen ved den gamle sognekirke for at nyde en betagende panoramaudsigt over bugten og det omkringliggende landskab.

Rejser til Malta

Læs mere om Malta og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Malta her

Andre links

Hvad siger gæsterne i Valletta?

9,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 7 anmeldelser